Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 645.222
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

A što si ti to točno sredio? Instalirao WP temu i ubacio sadržaj u nju.

Pitam se jesi li ju uopće kupio ili si ju ilegalno skinuo...

Ova tema se zove Razvoj web-stranica - Rasprava, a ako želiš mišljenje o stranici onda ju ubaci ovdje ili još bolje otvori novu temu: "Ubacivanje sadržaja u gotove WP teme" ili "Gledajte kako sam složio ilegalno skinutu WP temu".

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.7.2014 22:15 (dandrija).
11 godina
neaktivan
dandrija kaže...

Ova tema se zove Razvoj web-stranica - Rasprava, a ako želiš mišljenje o stranici onda ju ubaci ovdje ili još bolje otvori novu temu: "Ubacivanje sadržaja u gotove WP teme" ili "Gledajte kako sam složio ilegalno skinutu WP temu".

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
11 godina
Razvoj web-stranica - Rasprava

U pravu je. Ovo je razvoj web stranica, a ne korištenje gotovih tema/CMS-a. Za to imaš ovu temu.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...
dandrija kaže...

Moj problem si ti i takvi kao ti koji kradete tuđe radove na koje su neki utrošili na stotine sati i onda mislite da ste web dizajneri, developeri ili što već,

postavljate pitanja bez da ste prije toga googlali i to još u krive teme i spamate ovaj forum.

Pitam se što rade moderatori i kada će konačno tome stati na kraj.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2014 11:24 (dandrija).
11 godina
neaktivan

Moj problem si ti i takvi kao ti koji kradete tuđe radove na koje su neki utrošili na stotine sati i onda mislite da ste web dizajneri, developeri ili što već,

postavljate pitanja bez da ste prije toga googlali i to još u krive teme i spamate ovaj forum.

Pitam se što rade moderatori i kada će konačno tome stati na kraj.

Ok.

11 godina
neaktivan
Entry Point kaže...

U pravu je. Ovo je razvoj web stranica, a ne korištenje gotovih tema/CMS-a. Za to imaš ovu temu.

Hvala ! {#}

12 godina
neaktivan

Mislim da tome nije niti mjesto u "Community review vaših web stranica" zato jer tamo ljudi stavljaju linkove stranica koje su oni radili, a ne skinute WP teme u koje je ubacen sadrzaj. Ako si ubacio svoj sadrzaj u WP temu to te ne cini web developerom, zato jer to moze stvarno stvatko. @TheMenstalist javi se kad napravis nesto svoje.

You dont make 500 million friends without a few enemies.
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
tLeon kaže...

Mislim da tome nije niti mjesto u "Community review vaših web stranica" zato jer tamo ljudi stavljaju linkove stranica koje su oni radili, a ne skinute WP teme u koje je ubacen sadrzaj. Ako si ubacio svoj sadrzaj u WP temu to te ne cini web developerom, zato jer to moze stvarno stvatko. @TheMenstalist javi se kad napravis nesto svoje.

Ok.

16 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa.

Što vi koristite kao CSS preloader za brži loading weba? Pitam jer će jedan web kojeg radim (da budem točniji radim svoj osobni web bez bloga, njega sam već migrirao na Wordpress.com jer je dostatan) imati poveći CSS a hoću da na Google PageInsightsu prolazi sa 95+ te da ne govori da moram maketi CSS koji usporava loading.

I da što je bolje za neki mali personal web: single pager ili multi pager stranica?

Hvala na svim odgovorima, sad odoh popit jos koju prije nego krenem raditi dalje na webu (mislim RedBull i kavu da ostanem budan cijelu noc dok radim na tekstu weba)

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
midzan21 kaže...

...

Optimiziraj CSS fajlove, kakvi preloaderi. Ako je portfolio, onda SPA, ako ne onda MPA.

17 godina
neaktivan
alankish kaže...
midzan21 kaže...

...

Optimiziraj CSS fajlove, kakvi preloaderi. Ako je portfolio, onda SPA, ako ne onda MPA.

Ne nužno, ako imaš veliki portfolio ili želiš pokazati puno informacija bez na izgubiš onaj "clean" štih onda je MPA jednostavno bolji. Recimo primjer je ako želiš prikazati svaki projekt zasebno ili imaš neke case-study-je o projektu, onda su zasebne stranice zaista potrebne, inače drobiješ prenatrpani web koji je muka čitati i na kojem se oči gube u sadržaju.

Nešto između te dvije varijatne je SPA s simuliranim "stranicama" putem javascripta za takve stvari, što je po meni idiotluk jer samo bezveze gubiš SEO status i bespotrebno kompliciraš nešto što bi trebalo biti jednostavno.

15 godina
neaktivan

Da li zna možda netko, jer ne znam kako bih formulirao pitanje u tražilici: dozvoljava li Google sakrivanje/prikazivanje Adsense oglasa kad se website zumira/skalira na određenu veličinu, tj. kad se koristi responsive design pa bi npr. neki oglas koji je prethodno na "desktop" veličini bio prikazan, kad se website zumirao na veličinu za smartphone, taj bi se oglas sakrio i prikazao se neki drugi na nekoj sasvim drugoj lokaciji na stranici (npr. sasvim drugačiji format oglasa je prikazan na lijevoj strani websitea, dok se website pregledava na normalnom PC monitoru ali kada bi se website skalirao na manju veličinu, za smartphone, taj oglas sa lijev strane bi se sakrio i prikazao sasvim drugačiji oglas u recimo dnu stranice). Znam da Google dozvoljava max. 3 oglasa po stranici pa zato pitam, jer ne znam da li to ograničenje baziraju po to količini oglasa/skripti unutar koda stranice ili po prikazu u browseru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne radim baš sa tim oglasima, ali mislim da bi ti tu najobičniji CSS media query mogao riješiti stvar...

R.I.P. Tito Vilanova 25.04.2014. | Mes Que Un Club
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Da, da u pravu si i mislio sam to riješiti sa media querijima ali me zanima dopušta li Google takav način da se oglasi sakrivaju/prikazuju na različitim veličinama, unutar jedne stranice jer koliko sam pročitao dopuštaju max. 3 oglasa na stranici... pa ne znam moraju li biti jednaki oglasi na svim "razinama" zumiranja/skaliranja ili dopuštaju takvo sakrivnje/prikazivanje oglasa?

14 godina

Nisam siguran, ali mislim da može.. Pogledaj malo ta njihova pravila, dosta su teški na Adsenseu...

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
Crank1d kaže...

Da, da u pravu si i mislio sam to riješiti sa media querijima ali me zanima dopušta li Google takav način da se oglasi sakrivaju/prikazuju na različitim veličinama, unutar jedne stranice jer koliko sam pročitao dopuštaju max. 3 oglasa na stranici... pa ne znam moraju li biti jednaki oglasi na svim "razinama" zumiranja/skaliranja ili dopuštaju takvo sakrivnje/prikazivanje oglasa?

Nemoj ih skrivati, nego ih kako si i sam zaključio media-queryima prikaži recimo na dnu stranice.

15 godina
neaktivan

Nakon dulje potrage, našao sam članak u kojemu je objašnjeno to što pokušavam napraviti: -- LINK --
Koliko sam shvatio iz navedenoga članka, taj princip se bazira na Javascriptu, koji pri prikazu stranice detektira veličinu ekrana i onda ovisno na kojoj se razini zumiranja/skaliranja website učita, stavi Adsense oglas koji odgovara toj veličini ekrana. Nažalost, zbog ograničenja od 3 golasa po stranici, jednom kad se oglasi učitaju, nije ih moguće vidjeti na nekoj drugoj veličini ekrana ako se website zumira ili skalira na drugu veličinu, upotrebom media querija...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

jQuery pitanje

imam dugme  sa klasom .thumbnail-wishlist i nakon što na click promijenim njegove data atribute i css klasu u .thumbnail-in-wishlist, sljedeći put kada kliknem na taj isti element trebao bi izvršiti niz radnji koje pozivam sa selectorom $(.'thumbnail-wishlist').on('click',...) , međutim to se ne dešava i dalje to dugme prepoznaje kakvo je bilo na početku. Sjećam se da postoji neka jquery funkcija koja osvježi DOM nakon ovakvih radnji, no ne mogu se sjetiti koja. Privremeno sam uradio sljedeće:

$('.thumbnail-wishlist').on('click',function(){

var $this = $(this);

console.log($this); 

if($this.hasClass('thumbnail-in-wishlist')){

window.location.href="<?php echo $this->Html->url(array('controller'=>'wishlists','action' =>'index'));?>";

}else{

$.post(

"<?php echo $this->Html->url(array('controller'=>'wishlists','action' =>'add_to'));?>",

{

Wishlist: {

product_id: $this.data('id')

}

}

).done(function(){

$this

.attr('data-original-title','Sat je u vašoj listi želja')

.removeClass('thumbnail-wishlist')

.addClass('thumbnail-in-wishlist')

.children()

.removeClass('fa-heart')

.addClass('fa-heart-o');

});

}

});

$('.thumbnail-in-wishlist').on('click',function(){

window.location.href="<?php echo $this->Html->url(array('controller'=>'wishlists','action' =>'index'));?>";

});

Što dodati poslije .done(),  kako bi ovaj drugi kod prepoznao promjene?

kod na http://pastebin.com/6iT8Wt2r 

Hvala 

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Promijeni ovo:

$('.thumbnail-in-wishlist').on('click',function(){

});

u ovo

$('body').on('click','.thumbnail-in-wishlist',function(){

});

WordPress ❤
16 godina
odjavljen

Evo jedno pitanje o isplativosti pokretanja nove web stranice. Dali se isplati pokretati web stranicu koja bi se bavila mobitelima/tabletima/gadgetima za HR (balkan) na HR jeziku. Znam da tu ima već nekoliko stranica kao što su mob.hr, mobil.hr, mobile-place.info... (Ako netko zna još koju neka napiše).

E sad dali ima mjesta tu za još kojeg igrača, šta vi mislite?

www.pazii.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za kvalitetan sadržaj uvijek ima mjesta, ako misliš da možeš pisati kvalitetniji sadržaj nego "veliki" igrači, navali.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pitanje - Kako napraviti nešto slično ovome "8 stage process" kao na ovoj stranici?

TCP/IP - tri crna piva / i pelinkovac

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Možeš recimo koristiti Animate.css (fadeInLeft) i WOW.js za trigeranje animacija.

web developer
14 godina

Ja sam koristio ovo, jako jednostavno.. LINK

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
  1. Gdje kupiti SSL  certifikat, putem kojega bi ovjerio i osigurao domenu, identitet, mail, poddomene, bez da mi se pojavljuje upozorenje u web pregledniku.
  2. Kako se osigurati da 'invite' mail poslan sa servera putem web aplikacije ne završi u spam mapi?  
All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.8.2014 17:01 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ja koristim https://www.ssls.com/ 

Mislim da su oni trenutno najjeftiniji, veoma sam zadovoljan sa njima, moja preporuka.

15 godina
neaktivan

Radio sam stranicu u Chrome-u i sada je otvorim u Firefox-u. Međutim, u Firefoxu su neki elementi drugačije boje nego na Chrome-u, ali ipak najvažnije od svega je da niti jedan hover efekt ne radi. U čemu je problem?

0 0 hvala 0
14 godina
razvan_rat kaže...

Radio sam stranicu u Chrome-u i sada je otvorim u Firefox-u. Međutim, u Firefoxu su neki elementi drugačije boje nego na Chrome-u, ali ipak najvažnije od svega je da niti jedan hover efekt ne radi. U čemu je problem?

Probaj koristit Css reset jer browseri imaju neke svoje defaultne postavke za css koje su možda u konfliktu sa tvojima

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
15 godina
neaktivan
zelenbic kaže...
razvan_rat kaže...

Probaj koristit Css reset jer browseri imaju neke svoje defaultne postavke za css koje su možda u konfliktu sa tvojima

Koji preporučaš? Eric Meyerov?

16 godina
neaktivan
razvan_rat kaže...
zelenbic kaže...
razvan_rat kaže...

Koji preporučaš? Eric Meyerov?

normalizer.css je dovoljan. Sa njime sam ispravio greške u krivo pozicioniranim stvarima u IE-u (nakon malo istraživanja) i u starijim verzijama Firefoxa (24 ESR primarno)

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice