Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 645.703
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Razvoj web-stranica - Rasprava

Radi li netko od vas stranice klijentima?

Kak vam je to islo, jel vam svake godine daju novce za hosting i domenu ili uzmete odjednom, jel im odrzavate vi ili oni sami mogu i tak to?
Hvalaa :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
Neznam nadimak.. kaže...

Radi li netko od vas stranice klijentima?

Kak vam je to islo, jel vam svake godine daju novce za hosting i domenu ili uzmete odjednom, jel im odrzavate vi ili oni sami mogu i tak to?
Hvalaa :D 

Ovisi kak se dogovoriš sa njima, moš ti njima uzimat za hosting no to ti se tek isplati kad ih imaš par. No mogu oni imat i svoj, isto je sa domenama. Što se tiće izrade isto kak se sa njima dogovoriš.

11 godina
neaktivan

Evo moja web stranica. Treba li nešto promjeniti ? Što popraviti ? 

Trenutno je na besplatnoj domeni, ali dok se malo razvije ide i .com

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 20:05 (TheMenstalist).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...

č,š,đ,ž

11 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...

Logo ti može biti puno bolje napravljen, Footer ti se raspo. Dizajn je iz 80-tih da se na njemu dosta poraditi, nije loše samo zastarjelo. Definitvno na dizajnu dosta stvari ti nije usklađeno.

11 godina
neaktivan
Neznam nadimak.. kaže...
TheMenstalist kaže...

č,š,đ,ž

Da, da. Riješio sam. 

WebDev kaže...
TheMenstalist kaže...

Logo ti može biti puno bolje napravljen, Footer ti se raspo. Dizajn je iz 80-tih da se na njemu dosta poraditi, nije loše samo zastarjelo. Definitvno na dizajnu dosta stvari ti nije usklađeno.

Logo može bolje, ali za sada mi je dovoljan, Footer sam smanjio. 

15 godina
odjavljen

Pozdrav forumaši. Trebam agilno riješenje za dinamičko generiranje "mikrolokacijske" karte. Dakle dinamičko riješenje, slično image map featureu iz davnih godina. Mapu imam vektorsku, te na klik odnosno hover, AJAX-om vučem podatke referentne za svaki objetkt. Jeli netko radio nešto slično?

0 0 hvala 0
16 godina

Jel se isplati učiti HTML,CSS preko ovoga https://www.udemy.com/build-your-first-website-in-1-week/ ,koristi bootstrap template...ili je bolje da učim po W3Schools-u ?

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 19:37 (loky4i4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
alankish kaže...

Pozdrav forumaši. Trebam agilno riješenje za dinamičko generiranje "mikrolokacijske" karte. Dakle dinamičko riješenje, slično image map featureu iz davnih godina. Mapu imam vektorsku, te na klik odnosno hover, AJAX-om vučem podatke referentne za svaki objetkt. Jeli netko radio nešto slično?

Ovako nešto?

http://www.openlayers.org/

Ovo je malo starije

http://codeidol.com/community/php/create-the-google-maps-scrolling-effect/19610/

13 godina
neaktivan

Pozdrav,

odmah da kazem da se ne oglasavam i ovo NIJE moja stranica. Druga stvar, otvajate sa Chromeom jer mi na Mozilli pokazuje stari izgled stranice i taj me ne zanima (nova stranica je bijela s animacijama).

Link na stranicu

Stranica je prije 30 min tek objavila potpuno novi dizajn. Može li mi netko reći molim vas kako je ta stranica napravljena? U WordPressu ili "pješke" u HTML-u? Konkretno mislim kako je napravljeno ovo da se dijelovi stranice otvaraju malo po malo, i tek scrollanjem prema dolje se otvara novi tekst. Meni kompletna stranica izgleda kao da je radio neki dizajner i to vrlo detaljno jer prosjecan covjek ne može napraviti stranicu sa svim ovim efektima (ili sam ja ispod prosjeka).

Sad imam puno toga što me zanima, a ni ne znam kako i što bih pitao pa ako mi bilo tko može odgovoriti i napisati sve što detaljnije.

Koliko bi koštalo da nekom u Hrvatskoj platim da mi napravi identičnu odnosno vrlo sličnu ovakvu stranicu?

Unaprijed se zahvaljujem, stvarno mi je bitan odgovor.

Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ispod haube je WordPress sa kupljenom temom "Shadow". LINK NA TEMU

15 godina
neaktivan

^ u Wordpressu. Inače, ima izvrsno proširenje za Chrome i Firefox zvano "Wappalyzer" koje kad instaliraš stavi ikonicu gore pored adresne trake i analizira svaki website koji gledaš i prikaže ti koji CMS, server, dodatke itd. website koristi. Što se tiče tog dizajna, stranica koristi mnogo "CSS3 tranformacija" (skaliranje, pozicija itd.), "responsive" dizajn, da se stranica prilagodi svakom uređaju na kojem se gleda, bio on PC, tablet ili smartphone i "Backbone" javascript skriptu, koja služi za dinamičko učitavanje HTML sadržaja bez ponovnog učitavanja stranice (sadržaj se dinamički dodaje na već učitanu stranicu u browseru, na taj način se štedi na bandwidthu). Za izradu takve Wordpress teme će te oderati barem 2000-5000Kn u Hrvatskoj ali uvijek možeš unajmiti nekog freelance Pakistanca il Indijca na internetu ako si "kratak" s parama al to ti je onda po principu "koliko para, toliko muzike". Uvijek prije nego se zaletiš u kupnju, prvo dobro prouči da li ima takve besplatne teme negdje na internetu, što je vrlo moguće s obzirom na veliki izbor besplatnih Wordpress tema...

P.S.: neo.gz napisao brže od mene...

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 1:25 (Crank1d).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
neo.gz kaže...

Ispod haube je WordPress sa kupljenom temom "Shadow". LINK NA TEMU

Crank1d kaže...

^ u Wordpressu. Inače, ima izvrsno proširenje za Chrome i Firefox zvano "Wappalyzer" koje kad instaliraš stavi ikonicu gore pored adresne trake i analizira svaki website koji gledaš i prikaže ti koji CMS, server, dodatke itd. website koristi. Što se tiče tog dizajna, stranica koristi mnogo "CSS3 tranformacija" (skaliranje, pozicija itd.), "responsive" dizajn, da se stranica prilagodi svakom uređaju na kojem se gleda, bio on PC, tablet ili smartphone i "Backbone" javascript skriptu, koja služi za dinamičko učitavanje HTML sadržaja bez ponovnog učitavanja stranice (sadržaj se dinamički dodaje na već učitanu stranicu u browseru, na taj način se štedi na bandwidthu). Za izradu takve Wordpress teme će te oderati barem 2000-5000Kn u Hrvatskoj ali uvijek možeš unajmiti nekog freelance Pakistanca il Indijca na internetu ako si "kratak" s parama al to ti je onda po principu "koliko para, toliko muzike". Uvijek prije nego se zaletiš u kupnju, prvo dobro prouči da li ima takve besplatne teme negdje na internetu, što je vrlo moguće s obzirom na veliki izbor besplatnih Wordpress tema...

P.S.: neo.gz napisao brže od mene...

Puno vam hvala obojici na brzoj pomoći! :)

Ma nisam znao da je samo jedna tema u pitanju, nikada nisam kupovao neku "premium" temu, a sve free teme s kojima sam radio nisu mogle ni približno dobar dizajn stranice napraviti.
Tako da cu probati na ovaj ili onaj način nabaviti ovu temu i probati lokalno se igrati s tom temom, nadam se da necu imati problema, pa ako bude dobro mogu i upotrijebiti na vlastitu stranicu.

Lijep pozdrav

15 godina
odjavljen
dandrija kaže...

Nažalost ne, točna lokacija mi nije bitna jer je riječ o mikrolokacijskoj mapi. Planiram učitati pozadinsku mapu, i zatim prikazati gore određene objekte, od kojih će svaki prikazivati svoj status (0 / 1), s time da u bližoj budućnosti planiram proširiti funckijom ručnog "mapiranja" objekta, odnosno definiranja "event" zone i unosa određenog parametra prema kojem će se AJAX-om vući dodatni parametrei vezani za taj točno određeni objekt. Za sad mi jedino image map pada na pamet, ali želim izbjeći arhaična riješena, dok je druga opcija definiranja velikog broja (par stotina) div objekata, no bojim se da na taj način ne opteretim front-end. Svaka pomoć je dobrodošla, a za možebitni savjet, konzultaciju, šta već, će se nagraditi. Poanta je da ne želim izmišlati toplu vodu, ukoliko postoji već gotovo riješenje. SVG + JS maybe? 

15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kako preko phpa vući podatke s drugih stranica?

“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

mislis drugih u tvojem vlasnistvu ili drugih u tudjem?

13 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

Ako te druge stranice imaju RSS feed, povučeš RSS i parsiraš ga, je li na to misliš?

15 godina
golatificon kaže...
Top Bugovac kaže...

mislis drugih u tvojem vlasnistvu ili drugih u tudjem?

U tuđem, npr. ime bug korisnika čiji je ID=25145 (dakle ja)
da onda algoritam vuče odavde podebljano: <h1 id="ctl00_MainContent_oNaslov">Top Bugovac</h1> 

(Dakle ako je moguće treba mi algoritam koji vuče teskst između određenih znakova)

royalhero kaže...
Top Bugovac kaže...

Ako te druge stranice imaju RSS feed, povučeš RSS i parsiraš ga, je li na to misliš?

To znam, ali hvala svejedno {#}

“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can&amp;amp;#39;t achieve it.”
16 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

Ako misliš nešto da uhvatiš html, pa onda parsiraš html, ovo ti je dobra stvar - https://github.com/wasinger/htmlpagedom

Ja sam s tim parsiro neke naše news portale za potrebe nekog statističkog istraživanja za frendicu.

Ako je to ono što tražiš, a zapneš, javi.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
17 godina
Top Bugovac kaže...

Koristeći cURL http://htmlparsing.com/php.html  ili nativni PHP funkcija file_get_contents http://php.net/manual/en/function.file-get-contents.php

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
17 godina

Radim na jednom cms-u za nevladine organizacije i  duže vrijeme tragam za jquery tag pluginom  koji bi zadovoljio moje potrebe u radu za cakephp-om:

• tags model je u many to many (habtm) relaciji sa ostalim modelima
  • po defaultu svi raspoloživi tagovi (oznake) se prikazuju u multi select listi unutar obrasca za dodavanje  / uređivanje sadržaja. Na ovaj način korisnik može odabrati oznake i spremiti relaciju zajedno sa ostatkom posta. No problem je ako korisnik treba dodati novu oznaku. Kako bi riješio taj problem, primoran sam napisati PRVI vlastiti jquery plugin sa fokusom na TB.

Plugin je zamišljen da radi na sljedeći način: 

• nakon što se učita stranica sa html obrascem, plugin skriva mutiple listu i na tom mjestu kreira text polje, po defaultu kreira inline style display: none, no u praksi ću koristiti css.
  • kada korisnik počene kucati riječ, skripta istu traži u opcijama (<option>neki tekst</option>) skrivene multiple listi.
  • ako postoje riječi koje sadrže trenutno ukucane znakove, one se pokazuju u dropdown sugest listi, gdje ih korisnik može odabrati selekcijom (miš, strelice gore dole)
  • na enter, skripta za odabranu vrijednost stavlja atribut selected i kreira balončić
  • ako pak tražena riječ ne postoji, nakon što se stisne enter, vrijednost se šalje na sever koristeći jquery ajax $.post gdje u mome slučaju php skripta prihvata upit i sprema u bazu, te vraća nazad upravo kreirani ID npr 197.
  • on success, skripta kreira novu opciju unutar multiple select liste <option value="197" selected="selected">Novi Tag</option>, a zatim i tag balončić.
  • ako korisnik želi ukloniti oznaku može to uraditi na backspace ili klikom na x
  • Ukoliko korisnik ponovno ukuca riječ koju je već odabrao, istoimeni balončić zatreperi.

kako to izgleda možete pogledati ovdje (plugin nije dovršen) http://screencast-o-matic.com/watch/c2i2o3nmLm

trenutno radim na sugestion listi i to bi trebalo biti to.

Razlika između desetak dostupnih plugina za stavljanje oznaka i ovoga je u načinu spremanja odabranih vrijednosti. Većina njih sve što odabarete sprema u jedano skriveno polje, gdje su oznake odvojene zarezom i sl, no meni treba spremanje sa id + naziv, vjerujem i većini koji koriste neki od mvc web frameworka.

Kada završim i pročistim kod, plugin ću staviti na github, ajd da čujem vaše mišljenje na ovo :)

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 18:16 (Nix).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nix kaže...

Radim na jednom cms-u za nevladine organizacije i  duže vrijeme tragam za jquery tag pluginom  koji bi zadovoljio moje potrebe u radu za cakephp-om:

• tags model je u many to many (habtm) relaciji sa ostalim modelima
  • po defaultu svi raspoloživi tagovi (oznake) se prikazuju u multi select listi unutar obrasca za dodavanje  / uređivanje sadržaja. Na ovaj način korisnik može odabrati oznake i spremiti relaciju zajedno sa ostatkom posta. No problem je ako korisnik treba dodati novu oznaku. Kako bi riješio taj problem, primoran sam napisati PRVI vlastiti jquery plugin sa fokusom na TB.

Plugin je zamišljen da radi na sljedeći način: 

• nakon što se učita stranica sa html obrascem, plugin skriva mutiple listu i na tom mjestu kreira text polje, po defaultu kreira inline style display: none, no u praksi ću koristiti css.
  • kada korisnik počene kucati riječ, skripta istu traži u opcijama (<option>neki tekst</option>) skrivene multiple listi.
  • ako postoje riječi koje sadrže trenutno ukucane znakove, one se pokazuju u dropdown sugest listi, gdje ih korisnik može odabrati selekcijom (miš, strelice gore dole)
  • na enter, skripta za odabranu vrijednost stavlja atribut selected i kreira balončić
  • ako pak tražena riječ ne postoji, nakon što se stisne enter, vrijednost se šalje na sever koristeći jquery ajax $.post gdje u mome slučaju php skripta prihvata upit i sprema u bazu, te vraća nazad upravo kreirani ID npr 197.
  • on success, skripta kreira novu opciju unutar multiple select liste <option value="197" selected="selected">Novi Tag</option>, a zatim i tag balončić.
  • ako korisnik želi ukloniti oznaku može to uraditi na backspace ili klikom na x
  • Ukoliko korisnik ponovno ukuca riječ koju je već odabrao, istoimeni balončić zatreperi.

kako to izgleda možete pogledati ovdje (plugin nije dovršen) http://screencast-o-matic.com/watch/c2i2o3nmLm

trenutno radim na sugestion listi i to bi trebalo biti to.

Razlika između desetak dostupnih plugina za stavljanje oznaka i ovoga je u načinu spremanja odabranih vrijednosti. Većina njih sve što odabarete sprema u jedano skriveno polje, gdje su oznake odvojene zarezom i sl, no meni treba spremanje sa id + naziv, vjerujem i većini koji koriste neki od mvc web frameworka.

Kada završim i pročistim kod, plugin ću staviti na github, ajd da čujem vaše mišljenje na ovo :)

ja imam nešto slično na jednom saju na kojem radim, i sad sam gledao i ja sam to napravio, tako da bi za svaki tag koji se doda napravio novi input element gdje value ima vrijednost upisanog taga, a onda data-id ima vrijednost id-a, na submit onda parsam ta polja i složim neki string 1:mirko, 2:slavko, 3:pero, 4:đuro i to pošaljem ajaxom na server, za autocomplete sam koristio jquery ui jer nema mi smisla sam izmišljati toplu vodu :)

evo možeš pogledati ako te zanima taekwondo.im, klik na submit video...

P.S. ovo je još uvijek u fazi razvoja, u kojoj fazi ni sam ne znam jer sam davno to počeo pa stao i sad je to na nekom čekanju a ja umjesto da radim na tome, pišem o tome po forumu...

www.pazii.com
17 godina

Koristim twitter bootstrap i dropdown componentu za sugest listu http://getbootstrap.com/components/#dropdowns, tako da mi jquery UI autocomplete  ne odgovara. mogao sam korisiti 

http://twitter.github.io/typeahead.js/ no implementacija istog povećava broj linija koda za ovako jednostavnu operaciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ak vam pomaže, škicnite Njuškalu tražilicu kak je složena. Kolega je to dosta fino složio :)

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
15 godina
neaktivan

Pozdrav, zanima me da li postoji ovakav nekakvi gotovi plugin ili nešto... Ili ću morati sam programirati to... Treba mi ta funkcionalnost za jedan projekt na kojem radim.

Uglavnom, https://www.kupimajicu.net/moja-majica/... drugi korak na stranici, može se dodati tekst, rotirati, povećavati, mijenjati font, boja, pomicati...

web developer

0 0 hvala 0
17 godina

Završio sam moj jquery plugin za stavljanje i kreiranje oznaka. Nakon što završim aplikaciju, dodatno ću polirati ovaj plugin i objaviti na github.

Evo kako sada funkcionira http://screencast-o-matic.com/watch/c2io2PnHiP

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Napravio sam slijedeću stranicu u čistom kodu koristeći Brackets.

Zanima me kako napraviti istu stranicu mobile-friendly.

Znam da je kod problem...samo neznam koji dio, kako niti zašto.

Ako znate kodirat molim vas da stisnete F12 i pregledate kod malo (html i css) te mi rečete u čemu je problem.

http://the-compound.net/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne znam je li ovo dobra tema za ovo, ali da ostavim linkić, možda ima zainteresiranih :)

http://www.moj-posao.net/Posao/243051/PHP-Developer-mz/

Javite se ljudi, Trikoder i Njuškalo vas zovu :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 15:19 (Luuka).
11 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...

Malo sam sredio stranicu, radi se i na novom logu !

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice