Externi disk formatiranje particija.

poruka: 3
|
čitano: 2.994
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Externi disk formatiranje particija.

Imam WD My book od 320 GB koji je bio u FAT 32. Na njemu je bilo bad sectora pa sam sve sa njega prebacio na drugi hard disk i formatirao ga (NTFC)

Napravio sam dvije particije ( 100Gb i 200GB ) i želio bih jednu formatirati u FAT 32 ( ovu od 200 Gb , da mogu vratiti filove nazad) i drugu u NTFC.

Kada probam formatirati ovu od 200 GB javlja mi da je prevelika za FAT 32. Imam Windiwse XP.

Hvala unaprijed. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Externi disk formatiranje particija.

Alati pod XP-om ne podržavaju formatiranje particija većih od 32 GB, iako ih mogu čitati. Za to ti treba dodatni software (npr. Partition Magic). Mislim da ti nije dobro formatirati particiju od 200 GB zbog raznih ograničenja, a i fragmentacije koja će dovesti do značajnog usporenja, a time i pada performansi.

Ako baš želiš možeš to učiniti iz komandnog promta (format /FS:FAT32 X:), gdje je x oznaka tvog eksternof drivea, a ako to ne uspije onda probaj pomoću programa SwissKnife(freeware).

Više na linku ispod

http://www.online-tech-tips.com/computer-tips/formatting-external-hard-drive-to-fat-32/

15 godina
neaktivan
RE: Externi disk formatiranje particija.

Hala na savjetu, ali niti jedna niti druga solucija ne radi.... Iz komandnog prompta nakon dva sata dobijem odgovor da je prevelik za FAT 32

a SwissKnife , iz neznam kojeg razloga, ne želi da formatira.....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice