Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 645.687
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Razvoj web-stranica - Rasprava

Pozdrav ekipa.

Evo nakon gotovo dvije godine pauziranja s web development-om(škola, društvo, daleko se školujem) odlučio sam početi krenuti ozbiljno. Prvi korak mi je internship na kojem ću biti ovo ljeto i nekih 10 sati kojih dnevno koje provodim učeći javascript i css bolje. Orijentiram se na front end razvoj.

Na linuxu sam trenutno pa nemam adobe alate pa sve resurse moram koristiti sa interneta.

Evo ovo je nešto na čemu radim: http://wedranb.github.io/deweb/ Kritike bi bile poželjne.

CSS ću ispočetka pisat jer ću krenuti sa mobile first dizajnom jer mi je lakše. Gumb gdje piše more ću promjeniti. :P

Ovaj projekt radim više radi tehničke strane. Pišem svoj custom grid i isprobavam neke fore. Učim SASS i responzivan dizajn.

web developer
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2014 17:12 (Wedran Dev).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

Moj prijedlog ti je da se pokušaš odmaknut od tog sad već "isfuranog" dizajna (duotone fullscreen pozadina, velika bijela slova na sredini, more ili arrow button dolje na sredini...) i pokušaš nešto originalno smisliti.

13 godina
odjavljen

Kako da editujem fajlove na GitHub sa destkopa ? Imam GitHub aplikaciju, ali sajt mogu editovati samo u browseru, sto mi oduzima mnogo vremena, postoji li nacin da editujem na destkopu i da samo radim f5 na stranici ?

Darko

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa evo mene sa problemom opet. Naime počeo sam raditi php blog prema jednom tutorialu gdje je izvedeno ono najbitnije (dodavanje sadrzaja, edit istog te login/logout), dok si dizajn sam sređujem kako želim. Problem je SAMO u add-posts.php fajlu dok na edit-post.php nema ove greške. Gledao sam da nisam nešto krivo upisao ali ne, stalno se vrtim na istome kako god da probam. Ovako je bilo u originalu tog koda pa sumnjam da nije tamo greška.

Greška: 

Undefined variable: checked in D:\Programs\XAMPP\htdocs\blog\admin\add-post.php on line 152

Ovdje ispod je slika tog koda, a na linku je dio tog koda koji je čudan.

Unaprijed zahvaljujem na pomoći.

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Koristis varijablu $checked no ona uopce nije definirana u slucaju da ti je isset($_POST['catID'])

false.

Nakon ovoga:

while($row2 = $stmt2->fetch()){

dodaj ovo:

$checked = null;

i onda makni ovo:

else{

$checked = null;

}

WordPress ❤
14 godina

Je li netko slučajno pokušavao animirati Foundationovu Section JS ekstenziju, konkretno ovo, dio gdje se spominje accordion. Naime, na linku je jasno kako na klik nema nikakve slide down i slide up animacije. Sad, pokušao sam mijenjati njihov JS te improvizirati nešto u CSS-u, ali nisam uspio pa se nadam da netko zna kako :)

R.I.P. Tito Vilanova 25.04.2014. | Mes Que Un Club
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
david7 kaže...

Je li netko slučajno pokušavao animirati Foundationovu Section JS ekstenziju, konkretno ovo, dio gdje se spominje accordion. Naime, na linku je jasno kako na klik nema nikakve slide down i slide up animacije. Sad, pokušao sam mijenjati njihov JS te improvizirati nešto u CSS-u, ali nisam uspio pa se nadam da netko zna kako :)

http://foundation.zurb.com/forum/posts/743-accordions---how-do-you-animate-opening-and-closing-content

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
14 godina

Probao sam to i još par solucija danas, ne radi, mijenjao sam potrebne dijelove koda da bude kompatibilno s Foundationom 4 (jer je ovo kod za verziju 5)... Što je najčudnije, u konzoli nema nikakvih grešaka, kod jednostavno ne funkcionira...

15 godina
odjavljen
david7 kaže...

Pa i napisano da nema nikakve animacija, samo prikazuje/skriva sadržaj određenog sectiona pomoću css selektora.. Dodaj u event handler slide ili easing effect, odnosno chainaj ga. Tvoj problem nema nikakve veze sa Foundation 4/5 kompatibilnošću.

13 godina
neaktivan

Poz,

Zanima me koji je najbolji nacin za izradu visejezicnih stranica?
Najjednostavnija ideja koju sam smislio je napraviti dva ista seta stranica samo na razlicitim jezicima. Svaki set bi imao svoje posebne hrefove i tako se povezivao na ostale stranice. Klikom na gumb za drugi jezik ode se na drugi set.

Neki bolji nacin? 

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Ako su statične onda dva različita seta istih stranica na različitim jezicima, ako su dinamičke, onda koristi geoip, i/ili language_flag u bazi.

Cheerio
14 godina

Je li netko imao problema sa refreshanjem tokena u Google PHP API-u... Nakon isticanja tokena, dobijem ovaj error: Uncaught exception 'Google_AuthException' with message 'The OAuth 2.0 access token has expired, and a refresh token is not available. Refresh tokens are not returned for responses that were auto-approved.' 

Probao sam maknuti auto approval prompt, ali nije uspjelo.

Također, probao sam dodati ovo:

if($gClient->isAccessTokenExpired()) {
   $gClient->authenticate();
   $novitoken = json_decode($gClient->getAccessToken());
   $gClient->refreshToken($novitoken->refresh_token);
}
Međutim, onda mi prilikom svakog ulaska na stranicu traži prijavu na Google (odjavljen na Google accountu) i traži dopuštenje za offline access... Ono što ja želim jest, da ako je korisnik prijavljen s Google accountom na stranici, a token istekne, da mu ga refresha i pritom redirecta na Google i šta već treba, a ako nije prijavljen, da normalno učita stranicu bez redirecta na Google...

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 13:16 (david7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Neće ići autorefreshanje tokena. Mislim da se treba prijaviti na google nakon što istekne :)

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da, ali zašto se prijavljivati na Google ako korisnik nije prijavljen na stranici?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Imate li neke dobre tutorijale za povezivanje PHPa i MySQLa?

Prošao sam sve na codecademyju

Petlje, nizove, funkcije i objekte, imate li još nešto za nadodati?

“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

Prouči mysqli i PDO. Posebno PDO.

Što se tiče objekata što si sve prošao? Jesi li nasljeđivanje, apstraktne klase, interfaceove? Statičke varijable i funkcije?

Dobro bi bilo pogledati i neke design patterne kao što su singleton i factory. Pa onda kasnije neke naprednije (http://shop.oreilly.com/product/0636920028062.do).

Samo polako i bez straha :)

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
15 godina
Luuka kaže...
Top Bugovac kaže...

Prouči mysqli i PDO. Posebno PDO.

Što se tiče objekata što si sve prošao? Jesi li nasljeđivanje, apstraktne klase, interfaceove? Statičke varijable i funkcije?

Dobro bi bilo pogledati i neke design patterne kao što su singleton i factory. Pa onda kasnije neke naprednije (http://shop.oreilly.com/product/0636920028062.do).

Samo polako i bez straha :)

Statičke varijable, funckije i nasljeđivanje jesam, apstraktne klase i i interfaceove nisam

Sve sam to(Od petlji do objekata) prošao u danu pa ću danas samo ponoviti i napisati u bilježnicu "šalabahter", a ove meni nove pojmove ću pokušati usvojiti u sljedećih par dana

Hvala na pomoći! :D

“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
13 godina
neaktivan

Ta knjiga mi je trebala.

Bravo Luka. :)

16 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Ta knjiga mi je trebala.

Bravo Luka. :)

Ja sam ju kupio na PHP Dayu u Veroni prije koji mjesec, krenuo čitat i mogu reć da je odlična. Svakako preporučam.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
13 godina
odjavljen

Decki kako da editujem svoj sajt sa destkopa ? Imam hosting, do sada sam uglavnom radio u localhostu, medjutim sada sam presao na hosting i svi fajlovi su mi online, kako da ih ja radim sa destkopa ? Je li ima neki brzi nacin od uploadovanja itd.

Darko

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Preporuka još jedne odlične knjige, jer je skakanje direktno na design patterne kontraproduktivno, uvodi naprednog početnika u riješavanje problema u OO PHP svijetu, bez nepotrebne implemenatacije design patterna tamo gdje ga ne treba. 

0 0 hvala 0
15 godina
DarkoKwon kaže...

Decki kako da editujem svoj sajt sa destkopa ? Imam hosting, do sada sam uglavnom radio u localhostu, medjutim sada sam presao na hosting i svi fajlovi su mi online, kako da ih ja radim sa destkopa ? Je li ima neki brzi nacin od uploadovanja itd.

Moguće je

Dakle samo u običnom prozoru na windowsima(kada otvoriš neku mapu) unesi u "adresnu traku" adresu tipa ftp://ftp.microsoft.com/softlib/

Vjerojatno će te pitati za korisničko ime i lozinku, uneseš ih i "pinnaš" si "mapu" (zapravo neki shortcut) da ti bude s lijeve strane tjt.

Tu ti može pomoći i tutorijal o tome kako dodati mape u "Send to"

11 godina
DarkoKwon kaže...

Najbolji:

https://filezilla-project.org/

Samomrzeći hrvat
13 godina
odjavljen
Entry Point kaže...
DarkoKwon kaže...

Najbolji:

Taj i koristim, medjutim kada se loginujem bude mi samo prazan folder. Znas li u cemu bi bio problem ?

Darko
15 godina
neaktivan
DarkoKwon kaže...
Entry Point kaže...
DarkoKwon kaže...

Najbolji:

Taj i koristim, medjutim kada se loginujem bude mi samo prazan folder. Znas li u cemu bi bio problem ?

Vjerojatno moraš podesiti "root" direktorij koji se prikaže pri spajanju FTP klijenta (Filezilla) na server. Unutar hosting panela, gdje su FTP korisnici i onda odabereš profil koji koristiš za spajanje na server i promjeniš direktorij za koji želiš da Filezilla pokaže sve datoteke i direktorije unutar tog direktorija, čim se spojiš na server (pretpostavljam "public_html"). Imao sam par takvih sajtova gdje mi se pri spajanju pokazao prazan direktorij zato jer nije bio odabran default/startni direktorij koji će se pokazati...

11 godina
neaktivan

Imam pitanje sa oglašavanjem (radi se o WordPressu), odnosno kako staviti reklamu na banner. U opcijama teme mi kaže da bi stavio reklamu da moram upisati 'ad code'. 

Googlao sam i nisam našao ništa.  Kako 'izraditi' taj adcode ? 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...

Imam pitanje sa oglašavanjem (radi se o WordPressu), odnosno kako staviti reklamu na banner. U opcijama teme mi kaže da bi stavio reklamu da moram upisati 'ad code'. 

Googlao sam i nisam našao ništa.  Kako 'izraditi' taj adcode ? 

Moraš imati Adsense (ili nekog drugog oglašivača) nalog/račun/profil kako god... I onda tamo imaš generator koji izradi "embedd" skriptu (počinje/završava ovako <script>/script>) koju kopiraš i zaljepiš u to područje. Wordpress vidi a je skripta zaljepljena i prikaže ju na predviđenom mjestu i Adsense skripta obavi ostalo i prikaže oglas...

11 godina
neaktivan

Hvala riješio sam ! 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Ko mi moze najbolje objasniti sta je to GRID dizajn ? I zasto je on bitan ?

Darko

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Malo povijesti - prije nego što je "grid dizajn" websiteova postao standard u web dizajnu, koristile su se obične HTML table za strukturu web stranica, otprilike do negdje 2005.-2006. godine. Užasno loša praksa, jer su te table bile loše za SEO (optimizaciju za tražilice), kod je bio užasno nepregledan i u današnje vrijeme, kad god se neki web programer susretne sa nekakvom prastarom web stranicom koja još koristi takav dizajn, odmah dobije grčeve u želucu. Pa su web dizajneri i programeri tražili efikasniji i pregledniji način za organiziranje strukture web stranica i tako je nastao "GRID SISTEM".

Grid je skupina CSS stavki/pravila koji su definirani kao klase (<div class="grid-3">, npr.) unutar HTML doumenta (stranice) unutar kojih se mogu organizirati HTML elementi različitih veličina. browser ih prikazuje kao kolumne. Najčešći tipovi grida su sa 12 i 16 kolumni. Postoji "fiksni" i "responsive" grid. Prvi, fiksni, bazira svoje dimenzije na pixelima koji se prikazuju na ekranu tako da npr 960px znači da će zauzeti toliko prostora na monitoru u browseru. Drugi, responsive, se bazira na postotcima, i kad zumiraš website, sadržaj unutar svake kolumne se prilagođava trenutnoj veličini ekrana, koji može biti na PC monitoru, tabletu ili smartphoneu. Imaš mnogo besplatnih popularnih "grid frameworka" za korištenje a neki od najpopularnijih su Bootstrap, ZURB Foundation, 960 Grid, Gumby framework, Skeleton CSS itd.

Na primjer, da dobiješ predodžbu kako grid funkcionira, ovo je demo od fiksnog grida, "960grid frameworka". Svaki pravokutnik u tom primjeru ima ispisano na njemu koliko pixela zauzima na ekranu: http://960.gs/demo.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 19:21 (Crank1d).
Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice