Dakle, sitacija je ovakva. Imam router na koji su spojena 2 komjutera. Jedan je laptop na Windows 8.1 Enterprise x64. Drugi kompjuter je desktop koji je spojen na mrežu sa WLAN antenom. Desktop radi na Windows 7 Ultimate x86. Na desktop je prikopčan Canon LBP-810, vremešni laserski printer, ali ipak odrađuje svoj posao dobro. I kad želim nešto da isprintam sa desktopa, nema problema, sve radi savršeno. No međutim kad želim da printam sa laptopa preko Homegroupa, ne ide. Malo sam istraživao, treba mi izgleda driver za printer biti instaliran i na laptopu. E sad, manji je problem to što nema drivera za 8.1. To bi se dalo rješiti tako što driver instaliram u compatibility modu za Windows XP, kao što sam uradio na desktopu, i sve je radilo. Problem je to što ne postoji x64 verzija drivera. Postoji li način da se zaobiđe to ograničenje? Nekako da kad kliknem print (bilo čega) na laptopu da se taj dokument nekako pošalje na desktop i automatski krene printati koristeći drivere sa desktopa.
I da, treba napomenuti da kućna mreža, osim toga, savršeno radi. Mogu normalno prebacivati fajlove sa jednog na drugi kompjuter.