Dugo vremena već pratim ovaj forum, ali sad imam problem i trebao bih vašu pomoć... Pa, ovako, do prije tjedan dana imao sam slijedeću konfiguraciju:
AMD 3000+ 1.81 GHz
1GB DDR @ 400 MHz
MSI K8N Neo4 Ploča
ATi Radeon X1950PRO
Sve je radilo ok sa Atijevim 8.5 driverima, uz ATT(nisam ništa OC-ao, ovo sam koristio samo za mijenjanje između monitora i TV-a) i Xfire.
Sada imam slijedeću konfu:
Giga-Byte GA-MA78G-DS3H
AMD Athlon 64 X2 4400+
1GB DDR2 @ 800MHz
X1950 Pro
Win XP SP3
Imam slijedeći problem... Pokrenem bilo koju igru jednom nakon uključenja računala, radi normalno, igram neodređeno vrijeme, izađem van iz igre normalno, probam ući u neku drugu igru, recimo u Crysis koji igram na 1024x768 rezi, a defaultna reza mi je 1280x1024, vidim kako se mijenja rezolucija, ekran onak zatamni i to, ali me odmah baci na desktop, isto je i sa R6 Vegas, i sa Trackmaniom, i sa Assassin's Creedom(te igre sam probao)...
Prvotno sam imao Atijeve 8.6 drivere instalirane... Bio je taj problem, zatim sam se htio vratiti na 8.5 drivere, ali su mi oni nakon instalacije javili da su nekompatibilni sa mojim hardverom... Zatim sam instalirao 8.6 samo display driver, opet ista stvar i na kraju 8.5 samo display driver, opet ista stvar...
Ono što meni još samo pada na pamet je da disableam on-board grafiku (HD3200)... Iako mi u CCC javlja da je X1950PRO glavni, i u dxdiagu, i u everestu, pcwizardu itd... Ali trebam vas da mi kažete kako. U BIOS-u jesam stavio na PCI slot, umjesto ostala 2 izbora, On-Board i PEG, ali mislim da to nije dovoljno... Tak da bih vas zamolio za pomoć...
Sve ostalo radi, videi rade savršeno, nisam još iskusio nikakve druge probleme... Također mislim da bi problem mogao biti između Xfirea i ATT-a, ali htio bih se s time pozabaviti nakon što skroz disabelam int. grafiku...
I da, pod Device Managerom, imam samo ATI SMBus koji mi liči kao da bi mogao biti ta int. grafika... Također, Win je svježe stavljen, SP3.
Još jedna stvar, dok instaliram 8.6 CCC, gore kako instalacija ide se pojavi ATi South Bridge... Ovo bi mogao biti cijeli problem, a ne treba biti.
Uff, što sam se raspisao, ali mislim da samo dao dovoljno informacija... Pomozite, ostavite neki komentar, bilo što, samo da se ovo riješi...
EDIT: Još da napomenem, dok probavam ući u neku igru, izbaci me na desktop, ali može se čuti onaj windows zvuk kao da je našao nešto novo od hardvera... Onaj zvuk dok recimo priključim USB stick u komp. I čuje se 2 puta, jedan za drugim.
EDIT2: Stavio sam PEG, i instalirao 8.5 drivere sa CCC koje sam skinuo sa PC Eksperta... Prije toga sam normalno de-instalirao sve druge, uključujući i ATT... Ali pri instalaciji sam maknuo South Bridge Drivere te mi te onda nije instaliralo...
Sada se (čini) sve radi ok, probao sam par puta AC, TMNF i Crysis, sa i bez Xfirea uključenog, i radilo je sve... Nisam još stavio ATT i mislim da ni ne budem... Valjda će sad bit sve kak treba... Ako se ponovno pojavi isti problem, vratit ću se, možda netko zna neko bolje riješenje...
EDIT3: Da, čini se da se ipak nije riješilo... Igrao sam AC, smrzla se igra, Alt-F4 za van, probam ponovno, javi error (send / don't send), probam Crysis, neće, probam TMNF, neće... Ima netko nekih ideja?