pozz
komp i tv sam spojio sam kablom S-video pre je bilo boje na tv-u i sad odjednom nikako da dobijem boju crno-bijela slika je ...
stavio sam i nove drivere ali nista,jel neko zna u cem je problem...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Treba ti i TV podržavati S-video,samostalnim priključkom ili preko scarta.
pozz
komp i tv sam spojio sam kablom S-video pre je bilo boje na tv-u i sad odjednom nikako da dobijem boju crno-bijela slika je ...
stavio sam i nove drivere ali nista,jel neko zna u cem je problem...
nemas hdmi?
vjerojatno je otisao onaj stabilizator boje ili sta vec...
ako je prije bilo a sad nema (ako govorimo o istom kompu i istoj televiziji) znaci nisi nista kupovao novo...
ili je samo do kabela...
ja kod nekih uredaja imam slican problem sa scartom
ma podrzava TV kazem ti gledo sam pre sve normalno prije 3 dana i sad nista...
nisam nista kupovo niti menjo.. kad sam ukljucio tu opciju slika se pocela menjati sama od sebe i odjednom sve crno-bijelo :/
nemam hdmi... grafa je xfx 4890
Obično na Tv-u od dva scarta jedan podržava S-video,tako da je potreban onaj adapter koji s jedne strane ima muške priključke za scart a s druge s-video i kompozitni priključak.
Ne znam,pogledaj onda u driverima...
Obično na Tv-u od dva scarta jedan podržava S-video,tako da je potreban onaj adapter koji s jedne strane ima muške priključke za scart a s druge s-video i kompozitni priključak.
Ne znam,pogledaj onda u driverima...
evo sad cu sliakt pa postavim sliku da vidis..
Nađi u ATI Control Panelu, izmjenu između NTSC > PAL, ako ima opciju odaberi i regiju
Pokušaj s drugim kabelom,ako imaš. Možda je do njega problem.
ok to sa kablom probam sutra... pa javim sta bude... hvala
i sa drugim kablom opet isto sve -.-
koliko ja znam.. kad se ide spajat preko s-videa uvijek je crno bijelo.... inače može koristiti vga kabel ili hdmi
koliko ja znam.. kad se ide spajat preko s-videa uvijek je crno bijelo.... inače može koristiti vga kabel ili hdmi
nemoguce ja sam spajao do sada samo preko S-VIDEA i slika je bila u boji.... sad sam probao preko scarta i opet ista stvar a HDMI nemam da probam....
stim na slici sam probao i sa prednje strane i sa zadnje strane tv-a i nce nista ... :/!'?!'?
koja je to tv? monitor? sta je vec :D
hm neznam što bi to bilo , ali imao sam sličan prob. kada sam spajao play station na tv nekad je bilo boje , a nekad crno-bijlo isto nisam znao do čega je .... tako da ti je mogući prob. telka
Evo probaj sa ATI Tray Tools, možda ima naprednije opcije od samog ATI Control Panela koji dolazi sa ATI-jevim drajverima
Meni ovo izgleda kao softverski problem. Pogledaj dali negdje imaš opciju da se signal prebaci sa S- video na Kompozitni.
Naime imam spojen video rekorder sa kompom preko aver media tv (analog-digital) kartice i mada je preko scart to
3 kompozit , s video spojena upravo time s-video kabelom kada je podešeno da je izvor signala s-video sa vhs rekordera dobijem crno bijelu sliku .
kada prebacim na kompozitni izvor signala slika je u boji .
Evo da i ja kažem svoje iskustvo. Spajao sam običan crt tv sa kompom, prvo pomoću s-video->scart kabela, a potom s-video->crveni, bijeli i žuti (heh, ne znam mu točan naziv). Sa prvom opcijom slika je crno-bijela, a sa drugom u boji.
je prebaceno mi je to sve gledo sam i to... pal/b croatia
Nisu ti dobre postavke za pal. Kod 60 Hz-a će ti tv automatski shvatiti signal kao ntsc. Dakle 50 Hz i 720x576 max rezolucija preko s kabla.
- TV koji ne podržava S-Video, prikazuje C/B sliku ako mu se šalje SV signal. Tad se mora u driveru poslati kompozitni signal. Postoje i adapteri koji su išli uz VGA S-na-chinch, može biti 4, 8 ili 9 pisnki. Komponentni je RGB, ne miješati te nazive. Za TV uvijek podesiti PAL (625, 50Hz) najsličnija VGA-640x480, SonyTV 'trpi' do 800x600, ali nije preporučljivo jer može crknuti elektronika TVa, najvažniji je refresh, nekad je postojao i 50, 56Hz, sad je najniže u većini drivera 60Hz (kao NTSC, pa ako TV podržava, može se i tako podesiti).
U ATI-CCCu ima dosta opcija, theatar mod itd., sve provjeriti. Kao i detect TVa, ponekad mora biti priključen kabel dok se pali PC, da omogući TVout.
- TV koji podržava (kao u pitanju) bi morao raditi. Dali je nešto crklo, kabel, postavke drivera ili je rezolucija-refresh problem. Nije neobično da je novi driver uzrok problema (za starije stvari). Možda i samo podešavanje na TVu (različito za AV1-2-3, S-Vid, kao različit ulaz, Sony.., Samsung ugl. imitira Sony po postavkama, vjerojatno iste postavke)
je prebaceno mi je to sve gledo sam i to... pal/b croatia
Nisu ti dobre postavke za pal. Kod 60 Hz-a će ti tv automatski shvatiti signal kao ntsc. Dakle 50 Hz i 720x576 max rezolucija preko s kabla.
jednom proradilo i vise nikako neznam koji ku*** -.-
menjo sam sve moguce rezolucije i refresh rate jednostavno nece da se dobije slika na tv-u -.-
neznam u cem je problem
Imao sam isti problem brdo puta i meni je uvijek bio uzrok kabel.
Znači definitivno nabavi, posudi par komada i probaj opet.
Iako ne isključujem da je neš krivo podešeno u control panelu grafičke.