Instalacija WIndowsa XP na laptop

poruka: 13
|
čitano: 5.156
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Trebao bi hitno pomoć oko instalacije Windowsa i ako je ikako moguće da mi netko objasni u čemu je problem u čim kraćem roku.

Imam IBM Thinkpad T30, instalirao sam Windowse XP ali u device manageru ne postoje određeni driveri, pretpostavljam za pojedini hardware.

Jedino što sam do sad vidio da ne funkcionira je stand by način rada na laptopu i kada scroolam pri pregledu Word dokumenta slika ne vrti glatko već brejka.

Bio sam na stranici od Lenova, ukucao baš taj tip i model laptopa, ali ne znam koje drivere da uzmem.

Molim za pomoć, unaprijed hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Šta kaže device manage? Koji hardware nije prepoznat (žuti upitnici kraj kategorije)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Instalacija WIndowsa XP na laptop

Stavka OTher devices

Podstavke: 1. Ethernet Controller 2. Multimedia Audio Controller 3. Network Controller 4. PCI Modem 5. SM Bus Controller 6. Universal Serial Bus (USB) Controller

7. Unknown Device 8. Video COntroller (VGA Comaptible)

17 godina
neaktivan

Ako si instalirao XP sp2 onda bi ti 6. USB controller trebao biti prepoznat.

Za ostale kategorije skidaj drivere za XP sa linka ispod:

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-42358

SM Bus Contoller bi trebao biti pod Intel chipset driverima.

16 godina
neaktivan

Ok probat cu puno hvala

16 godina
neaktivan

Pojavio mi se jedan problem kod odabira foldera gdje je driver kada ga želim instalirati preko device managera,

piše da odaberem specific location, a ja ju koliko vidim tu ne mogu odabrati

16 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu...

Imam novi laptop sa nekim linuxom, a hoću na njega staviti win XP. Ubacim dvd sa windozama, restartam laptop, ali ono ništa. Opet samo linux. Ne pokazuje nikakve opcije, ništa.

Windowsi su ispravni, instalirao sam ih već na par računala.

Riječ je o nekom Linpus Linuxu. Odmah krene dekompresija linuxa, učitaju se neki parametri i to je to. Ni mrd. Lupam enter, a ono samo prebacuje u drugi red, prazno. Bilo koja druga tipka ne daje neki smislen odgovor. Kud sad?

Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Marko_244 kaže...

Da ne otvaram novu temu...

Imam novi laptop sa nekim linuxom, a hoću na njega staviti win XP. Ubacim dvd sa windozama, restartam laptop, ali ono ništa. Opet samo linux. Ne pokazuje nikakve opcije, ništa.

Windowsi su ispravni, instalirao sam ih već na par računala.

Riječ je o nekom Linpus Linuxu. Odmah krene dekompresija linuxa, učitaju se neki parametri i to je to. Ni mrd. Lupam enter, a ono samo prebacuje u drugi red, prazno. Bilo koja druga tipka ne daje neki smislen odgovor. Kud sad?

Ajde u BIOS, prebaci HDD u IDE režim rada. Naravno namjesti u BIOSU da ti boota sa DVD-ROMa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2009 12:53 (username).
16 godina
neaktivan

Za IBM/Lenovo laptope, najjednostavniji način za instalaciju drivera i popratnog softvera je instalirati OS, osposobiti bar jednu mrežnu konekciju (LAN ili Wireless), otići na njihov web site i skinuti aplikaciju System update ili System toolbox (razlikuje se od modela do modela).

Jednom kad je ta aplikacija instalirana, treba ju pokrenuti i ona prema modelu računala automatski skida sve up-to-date drivere, softver i zakrpe.

Ja koristim redovno tu aplikaciju (kod XP, Vista i W 7 instalacija) i svaki put je odradila posao bez ikakvih problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
username kaže...

Ajde u BIOS,

Ne mogu uopće doći do BIOS-a, odmah krene bloody učitavanje linuxa. A ne vidim niti koju tipku stisnuti da se ode u BIOS. Pokušavam prilikom bootanja sa esc ili del (ne znam točno koja je), ali ništa. Inače, riječ je o Acerovu Aspire 5536.

17 godina
neaktivan
Marko_244 kaže...
username kaže...

Ajde u BIOS,

Ne mogu uopće doći do BIOS-a, odmah krene bloody učitavanje linuxa. A ne vidim niti koju tipku stisnuti da se ode u BIOS. Pokušavam prilikom bootanja sa esc ili del (ne znam točno koja je), ali ništa. Inače, riječ je o Acerovu Aspire 5536.

probaj f8

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.
17 godina
neaktivan

Prije bi bila tipka F2.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Stiskao sve redom i naletio na F2, eno gotova instalacija Windoza. Hvala na pomoći! :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice