Laptop - problem

poruka: 4
|
čitano: 2.710
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
Laptop - problem
Prije par dana kupio sam prijenosno računalo lenovo b560. Nije imalo Winsa, instalirao sam ih, uz to instalirao sam SP1, drivere koje sam dobio s CD-om plus još neke sa ove stranice: http://consumersupport.lenovo.com/us/en/DriversDownloads/drivers_list.aspx?CategoryID=105278 . Uz to, instalirao sam osnovne programe poput Antivirusa, Office-a, programa za prženje, gledanje filmova itd. Sada dolazimo do problema, a on je u "zamrzavanju" prijenosnog računala. Naime, nešto radi, tipa surfam, ili slušam glazbu, bilo što i laptop se jednostavno zamrzne. Dakle, ne mogu micati s mišem, ne reagira na ctrl-alt-delete ništa. Probao sve i jedino što mi kod tog tzv. zamrzavanja preostaje je restartati laptop na način da duže pritisnem tipku za gašenje, paljenje laptopa. Onda opet upalim i sve radi kako treba. Prije tri dana tako se jednom zamrznuo, prekjučer dvaput tokom danan i kad jučer taman pomislim da je sve u redu jer je laptop radio gotovo čitav dan, navečer se dva puta zamrzne. Prvo jednom, i nakon pola sata opet. Inače, imam pohvale na laptop, sve lijepo radi i brzo, ali ne znam što bi bio problem? Da ponovno instaliram Winse, a da svaki drugi dan instaliravam programe jedan po jedan da vidim u čemu je kvar? Mislim da u programima koje sam instalirao nije problem, jer takve iste programe imam na PC-ju i PC se ne zamrzne. Možda je problem sa driverima, i moram priznati da sumnjam na to. Može li mi netko napisati neku stranicu sa friškim drajverima, najnovijim za moj laptop? Stvarno sam više očajan, štedio toliko dugo za laptop i sad me ovo zeza. Hvala vam na pomoći
Jučer gledam sliku naroda, baca cvijeće po herojima, a već sutra pobjednike sude, prodaše ih za Judine škude.
 
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
offline
Re: Laptop - problem

Instaliraj friske windows-e,nakon toga instaliraj-ThinkVantage System Update- http://support.lenovo.com/en_US/detail.page?LegacyDocID=TVSU-UPDATE ,i imati češ najnovije drivere.

Sretno!

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2011 15:02 (Uran 11).
13 godina
offline
Laptop - problem
Sad sam pogledao u event viewer i pod application nema crvenih iksica, samo par uskličnika, ali pod system ih ima: evo, prvi koji sam naišao jer očito ide po datumima je danas, u pola sata iza ponoći, i baš tad mislim da se zmrznuo laptop, znači taj x označava critical- baš tak piše.


LEVEL DATE AND TIME SOURCE EVENT ID TASKCATEGORY
X Critical 30.7.2011. 0:36:57 Kernel-Power 41 (63)

Evo, ovako piše. Sveukupno ima tih pet iksića u rasponu od 27. srpnja pa do jučer i svima piše isto što se tiče levela, source-a, event id-ja te task category-ja. Mislim da su i ovi iksići došli točno onda kad je laptop zastao.
Što bi to značilo?
__________________
Jučer gledam sliku naroda, baca cvijeće po herojima, a već sutra pobjednike sude, prodaše ih za Judine škude.
 
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
offline
Re: Laptop - problem

Ja mislim da  ti iksići nemaju veze s zamrzavanjem nego s prisilnim restartanjem(to je najbolje kaj ti  mogu reči,sorry).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice