bootstrap nije program vec framework, ako programiras onda ces zanti sta je framework, a sta se tice kakav je meni je dobar.
to je sve program, samo ovisi za što je namjenjen
trenutno ne, za programiranje je drugi zadužen
bootstrap nije program vec framework, ako programiras onda ces zanti sta je framework, a sta se tice kakav je meni je dobar.
Mislim da bi bilo bolje da onda drugi pita na forumu posto on najbolje zna koja su njegove vjestine i znanja, pa cemo mu moc bolje preporuciti.
Velika je razlika izmedju frameworka i programa...
Na koji način složiti ovakav sajt?
http://www.cube.eu/en/bikes/mtb-hardtail/ltd/cube-ltd-pro-29-blackline-2015/
Pretpostavljam da se radi o nekom frameworku, no zanima me konkretno kojem...
Iz priloženog se vidi da stvar mora bit responzivna.
Bootstrap možda?
Ma vidio sam to da linka CSS s toga, no odlaskom na tu stranicu mi nije bilo najjasnije dali se radi isključivo o tome.
Hvala!
Razumin, i da, ako ces vec radit tako da nezaboravis sebi prominit tekst na jezicima napravi sebi note u folderu die kod, cisto ka podsjetnik.
Bootstrap nije nikad bio, nije sad niti će biti program. To je CSS framework i točka.
Jedan zgodan addon za ove koji se muče u doznavanju u čemu je neki web napravljen.
Stekao sam neko osnovno znanje u HTMLU i CSS-u kako sad dalje ? Neznam sta bi uradio za vjezbu da li smijem kao pozadinu koristiti neku sliku sa neta ? Da li da ucim onove Jave pa da onda napravim neku stranicu ?
Stekao sam neko osnovno znanje u HTMLU i CSS-u kako sad dalje ? Neznam sta bi uradio za vjezbu da li smijem kao pozadinu koristiti neku sliku sa neta ? Da li da ucim onove Jave pa da onda napravim neku stranicu ?
Za vjezbu sam sebi zadas neku stranicu i napravis je. Slike smijes koristiti samo ako nemaju autorksa prava. Ne znam kako si doso do Jave, od osnova html-a i css-a, prvo ti njih dobro nauci pa onda kreni dalje.
Ma evo, lagano se ucin web dizajniranju jer me jako privlaci, shvatia san kako sta ali jos san noob u CSSu, pogotvo u glupostima.
Zelin napravit app (webview app) koji se prilagodit svakoj velicini zaslona, no jos neznan radit sa tin "dinamicnin" stvarima.
Moze pomoc?
bolje ti je da ucis javascript ili php.
Za početak učenja, savjetujem da se prvo prođu
1- HTML
2- CSS
3- JavaScript
To je neki početak, odnosno osnova svih osnova....
Ima li neki dobar program s primjerima za skinut za naučiti html+css+javascript?
Ima li neki dobar program s primjerima za skinut za naučiti html+css+javascript?
PSD u web stranicu? Vase misljenje?
Što te zanima, ako budeš radio webstarnice za nekoga, danas to dosta ljudi radi. SLože psd i tebi daju da napraviš stranicu.
Meni je to komplicirano s obzirom da nisam još uvijek na ti sa PS-om, ali snalazim se nekako
Što te zanima, ako budeš radio webstarnice za nekoga, danas to dosta ljudi radi. SLože psd i tebi daju da napraviš stranicu.
Meni je to komplicirano s obzirom da nisam još uvijek na ti sa PS-om, ali snalazim se nekako
Dobra mi je fora koju je uveo Brackets, u njemu se sada mogu direktno otvarati PSD datoteke, i kada se otvore kada se misem prelazi ili stisne na jedan dio u PSDu , moze dati informacije o sirini i duzini te poziciji na stranicu takodjer i izvlacenje slika is PSDa sto moze biti korisno i automatski ih sprema u mapu sa slikama i jos puno stvari se moze
Jeli itko prije radio u PSDu web stranicu jer tribam pomo oko velicine slike (stranice), iako ce biti RWD tribam neku pocetnu velicinu..
Dobra mi je fora koju je uveo Brackets, u njemu se sada mogu direktno otvarati PSD datoteke, i kada se otvore kada se misem prelazi ili stisne na jedan dio u PSDu , moze dati informacije o sirini i duzini te poziciji na stranicu takodjer i izvlacenje slika is PSDa sto moze biti korisno i automatski ih sprema u mapu sa slikama i jos puno stvari se moze
Brackets je to uveo još na početnim beta verzijama, samo nikad nije baš dobro radilo. Iskreno nisam odavno pokušavao, ali onda kad jesam, nastao bi kaos nakon konverzije, pa sam odustajao uglavnom.
Ja to radim, kako bi rekao moj frend "pješice", psd na jedan ekran, na drugi ispočetka to nekako složim, ili ako je nešto što mogu integrirati u neki svoj template, još bolje.
Da budemo iskreni nisam niti probao vec je Adobe na svom kanalu na jutubu objavio video u kojem to rade
Nije mi vrag dao mira, pa sam išao probati kako radi sad. Imam jedan PSD template stranice, iako je relativno jednostavan, poslužio je svrsi.
Dakle upravo ozbiljno razmišljam da dam priliku bracketsu, pogtovo za ovakve stvari.
Iako već neko vrijeme koristim sublime, ova mogučnost nije loša. Zapravo više uopće ne radi konverziju, već samo imaš preview, u kojem vidiš pdakte za određene dijelove stranice, koji si sam kasnije ukomponiraš u svoju stranicu.
Nije neka "super mogučnost", to sve lagano može se napraviti i u običnom PS-u, ali ovdje je pojednostavljeno do bola.
Ako uskoro budem imao kakav projekt, može se probati.
Tako je nema konverzije vec samo citanje informacija iz PSD-a takodjer kao i uzimanje elemenata
Mozda nije bas perfect match tema, ali radio sam stranicu za jednu firmu. Registrirao sam je na google business, zanima me koliko ce potrajati da postom dode verification code, ili se to moze ubrzati ? hvala
Pošto sam uletio u rad na novoj stranici zbog ogromne publike na jednoj besplatnoj Weebly stranici, i ne znam apsolutno ništa o web dizajnu trenutno nego se tek učim, snalazim se ovako po forumima.
E sad, ima nešto što nisam mogao nigdje naći, a radi se o jako malom problemu koji me jedino jako puno bode u oči.
Želim smanjiti ovu ogromnu rupu izmedju "Home" odnosno naslova stranice do ove crte dolje koja ga dijeli od teksta na toj istoj stranici.
Googlao sam, ali nisam našao nikakvo rješenje. Tema je "Generate Press".
Smanji padding-bottom ili margin-bottom na H1 ili štaveć je to. Bilo bi lakše da si dao link na sajt...
[edit] - klasi "entry-content" smanji margine sa 2em 0px 0px na 1em 0px 0px.
Smanji padding-bottom ili margin-bottom na H1 ili štaveć je to. Bilo bi lakše da si dao link na sajt...
[edit] - klasi "entry-content" smanji margine sa 2em 0px 0px na 1em 0px 0px.
Evo link na stranicu, u kojem je to točno fileu ?
Gledao sam pod style.css i content.php, nisam našao ni u jednom.
Samo sam našao ovo.
Edit - Još jedan mali problemčič. Jel imate kakvu ideju zašto dok sam ulogiran u Wordpress, header izgleda ovako, a kad se izlogiram ili kad netko drugi gleda stranicu onda izgleda ovako.
Nije veliki problem, mala je razlika, ali po meni prvo malo bolje izgleda pa bih volio da bude takvo.
Ako želiš da ti crta bude ispod teksta(tik uz tekst) u CSS za taj naslov(h2?) dodaj
border-bottom: 1px solid #eee;