Kako odrediti "pravu" cijenu vase web aplikacije?

poruka: 5
|
čitano: 1.601
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav forumaši,

Kao što sam naziv teme kaže, želim znati šta sve utiče na cijenu vase web aplikacije i koliko košta neka minimalna web aplikacija.

I kako ocijeniti istu? Da li računate koliko sati provodite pri pravljenju iste kao što rade web dizajneri itd.?

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Kako odrediti "pravu" cijenu vase web aplikaci

Ammm, što je to "minimalna" web aplikacija?

Problem je u tome što za aplikaciju A i aplikaciju B ne možeš uzet ista mjerila. Možda je A bila gotova za 30 dana a B za 15 ali aplikacija A je neki custom CMS a aplikacija B je tracking za vozila sa GPSom. Ili aplikacija C, koja komunicira sa nekim komadom HWa preko arduina ili nekih GPIO portova na kontroleru. Vremenski, A je uzela najviše ali C bi te najviše koštala jer zahtjeva daleko više prtljanja i znanja nego neki uvjetno rečeno bezvezni CMS.

My name is Legion... For we are many!
11 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ammm, što je to "minimalna" web aplikacija?

Problem je u tome što za aplikaciju A i aplikaciju B ne možeš uzet ista mjerila. Možda je A bila gotova za 30 dana a B za 15 ali aplikacija A je neki custom CMS a aplikacija B je tracking za vozila sa GPSom. Ili aplikacija C, koja komunicira sa nekim komadom HWa preko arduina ili nekih GPIO portova na kontroleru. Vremenski, A je uzela najviše ali C bi te najviše koštala jer zahtjeva daleko više prtljanja i znanja nego neki uvjetno rečeno bezvezni CMS.

Kada sam rekao minimalna web aplikacija mislio sam isto što i ti pod A tj. neki custom CMS.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2014 21:35 (_roodrd).
15 godina
odjavljen

Čovjek sati x satnica.

0 0 hvala 0
17 godina
alankish kaže...

Čovjek sati x satnica.

Nije baš transparentno. 

@ Autor topica 

Ja sam posao razbio na dijelove,  npr.

1. XX USD za jedan MVC CRUD modul  u nekom web frameworku, gdje Model sadrži standardu validaciju, povezivanje na  druge modele i gdje Controller sadrži do deset metoda (index, add, view, edit, delete za javni dio stranice i isto to za admin ), i na kraju za sve njih po jedan View file.  Ovakav MVC CRUD modul u većini wf možeš kreirati preko ugrađenih alata za generiranje MVC CRUD modula, to je posao koji traje do par minuta. Ovih  XX USD uzimaš i za svoje iskustvo, znanje itd.
  2. XX USD za proširenje funkcionalnosti  jednog metoda sa dodatnih max 100 linija koda po PSR-1 i PSR-2 standardu.
  3. XX USD za dodatnih 100 linija koda po metodu, mada ćeš u suvremenim MVC wf rijetko kada pisati metod koji ima preko 100 linija koda.
  4. XX USD za custom validaciju
  5. XX USD za implementiranje gotovog templatea sa php kodom.
  6. .. itd.

Na ovaj način dobiješ okvirnu cijenu projekta po tvom cjenovniku koji bi trebao biti transparentan  prema svim potencijalnim klijentima, ostaje ti da procijeniš platežnu moć klijenta. Ako je klijent dobrostojeći naplati mu po tom svom cjenovniku, ako pak procjeniš da klijent nema toliko novca, pronađi kompromis.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.9.2014 16:49 (Nix).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice