Nedopušten proces - svchost.exe

poruka: 19
|
čitano: 5.153
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam probelm sa procesom "svchost.exe".Imam ADSL 1 GB i Comodo Firewall.ADSL mi je stalno uključen i kada pogledam u Comodovo sučelje "svchost.exe" je uvijek aktivan, tj. stalno nešto šalje i prima.Ako mu onemogućim pristup internetu ili ga ugasim, blokiran mi je pristup internetu.Sve aplikacije koje nemaju što da rade na internetu sam blokirao (osim onih koje mi trebaju).Zanima me dali on inače treba da "nešto" vuče sa interneta, i kada ja ništa ne radim na internetu?

Ujedno kada preko ruterovog sučelja iskuljučim internet i dalje mi ponekad počne treptat lampica na ruteru, a ista je stvar kada je internet uključen a ja ništa ne radim na njemu.

nisam na internetu a svchost radi nisam na internetu a svchost radi
blokirane/dopuštene aplikacije blokirane/dopuštene aplikacije
Mama, želim biti slikar. Sine, znaš da oni gladuju.
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2009 12:06 (Quark).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Nedopušten proces - svchost.exe

Svchost je osnova za pokretanje raznoraznih servisa. I nije nešto što možeš samo tako isključiti.

Trebao bi pogledati koji točno svchost.exe generira taj promet (jer ih ima više) i koje servise on pokreće.

Jedan od servisa jest Windows Update. Jesi li ga isključio?

I na kraju... o koliko prometa govorimo...? O par kB, MB...?

16 godina
neaktivan

Pogledaj ovo.

16 godina
neaktivan

ja sam imao sličan problem. otvorio i temu Stalno nekakav download zbog toga. na kraju sam problem riješio tako sam sam isključio dosta nepotrebnih servisa. npr. Automatic Updates, Background Intelligent Transfer Service, Security Center itd. uglavnom dosta njih. i sada problema više nema

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neznam koji svchost.exe radi s obzirom da ih ima više kako si rako.Nekada su i po dva spojena i nešto "rade".

Znam da ga nije lako isključit, a promet je mislim oko par MB na dan.

Windows update sam isključio, tj. pored toga što sam isključio Automatic Update, "Windows updater applications" sam blokirao firewallom.

Ispod je slika koja prikazije njegovu vezu i promet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa probaj pogasit neke servise (prema uputama)ko što ti jurluk kaže pa ćeš "spustit" svchost.exe i vidi malo tu..al ga nemoj gasit..

moljac
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pogledaj ovo

Postoji i to, ali nije lako prepoznati.

Don't worry Cartman. There are no stupid answers, just stupid people.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa prema uputama sa druge teme sam "uspio" riješiti problem.

Uključio sam Windows Firewall i svchost.exe ne genrira nikakav promet kada nisam na netu, barem Comodo ne rigistrira ništa.

Par puta sam reinstalirao windows i uvijek isto sa svchost.exe, tako da neznam dali je neki trojanac ili nešto slično.

Pored Comoda imam i BitDefender 10 Free (jedini ne usporava moj komp), ali on nije ništa našao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Quark kaže...

Neznam koji svchost.exe radi s obzirom da ih ima više kako si rako.Nekada su i po dva spojena i nešto "rade".

Znam da ga nije lako isključit, a promet je mislim oko par MB na dan.

Windows update sam isključio, tj. pored toga što sam isključio Automatic Update, "Windows updater applications" sam blokirao firewallom.

Ispod je slika koja prikazije njegovu vezu i promet.

Ajd ti otvor Task Manager pa postavi na Processes pa razvuci tak da se sve vidi pa onda uslikaj i postavi sliku tu pa da vidim kako tam stvari stoje jel sve ok, taj svchost.exe nije nikakav virus uopce ali moze bit no kod tebe je sve ok cini mi se ali ipak da vidimo nikad se ne zna!Cool
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2009 13:56 (rambox).
16 godina
neaktivan

jel svchost stalno aktivan ili povremeno,ja ga imam na početku na 4 mjesta (kod dizanja OS-a),kasnije na 5..to je normalno,neki put se digne pa se stabilizira i to je normalno,što se tiče lampica i one trepere kad si isklučio komp,doduše ne na način kao kad si na netu(kod uploada ili downloada),tako da ne znam u čemu je problem..Namigiva

moljac
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2009 14:02 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo screen TaskManagera.

A svchost.exe je stalno bio aktivan.

Ponekad mu se pridruži i "System", pa i jedan i drugi primaju i šalju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2009 14:02 (Quark).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

po meni sve normalno,bar što se tiče svchosta

moljac
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2009 14:06 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Taj svchost.exe i mora radit te mora jasno bit spojen na internet i to je to nema potrebe za panicarenje uopce a to kaj ti imas paket od 1GB je druga prica i drugi problem . Svchost.exe komunicira povremeno preko interneta i salje i prima podatke nekad vise a nekad manje i to je tak tu nema problema evo recimo kak stoji stvar kod mene tj u mom firewallu s tim svchost.exe na procesima i jasno koje portove koristi!Cool

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Comodo ima prilično loš prikaz aktivnih konekcija, tj. lag u prikazu trenutno aktivnih programa prema internetu.

I par minuta nakon gašenja Firefoxa ovaj mi još uvijek ga prikazuje kao da je ovaj aktivan a koji god program da upalim (firefox, Thunderbird) odmah pored je i svchost.exe.

Skinuo sam Uniblue RegistryBooser.

Skenirao komp i našao 58 grešaka u registryu, samo 15 uklonio jer je samo toliko dopušteno u trial-u.

Stvar je u tome što mi se neda gasit internet pa ga palit samo kada trebam nešto.

Dosad i kada preko ruterovog sučelja ugasim internet vezu, Comodo i dalje prijavljuje da svchost nešto radi, a lampice na ruteru trepere.
E sada da svaki put gasim ruter ručno nema smisla.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2009 14:17 (Quark).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Quark kaže...

Comodo ima prilično loš prikaz aktivnih konekcija, tj. lag u prikazu trenutno aktivnih programa prema internetu.

I par minuta nakon gašenja Firefoxa ovaj mi još uvijek ga prikazuje kao da je ovaj aktivan a koji god program da upalim (firefox, Thunderbird) odmah pored je i svchost.exe.

Skinuo sam Uniblue RegistryBooser.

Skenirao komp i našao 58 grešaka u registryu, samo 15 uklonio jer je samo toliko dopušteno u trial-u.

Skini Glary Utilites i on će ti očistiti registry i ostatak PC-a od raznog smeća, a i program je besplatan.
Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2009 19:14 (Razer_Copperhead).
17 godina
Quark kaže...

Evo screen TaskManagera.

Ovo u Task Manageru ti je sve ok tu nema problema, na ovoj stranici imas koji su windows servisi za kaj i koji se mogu iskljucit bez problema pa onda ako ih nisi jos iskljucio  slobodno ih iskljuci i to sve koje se preporucuje  iskljucit tj postavit na Disable ak si normalan korisnik koji nije spojen na neku mrezu kompova. Quark taj Uniblue Registry Booster odmah deinstaliraj s kompa to je smece od programa totalno to ti uopce ne treba imas Glary Utilites koji je odlican i to je to!Cool

http://free-bj.htnet.hr/colicweb/opisi%20servisa.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2009 14:23 (rambox).
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
Quark kaže...

Evo screen TaskManagera.

Ovo u Task Manageru ti je sve ok tu nema problema, na ovoj stranici imas koji su windows servisi za kaj i koji se mogu iskljucit bez problema pa onda ako ih nisi jos iskljucio  slobodno ih iskljuci i to sve koje se preporucuje  iskljucit tj postavit na Disable ak si normalan korisnik koji nije spojen na neku mrezu kompova. Quark taj Uniblue Registry Booster odmah deinstaliraj s kompa to je smece od programa totalno to ti uopce ne treba imas Glary Utilites koji je odlican i to je to!Cool

http://free-bj.htnet.hr/colicweb/opisi%20servisa.html

Obrisao sam ga i stavio Glary Utilities.
Pročešljao sam komp i našao je neke probleme u registryu, popravio i to je to.
Sada kada nisam na netu svchost.exe ili System ne prijavljuju nikakve konekcije u Comodu.
Valjda je sada u redu.Mislim da je to zato što sam uključio Windows Firewall.
Kako bilo, istestiraću komp ovih dana, nekih 10 sati ga ostavit upaljenog i ništa ne radit pa da vidim dalu će napravit kakav pomak  u prometu.
17 godina

Iskljuci Windows Firewall kaj ce ti on uz Comodo to nema smisla uopce ugasi ga i gotovo!Cool

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prije nego što sam upalio Windows Firewall svchost mi je stalno bio aktivan i skidao nešta, sada kada sam ga uključio (pored Comoda) svchost nije aktivan osim kada sam sa nekim programom (Firefox, Thunderbird) na netu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice