Imam XP Pro i svaki put kad idem install nešto me pita da li želim da se npr. exe otvori blabla... Ja kažem da i oznažim da me to više ne pita no svaki put me pita bez obzira što sam označila da me ne pita!!! Jel trebam u registryju prčkat, help!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Traži potvrdu za što? Napiši točno kakav dialog box ti izađe...ako nije problem :)
1. Otvori Control Panel.
2. Na "User Account and Family settings" klikni na "Add or remove user account".
3. Klikni na neki account, na primjer Guest account.
4. Odaberi "Go to the main User Account page".
5. Na "Make changes to your user account" klikni "Change security settings".
6. U "Turn on User Account Control (UAC) to make your computer more secure" isključi opciju "Use User Account Control (UAC) to help protect your computer".
7. Klikni OK
8. Pitat će te za restart PC-a, prihvati.
To je to. Nikad više te neće pitati za dozvolu. Uživaj!
trebaš odznačiti, a ne označiti jer piše Always ask before opening file, što bi značilo da to trebaš odznačiti
Probaj u Internet option pod advanced opcijama maknuti kvačicu da ti traži provjru digitalnog potpisa programa koje instaliraš ili pokrećeš pa javi.
Haha, ak je to rjesenje, moras velikim slovima napisat self-pwn
Nikad se ne zna,sve treba pokušati,bar iz iskustva to znam....banalne stvari nekad riješe velike probleme heh...
trebaš odznačiti, a ne označiti jer piše Always ask before opening file, što bi značilo da to trebaš odznačiti
Vidis da pise "Always ask before opening THIS file", a ti vjerovatno hoćeš
da ti dopusti otvaranje bilo kojeg fajla.
To i meni treba isto pa ako ko zna rješenje...
Može ovako, mada je riskantno, no možeš si ispodešavati kako tebi odgovara: prvo pokreni gpedit.msc, možeš i iz komandne linije, onda pronađi Local Computer Policy->User
Configuration->Administrative Templates->Windows
Components->Attachment Manager i tu pronađi opciju "Default risk level for file
attachments", gdje uključiš "Inclusion list for low risk file types"
i u polje unosa upišeš sve ekstenzije za koje želiš da te više ne pita tu potvrdu, naravno najčešće .exe. I time si isključila, na vlastiti rizik napominjem, opciju koja te upozorava da bla-bla-bla....
Eto
Ne možeš naći tu putanju? Ili ne možeš pokrenuti taj manage? START->RUN->gpedit.msc....
Ili nemaš administrativna prava, što čisto sumnjam.... Probaj još jednom pratiti uputstva, radi bez problema pošto si navela da imaš XP PRO.
Može ovako, mada je riskantno, no možeš si ispodešavati kako tebi odgovara: prvo pokreni gpedit.msc, možeš i iz komandne linije, onda pronađi Local Computer Policy->User
Configuration->Administrative Templates->Windows
Components->Attachment Manager i tu pronađi opciju "Default risk level for file
attachments", gdje uključiš "Inclusion list for low risk file types"
i u polje unosa upišeš sve ekstenzije za koje želiš da te više ne pita tu potvrdu, naravno najčešće .exe. I time si isključila, na vlastiti rizik napominjem, opciju koja te upozorava da bla-bla-bla....
Eto
Trebaš stisnuti Start, pa RUN i onda upisati gpedit.msc i kliknuti ENTER i otvorit će ti se Local Computer Policy.
Evo vidim da čovjek dobro govori pa sam otvorio svoj XP i svi koraci koji su navedeni šljakaju....ne znam zašto se tebi ne otvara Local Policy.
Ah, ja krvo čitam cijelo vrijeme u gpedit-u...
Jesam namjestila, tnx, no opet pita... prokleti windowsi, odustajem
Idemo ovako: ako ne možeš sama podesiti, ako želiš, možemo preko Remote Desktopa, ili još bolje Team Viewer-a. Možeš ga skinuti s neta, instalirati i onda se ja konektiram na tvoj PC i podesimo. Ako ti je do toga da se to riješi, naravno.
Pozdrav.
Tnx
Ako ti se desilo poslije instalacije SP3 tad ti je krajnje riješenje njegova deinstalacija.Sam taj paket baš i nije nešto previše poboljšanja donio po mom mišljenju.
Ja sam s XP-om ostao na XP sp2 i sve mi je isto kao i na onima s SP3,a u biti koristim sad više Vistu nego XP.
Nije donio poboljšanja(dobro, jeste nekoliko...), nego sve do sada izdane zakrpe za XP sp2.
Pokušaj sa ovim.
Otvori Set Program access and Defaults(možeš iz start menua ili control panela)/Add\Remove Windows Components/Zatim pronađi i stavi kvačicu na Update Root Certificates(ako već ima kvačica onda ništa izađi iz svega) i stisni next. Potom obavezno restart pa onda pokušaj.