Jomla instaliranje extenzije na server problem

poruka: 9
|
čitano: 2.408
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

instaliro sam jomlu na server i radi normalno ali nemogu instalirat virtuemarkt ni bilo koju drugu extenziju

lokalno na xampu sam to odradio bez problemaa kontam da je postupak isti    -u cem je problem

gdje se ovo vidi ?

PHP Safe Mode should be turned off  (pise da tako treba biti za virtuemarkt)

kako je po defaultu namjesteno ?    mozda je to problem

gledo sam u global config nema toga  ...

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2010 23:33 (skip).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Jomla instaliranje extenzije na server problem

http://php.net/manual/en/features.safe-mode.php

to nije problem s kodom joomle, vec sa postavkama servera i php-a.

16 godina

izgleda da nije do safe moda

gledo sam postavke safe moda su off

17 godina
neaktivan

Šta piše u erroru.

www.hip-hopunity.com

0 0 hvala 0
17 godina

Pogledaj postavke ftp-a u site- Global configuration... To je jedna stvar.

Druga stvar je u pravima. Ako si instalirao xamp lokalno u windowsima onda tamo nema problema sa pravima. Međutim kad postaš site na server, vjerojatno je linux, jer se joomla mnogo bolje ponaša na linux serverima, tamo imaš cilu zavrzlamu oko prava. I linux itekako vodi računa o pravima.

Tako ako si ftp-om prebacivao ekstenzije, onda moraš često i direktorije components, modules, plugins proglasiti 777 dok ne obaviš instalaciju.... 777 ti znači da je svima sve dopušteno nad tim file-om/folderom... Nakon toga vratiš prava kako su bila. Ja ti  preporučam filezilla za ftp program, da nju koristiš.  Mjenjanje prava u njoj su jako pregledna.

I kad proglašavaš folder 777 nemoj staviti rekurzivno da proglasi sve unutar njega, jer ti pa za sve fileove mjenja pravo pristupa. P.S. obicno fileovi imaju 644 prava, osim cache datoteka koje moraju imati 777.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2010 13:25 (daseparo).

0 0 hvala 0
16 godina

uploadovo sa fillezilom  com_virtuemart_1.1.4.j15   fajl i desni klik na njega -stavio 777

i javi ovo

• Error! Could not find an XML setup file in the package.
  • Path does not have a valid package.

ista stvar i ako ucitam direkt sa kompa
onda probo drugu extenziju i javi sljedece greske

Warning: include() Failed opening '/home/a5449872/public_html/libraries/domit/xml_domit_lite_include.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/a5449872/public_html/libraries/loader.php on line 80

Fatal error: Class 'DOMIT_Lite_Document' not found in /home/a5449872/public_html/libraries/joomla/factory.php on line 355

17 godina

Jel ti uključen legacy mode.... Vidi za koju joomlu ti je ta komponenta? 1.0 ili 1.5

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
skip kaže...

uploadovo sa fillezilom  com_virtuemart_1.1.4.j15   fajl i desni klik na njega -stavio 777

i javi ovo

ista stvar i ako ucitam direkt sa kompa
onda probo drugu extenziju i javi sljedece greske

Warning: include() Failed opening '/home/a5449872/public_html/libraries/domit/xml_domit_lite_include.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/a5449872/public_html/libraries/loader.php on line 80

Fatal error: Class 'DOMIT_Lite_Document' not found in /home/a5449872/public_html/libraries/joomla/factory.php on line 355

Ova greška ti znaći da u tom zipu što uploadaš nemaš xml file. Extratiraj ga u jedan folder i vidi kako su folderi poslagani. Vjerovatno imaš modul i komponentu u jednom zipu i iz tog zip samo trebaš komponentu.

-Ovdje ti samo fali  ovo xml_domit_lite_include.php. Skini joomlu iz extractiraj ju u jedan folder i onda izvadi taj fajl i uploadaj ga preko ftp-a tu gdje ti je error i loader.php isto tako.

I ovdje isto tako

Skinio sam joomlu i provjerio imaš sve te fajlove. Ako ih nemožeš naći uploadat ću ti ja.

www.hip-hopunity.com
16 godina

rjeseno by vedran

thanx

hosting 000webhost je malo u banani

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice