Pozdrav
Imam PC koji ima SSD i HDD, sistem i programi za obradu videa, video montazu su na SSD-u to mi je poprilicno zauzelo prostor. Interesuje me kakav cu rezultat dobiti ukoliko neke programe instaliram na HDD, je li to moguce uopce?
Pozdrav
Imam PC koji ima SSD i HDD, sistem i programi za obradu videa, video montazu su na SSD-u to mi je poprilicno zauzelo prostor. Interesuje me kakav cu rezultat dobiti ukoliko neke programe instaliram na HDD, je li to moguce uopce?
...
Naravno da je moguće, slobodno progame koje rjeđe koristiš instaliraj na HDD ako nemaš mjesta na SSD-u. Radit će sporije nego da su na SSD-u, ali ako ih rijetko koristiš i ne traže brz disk neku razliku osjetiti nećeš.
Hvala i jos jedno pitanje. Procesor mi je i5 3570K nisam nista clockao, MBO je AsRock z77 Extreme 4, cpuz mi pokazuje CoreSpeed 1600 MHz Multiplier x16, jeli to sta OC i moze li mi radit neke probleme. Zaista nemam potrebe za bilo kakvim OC-om
To je OK, procesor nije opterećen pa ne radi na punom taktu već na smanjenom (1600 MHz), a takt podigne na puni pod opterečenjem.
Ajde kad me je vec krenulo da te pitam i ovo, sorry, Ovaj RAm Kingston HyperX Beast je 2400MHz, medjutim, ploca mi je spustila na 1333 čini mi se. Tamo u Biosu mogu izabrati brzinu frekfencije na 2400, ali se pomalo bojim da se sta ne zapali. Ploca podrzava 2400+ MHZ Ovaj RAM sam prvenstveno uzeo u nadi da cu doci do brzeg rendanja u premieru. Sta predlazes?
Možeš postaviti ručno, ali znaj da ti na 1333 MHz nije osjetno sporiji ram jer su tajminzi (latencije, kašnjenja) memorije također spušteni kada je spuštena frekvencija tako da si na približno istom.
Hvala
Nema na čemu.
Ptanjce.. da li mogu windowse staviti na ssd a da mi slike, glazba i video automatski idu na hdd ako ih npr. pribacujem sa usb sticka??
Kako misliš automatski, pa kopiraj ih gdje god želiš.
Kako mislis automatski? Rucno ih mozes staviti na hard disk jos najbolje da ne mozes.
Ptanjce.. da li mogu windowse staviti na ssd a da mi slike, glazba i video automatski idu na hdd ako ih npr. pribacujem sa usb sticka??
Da se nadovežem, i mene zanima što i kako nakon što instaliram Win 7 ili čak Win 8.1 (još se predomišljam, ali mislim 80% da će ići gore),
Office i češće korištene programe (Steam, i sl.).
Mislim kako "Libraries" (Documents, Music, Pictures, Videos) i "Downloads" prebaciti na HDD i da ubuduće automatski tamo sprema datoteke.
Osim toga kako promijeniti install path da automatski kod instalacije bilo kakvog programa izabete "Program Files" i "Program Files x86" na HDD-u,
da ne moram svaki put ručno promijeniti putanju instalacije sa SSD-a na HDD?
Postoji li kakav Utility software koji to jednostavno odradi ili moram "pješke" sa Regedit-om?
Kako Firefox-u reći da cache, cookie i skidanja stavlja na HDD?
Sigurno ima još takvih sličnih slučajeva gdje je potrebno odraditi preusmjeravanajnja, ali mi trenutno ne padaju na pamet,
pa ako vi imate još kakav savjet što preusmjeriti i kako sa SSD-a na HDD samo pucajte...
Zašto bi to radio?
Zašto bi to radio?
Ako misliš na mene, SSD od 120 GB je mali za iole zahtjevnijeg korisnika.
Računaj 30-tak GB (Win 7, Office i par češće korištenih programa) odmah u startu je popunjeno,
onda još treba ostaviti (ne popuniti do vrha SSD - nekih 10%, ako se ne varam) nešto prostora da TRIM ima mjesta odraditi svoje.
Dodaj još tome par češće korištenih igrica, koje su velike po par GB i već je gotovo sa slobodnim prostorom.
Imam SSD od 120 gb, na njemu su Windowsi, Office, CS6 i još par programa. Meni dovoljno.
Drugi mehanički disk je storage, gore idu svi dokumenti, slike, instalacije igara. Ali nemožeš ručno reć da se instalria na drugi disk, svaki put kod instaliranja moraš reć gdje da ide. Možeš promjeniti putanju za Downloads, My Documents, My Pictures... ako koristiš, ja osobno ne.