Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 643.087
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
Dex.pwn kaže...

Ako želiš da ti crta bude ispod teksta(tik uz tekst) u CSS za taj naslov(h2?) dodaj

border-bottom: 1px solid #eee;

Gdje točno ? Opcija 1 - Opcija 2

Probao sam smanjiti margin-bottom na 5px na ovoj "opciji 1" ali kada sam išao na Update File, i refreshao stranicu, nije bilo nikakve razlike.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

To je u style.css

Možeš i napraviti ovo - za hr smanji margin-bottom na 20px a margin-top na 0px pa ćeš dobiti ovo

Oprostite za double post, ovo rješenje mi je uspjelo. Hvala puno.

Ako možeš probat samo još ovo iz Edita u mome prvom postu riješit, bio bih jako zahvalan.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
16 godina
odjavljen

Bolje ti je ovako kako sam ti ja predložio. Izaberi što ti se više sviđa.

BTW, da bi vidio promjene CSSa, nekad moraš refreshat cache od stranice. Na firefoxu je Ctrl + F5 dok si na tom sajtu...

My name is Legion... For we are many!
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Bolje ti je ovako kako sam ti ja predložio. Izaberi što ti se više sviđa.

BTW, da bi vidio promjene CSSa, nekad moraš refreshat cache od stranice. Na firefoxu je Ctrl + F5 dok si na tom sajtu...

Shvatio sam da, ista stvar mi je bila i sa tvojim rješenjem.

Nakon refresha se promjenilo, i dobro izgleda.

Samo pogledaj još post iznad ako imaš vremena, da odmah iskoristim dok sam tu.

16 godina
odjavljen

Što se tiče tog drugog problema, ja ne vidim problem

Kaj te točno muči? To što je header prevelik kad nisi logiran i htio bi da bude isti kao kad si logiran?

14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Što se tiče tog drugog problema, ja ne vidim problem

Kaj te točno muči? To što je header prevelik kad nisi logiran i htio bi da bude isti kao kad si logiran?

Točno to.

Želim da se header prikazuje drugima isto kao i meni dok sam ulogiran na stranicu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 23:31 (Tomek.Klc).
16 godina
odjavljen

E sad, hoće bit u piksel isto, nemam pojma ali... to je klasa inside-header, koja je inače u style.css ali je overridana (definirana inline) u tom php fajlu ili di već na liniji 55. Sad je padding postavljen na 40px, probaj ga smanjiti da veličinu onog kad si ulogiran. Ili kad si ulogiran, inspectaj header, nađi <header><div class="inside-header"> i vidi koji mu je padding.

14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

E sad, hoće bit u piksel isto, nemam pojma ali... to je klasa inside-header, koja je inače u style.css ali je overridana (definirana inline) u tom php fajlu ili di već na liniji 55. Sad je padding postavljen na 40px, probaj ga smanjiti da veličinu onog kad si ulogiran. Ili kad si ulogiran, inspectaj header, nađi <header><div class="inside-header"> i vidi koji mu je padding

Našao sam problem, ali ga ne znam odstraniti.

Evo na slikama u čemu je problem, nije do Paddinga nego tog sadržaja u sredini. Iz nekog razloga dimenzije nisu iste kad sam ulogiran i izlogiran.

Edit - Ok, na slikama se ništa ne vidi, evo Gyazo link.

Ulogiran - Izlogiran

Izlogiran Izlogiran
Ulogiran Ulogiran
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 23:46 (Tomek.Klc).
16 godina
odjavljen

Do paddinga je 100%, od tog inside-headera. Probaj njega smanjivati, vidjet ćeš.

Ili, daleko gora varijanta ali sigurno radi - dodaj inline u sam div style="padding: 20px;"... Ali to nije ok

14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Do paddinga je 100%, od tog inside-headera. Probaj njega smanjivati, vidjet ćeš.

Ili, daleko gora varijanta ali sigurno radi - dodaj inline u sam div style="padding: 20px;"... Ali to nije ok

Ali problem je što kad se ulogiram i inspectam element, i dalje piše da je Padding 40. :/

16 godina
odjavljen

Onda mu nešto kod logina postavi padding, neka skripta.

Lako za to, postavi ti samo za izlogirane da im bude manji, tipa 20px. Tebi valjda ne smeta toliko...

14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Onda mu nešto kod logina postavi padding, neka skripta.

Lako za to, postavi ti samo za izlogirane da im bude manji, tipa 20px. Tebi valjda ne smeta toliko...

Ne znam točno kako misliš ovo boldano, ali ovdje sam stavio na 20 i ništa se nije promjenilo.

14 godina
odjavljen
Razvoj web-stranica - Rasprava

Jel itko zna kako da iščupam sve fajlove i od njih složim jedan fajl. Trebao bi to za jednu drugu stranicu

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tomek.Klc kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Smanji padding-bottom ili margin-bottom na H1 ili štaveć je to. Bilo bi lakše da si dao link na sajt...

[edit] - klasi "entry-content" smanji margine sa 2em 0px 0px na 1em 0px 0px.

Evo link na stranicu, u kojem je to točno fileu ?

Gledao sam pod style.css i content.php, nisam našao ni u jednom.

Samo sam našao ovo.

Edit - Još jedan mali problemčič. Jel imate kakvu ideju zašto dok sam ulogiran u Wordpress, header izgleda ovako, a kad se izlogiram ili kad netko drugi gleda stranicu onda izgleda ovako.

Nije veliki problem, mala je razlika, ali po meni prvo malo bolje izgleda pa bih volio da bude takvo.

Kolko sam ja skonto tebe muci gore ovaj toolbar sto pise New,Edit i to?

Ak si na to mislio, to ti je zato sto si ti wordpress admin te stranice.

Valjd si na to mislio, ak ne onda sam ful glup ispao haha

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 1:50 (Neznam nadimak..).
14 godina
odjavljen

Na headeru imaš neki margin-bottom? Koliko vidim kad si odlogiran toolbar ti je niže

1 0 hvala 1
14 godina

Iskreno, nemam pojma šta sam napravio, nešto sam malo kopao po style.css-u i gdje god sam vidio "header" i "margin-bottom" promjenio sam margin u 20, sad je okej.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav svim web developerima  i front-endašima ;) nisam dugo pisao u ovoj temi, i vidim da sam dobrano zahrđao sa izradom kontakt formi sa captchom

Naime imam problem (možda je server related IDK iako ne bi smio biti jer je na free hostingu a ne na VPS-u kao što sam bio isprobavao prije par mjeseci) vezan uz kontakt formu i novu Googleovu reCaptchu v2.

Znači već sam si prije bio napravio working code sa istom integriranom ali sa Bootstrap dizajnom kojeg trenutno ne mogu naći, tako da sam počeo from stratch. Problem na kojeg sam naišao je taj da i iz XAMPP-a, ali i preko web servera (Hostinger) kad pošaljem testni mail sa pravom e-mail adresom na svoj osobni e-mail, on ne dolazi :/ 

Ovdje su vam kodovi koje sam nakucao sinoć i danas debbugam da vidim što fulam ali i dalje ne vidim grešku.

mail.php - http://pastebin.com/sZz2AeG5

dio kontakt.html stranice koji se bavi formom (napomena ubacio sam dio za prikaz captche na vrh stranice) - http://pastebin.com/UgVdxnkZ

Ako netko ima ideju i vidi grešku neka ostavi kod na pastebin ili na neki takav sajt za kodere da vidim uredan kod. Možda sam ja totalno zahrđao jer nisam radio dugo sa php-om već se neko vrijeme bavim samo WP administracijom i postavljanjem webova sa time na web, bez puno "pričakanja" po samome kodu templateova i pluginova.

P.S.: Ovo je kod za testni dizajn kojeg imslim staviti na svoj web ako mi se bude dalo, non-WP style, pure HTML blogging.

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Podrzavali taj server uopce slanje mailova? Na xamppu ti ne radi iz istog razloga, moras imati podesen smtp server. Imas dosta besplatnih rjesenja, ja sam u svrhe testiranja koristio simple smtp ili tako nesto...

R.I.P. Tito Vilanova 25.04.2014. | Mes Que Un Club
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
david7 kaže...

Podrzavali taj server uopce slanje mailova? Na xamppu ti ne radi iz istog razloga, moras imati podesen smtp server. Imas dosta besplatnih rjesenja, ja sam u svrhe testiranja koristio simple smtp ili tako nesto...

Ako je radilo slanje mailova preko Contact Form 7 plugina za WP kojeg sam koristio jedno vrijeme na blogu te je radilo i prije dok sam isprobavao neke gotove templateove sa ugrađenim kontakt forama, onda radi. Za Xampp ću probati nešto smisliti pomoću tog simple smtp pa da vidim da nije do php dijela koda. Mislim, verifikacija radi, imam još neke unicode (utf-8) probleme koje ću poslije riješavati, trenutno mi je cilj upogoniti reCaptcha v2 i kontakt formu na "budućem webu". Ima se posla za izradu još sigurno 2-3 tjedna pomalo.

UPDATE: Xampp je podešen, izgleda da je problem sa skriptom... Nema mi druge nego baciti se u pokušaj recoveranja te Bootstrap bazirane skripte :/

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 18:42 (midzan21).
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

zanima me da li ima ovdje netko iskusan tko je radio s hrvatskim klijentima preko ugovora i uredno plaća porez?

web developer
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2015 21:03 (Wedran Dev).

0 0 hvala 0
14 godina

Pošto mi se updateala Wordpress tema, izgubio sam sva ova uredjivanja što sam bio napravio na ovoj stranici.

Pa još jednom ako netko zna kako da maknem datum, autora, tagove i kategoriju kod blog posta, i kako da smanjim ovaj razmak izmedju naslova stranice i teksta na stranici, bio bih mu jako zahvalan.

Probao sam napravit sve isto kao i prvi put, ali ništa se ne dogadja.

0 0 hvala 0
16 godina

znaci ,htio bih se upustiti u web hostanje ,pa me zanima izrada stranice gdje ce potencijalni klijenti moci kupiti neki paket pošto znam neke osnove web dev-a (html,css,js,php,mysql) ,jel pametno za prvi ut raditi takvu stranicu iz nule pošto se radi o kupovini ili postoje neka sigurnija rješenja ,wordpress,... ,nešto ? 

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Okej, nakon što sam poslije updatea teme pokušao sve vratit na staro tako da sam iste stvari mijenjao kao i prije, uspio sam totalno shebat stranicu.

Ako netko ima par minuta da me doda negdje gdje brže možemo komunicirat, stvarno bi mi dobro došla neka pomoć da ovo popravim.

0 0 hvala 0
12 godina

Vozdra raja, imam sajt o smartphonima vec neko vrijeme i evo sad zadnjih par dana se trudim bas maximalno da i uspijem s tim. Za pocetak uzeo boljeg pisca i vjerovanto neku SEO kompaniju, ali se jos uvijek dvoumim kako ce se pokazati ovo s pisem. Zamolio bih nekog, ako ima volje da pregleda sajt www.phonespal.com i kaze mi sta da promjenim, ubacim i kako da poboljsam sajt. Najvise zbog cega sam se javio, jesu dva menija sa istim nazivom http://prntscr.com/7yx5pd ovaj gornji je kao glavni menu. 

Za ovaj ispod stvarno nemam ideju koje nazivem da stavim, dakle koristim osnovne games,app,s navigation,news. Ima li neko ideju koja jos 4 da dodam ili da brisem skroz ovaj menu 2 ?

Takodje, ako se neko razumije u postavljanje reklama, da mi malo pomogne oko toga. Da li su dobro postavljene ? imam svaki dan pregleda, ali zarada i ne ide bas nesto prema gore. Valjda bi bar neko trebao da klikne na njh 

Hvala vam i nadam se da ce se naci neko dobre volje 

http://www.phonespal.com/

0 0 hvala 0
14 godina
anelko kaže...

Vozdra raja, imam sajt o smartphonima vec neko vrijeme i evo sad zadnjih par dana se trudim bas maximalno da i uspijem s tim. Za pocetak uzeo boljeg pisca i vjerovanto neku SEO kompaniju, ali se jos uvijek dvoumim kako ce se pokazati ovo s pisem. Zamolio bih nekog, ako ima volje da pregleda sajt www.phonespal.com i kaze mi sta da promjenim, ubacim i kako da poboljsam sajt. Najvise zbog cega sam se javio, jesu dva menija sa istim nazivom http://prntscr.com/7yx5pd ovaj gornji je kao glavni menu. 

Za ovaj ispod stvarno nemam ideju koje nazivem da stavim, dakle koristim osnovne games,app,s navigation,news. Ima li neko ideju koja jos 4 da dodam ili da brisem skroz ovaj menu 2 ?

Takodje, ako se neko razumije u postavljanje reklama, da mi malo pomogne oko toga. Da li su dobro postavljene ? imam svaki dan pregleda, ali zarada i ne ide bas nesto prema gore. Valjda bi bar neko trebao da klikne na njh 

Hvala vam i nadam se da ce se naci neko dobre volje 

tako je dtreba da netko klikne na njih, no osim toga nemoj računati na ikakve dobiti s portalom u razdoblju ispod godine, godine i pol. 
govorim iz vlastitog iskustva, kvaliteta tekstova izuzetno ti je važna.... 

14 godina

Molim vas možete li mi reći dal je ovaj .PDF kvalitetan za učenje JavaScripta, (koliko vidim sadrži osnove pa sve do kompleksnijih značajki)...
isto tako možete li mi preporučiti isto (na istu bazu) za HTML i CSS? 

Hvala unaprijed....

0 0 hvala 0
12 godina
Gale92 kaže...

tako je dtreba da netko klikne na njih, no osim toga nemoj računati na ikakve dobiti s portalom u razdoblju ispod godine, godine i pol. 

Nece cak ni one minimalne biti ?  I da li si ti samo radio tekstove i backlink ili si uzeo uzeo neku seo kompaniju ?

http://www.phonespal.com/
14 godina
anelko kaže...
Gale92 kaže...

Nece cak ni one minimalne biti ?  I da li si ti samo radio tekstove i backlink ili si uzeo uzeo neku seo kompaniju ?

radio sam sam tekstove, a SEO sam imao samostalno sve

17 godina
neaktivan

Pozdrav forumaši! 

Iman jednu situaciji pa me zanima da li će netko od vas imati ideju kako će se to izvesti..

Naime, stranica je  www.tkpomak.hr koja je rađena u Joomli.. E sad.. Lik želi (i već je napravija) wordpress verziju stranice na www.tkpomak.hr/wordpress i sad bi tija da mu ta stranica bude glavna tj. da onda bude kad se ide na www.tkpomak.hr! Ona bi bila glavna stranica na HR jeziku, s tim da bi tu stavija linkove na dosadašnje stranice za ENG i RUS jezike! Znači HR stranica u wordpressu bi bila glavna (tkpomak.hr) a klikom na ENG i RUS zastave išlo bi se na stare stranice sa tim jezicima! Tamo bi se izbacija HR jezik pa bi samo bila ta dva jezika! Ja sam mu uspija ubacit na wordpress ENG i RUS zastave te redirekt linkova na te stranice, no kako da ih zamijenim? Tj. da wordpress bude glavna .hr stranica, a na ENG i RUS da budu alternativa? Da li treban u public_html folderu napravit neki folder i tamo prebacit site koji je u Joomli? A onda wordpress folder prebacit u public_html root? Any ideas?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Molim vas možete li mi reći dal je ovaj .PDF kvalitetan za učenje JavaScripta, (koliko vidim sadrži osnove pa sve do kompleksnijih značajki)...
isto tako možete li mi preporučiti isto (na istu bazu) za HTML i CSS? 

Hvala unaprijed....

Ne omogu ti reći za tu knjigu jer je nisam čitao, ali ja bih ti preporučio Eloqeuent JavaScript. To je vrhunska besplatna knjiga, možeš učiti putem web-a ili skinuti pdf.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice