Cmd problem ! ili?!

poruka: 9
|
čitano: 2.148
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Cmd problem ! ili?!

evo imam problem kad želim pingati drugi komp ili bilo što u vezi s tim.

Ne mogu ga pingat,kao da ne postoji. Ni comand" net view "ne radi isključio firewal i uključene su opcije "printer sharing",u servisima sam pokušao uključiti servis Messenger u Auto,kao što se to opisuje na Microsoftovoj stranici,no i dalje ova poruka sa slike....

http://img5.imageshack.us/img5/8799/snap1icy.jpg

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2009 13:29 (CROIMANI).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cmd problem ! ili?!

Što ?! Nema znalaca ?!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Cmd problem ! ili?!

Siguran si da taj komp ima tu adresu?

16 godina
neaktivan
Cmd problem ! ili?!

nisam 100 % ali recimo 98 % ip sam pogledao na user stranici od providera (router mode) jel sam mogao tamo vidjeti ispravnu ip ? Piše pod "trenutna IP "

što trebam sve uključit ili isključit?   da ponovim sve ,pa da onda opet vidim,dal ide il ne .

trenutno koristim vistu ! Nemam više ideja. Pomoć !

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2009 21:15 (CROIMANI).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Tamo si mogao vidjeti ip routera u tom trenutku.

U routeru se može namjestiti respond na ping, odnosno ako je namješten da ne odgovara na ping, povrat nećeš vidjeti.

Probaj pingati nešto što ima statičnu adresu za koju si siguran.

16 godina
neaktivan
Cmd problem ! ili?!

dakle to nije isto ?! a kako onda saznati ip compa ako je to ip router-a.

Evo pokušao sam pingati neku stranicu recimo "bug-a " i odgovor mi je bio potvrdan.Znaći li to 100 % da negdje greiješim i gdje onda ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Cmd. Ipconfig

16 godina
neaktivan

evo išao sam s ipconfig i naišao na veze wlan i ethernet ,pošto je wlan ovaj komp kojeg sad koristim ,a drugi je povezan žično preko lan-a,pa smatram da je njegova IP ono što se nalazi pod ethernet ili ? !!

Pa evo kad pingam tu IP što dobijem.

http://img23.imageshack.us/img23/7325/snap1vft.jpg

I još nešto,ako mi možeš pomoći jer više u ništa nisam siguran. Jel to ping prošao ili ne ? Kad piše minimum 0 maximum 0 , average 0 a paket poslan 4 i recived 4 i loos 0

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2009 9:45 (CROIMANI).
17 godina
CROIMANI kaže...

evo išao sam s ipconfig i naišao na veze wlan i ethernet ,pošto je wlan ovaj komp kojeg sad koristim ,a drugi je povezan žično preko lan-a,pa smatram da je njegova IP ono što se nalazi pod ethernet ili ? !!

Pa evo kad pingam tu IP što dobijem.

http://img23.imageshack.us/img23/7325/snap1vft.jpg

I još nešto,ako mi možeš pomoći jer više u ništa nisam siguran. Jel to ping prošao ili ne ? Kad piše minimum 0 maximum 0 , average 0 a paket poslan 4 i recived 4 i loos 0

ove IP adrese koje počinju sa 169.254.xxx.xxx su tzv. APIPA adrese, tj. rezervirane od strane Microsofta i automatski se dodjeljuju ukoliko nešto nije u redu sa mrežom, npr. DHCP na ruteru ne radi kako treba ili nije uključen.
probaj u network connections u tom računalu sam upisati IP adresu, gateway (adresa rutera) i DNS servere (DNS od providera)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice