Imam novi prijenosnik na kojega mogu priključiti stari disk u USB kućištu (sa staroga prijenosnika kojemu je otišla matična ploča, ali je HD neoštećen). Podatke na taj način mogu lako dobiti (disk je particioniran i podaci odvojeni), ali ne znam kako naći mailove i adresar - ono što je bila C particija na starom laptopu sada posve drugačije izgleda i ja se tu ne snalazim. Na starome HD-u su bili Windowsi XP, a sada imam Windowse 7. Očito nisam neki ekspert, pa ako netko zna, molim pomoć.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trebao bi pogledati gdje program koji si koristio za slanje i primanje e-mailova pohranjuje adrese i mailove na disku (to obično piše u Options-sima) i onda te kopirati u mjesto na disku gdje sadašnji program za primanje i slanje mailova sprema mailove i adrese.
Koji program za mail si koristio na XPu i koji bi sad koristio?
Bez toga nema pametnog odgovora jer ne citamo misli ;)
Koristila sam Outlook Express, a sada koristim Outlook. Iskopala sam da bi address book trebao biti u: C\Documents and Settings\#USERNAME#\Application Data\Microsoft\Address Book, i tu bi morao biti file USERNAME.wab. A mailovi bi trebali biti razni dbx filovi (po jedan za svaku mapu unutar inboxa, plus outbox/sent i newsgroups) i to u: C\Documents and Settings\#USERNAME#\Local Settings\Application Data\Identities\{unique hex string}\Microsoft\Outlook Express. Problem je što taj moj stari disk, kad ga priključim kao vanjski USB disk, pokazuje drugačiju strukturu - ono što je na njemu prije bila sistemska particija C, sada više ne pokazuje mape Local Settings, Application Data, Identities itd. U mapi Documents and Settings imam samo 2 podmape: Administrator i All Users, a u njima opet samo Desktop, Favorites i Start Menu.
ti direktoriji su ti skriveni, odnosno u Exploreru novih Windowsa moraš uključiti prikaz skrivenih datoteka i direktorija da bi mogla pristupiti ovima koje si navela
O, kako jednostavno! Da, samo je trebalo prikazati skrivene datoteke - sve sam našla! Hvala!