BOOTMGR is missing

poruka: 56
|
čitano: 42.947
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: BOOTMGR is missing
Mozda ti je riko hard.
Mozda da ga izvadis van i odneses na neki drugi komp?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
16 godina

-Ako ga u BIOSu ne vidiš, njavjerojatnije crko disk.

-Ovisno kako podesiš postoji novi UEFI i stari legacy BIOS mod (UEFI ima par sitnih prednosti, ali više problema povezanih s podrškaom starijih boot-recovery medija, tako da je sigurnije korsititi stari legacy BIOS i MBR za diskove). Resetiraj BIOS, podesi potrebne postavke, mijenjaj... dok u BIOSu ne vidiš disk nema koristi dalje pokušavati. Provjeri i kablove..

-svaki OS treba drivere (disk kontroler) da bi mogao pristupiti diskovima. Razlika je samo što za stariji HW win ima svoje generičke drivere, dok za novi moraš dati na disketi, USBu..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
BOOTMGR is missing

Sad sam u live Ubuntu-u, i ovdje u Gparted-u je cijeli disk prikazan kao "unallocated" . Pogledajte - http://imageshack.us/f/5/screenshotfrom201304131.png/ .

http://hr.wikipedia.org/wiki/Parkour#
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-znači da je nešto uništilo particijsku tablicu (tj poruka koju si vidio..).

-alati kao EaseUS (free) često mogu vratiti particiju, traži pod partition recovery/undelete. Ponekad je čak potrebno frmatirati-kreirati particiju pa tek tad vraćati podatke ili kao RAW (traje satima), ovisno o alatu. Ako ti je sadržaj važan, moraš biti strpljiv jer ... i imati dovoljno velik disk za kopiranje.

-pod linuxom nemaš takav izbor alata, pogotovo zbog FS (NTFS). Potraži miniPE, i slične live medije (gore su i potrebni alati).

-ako je postavlejn UEFI/GPT .. morat ćeš prebaciti na stari način ako soft ne vidi disk.

-btw, ovisi o uzroku, ponekad je stvar nepopravljiva, ovo je u 99% lako rješivo, samo ne radi nešto što nisi siguran.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.4.2013 20:05 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-znači da je nešto uništilo particijsku tablicu (tj poruka koju si vidio..).

-alati kao EaseUS (free) često mogu vratiti particiju, traži pod partition recovery/undelete. Ponekad je čak potrebno frmatirati-kreirati particiju pa tek tad vraćati podatke ili kao RAW (traje satima), ovisno o alatu. Ako ti je sadržaj važan, moraš biti strpljiv jer ... i imati dovoljno velik disk za kopiranje.

-pod linuxom nemaš takav izbor alata, pogotovo zbog FS (NTFS). Potraži miniPE, i slične live medije (gore su i potrebni alati).

-ako je postavlejn UEFI/GPT .. morat ćeš prebaciti na stari način ako soft ne vidi disk.

-btw, ovisi o uzroku, ponekad je stvar nepopravljiva, ovo je u 99% lako rješivo, samo ne radi nešto što nisi siguran.

Što se tiče podataka, imam puno video uradaka, razno raznih dokjumentarija, ted talkseva, filmova, ono, dok sam sve to našao i skinuo, ufff, i sad kad bih to izgubio, šteta. No ako se ništa ne može, u vidu podataka, nema veze, samo da hard disk nije oštećen {#}.

"i imati dovoljno velik disk za kopiranje" - Drugi hard disk, ili ovaj ? Samo ovaj imam, ponavljam, {#}. "Potraži miniPE, i slične live medije (gore su i potrebni alati)." - Što je to, taj miniPE, i  što je "gore" ? Možeš li mi na PM poslati sigurnu poveznicu za taj miniPE ?

"ponekad je stvar nepopravljiva" - Samo da ne moram novi disk kupovati {#}{#}{#}

Možeš li mi ti, ili bilo tko drugi potanko objasniti postupak popravka, ako je uopće moguć {#} ? Ne mora to biti danas, može sutra, preksutra, kad god imate vremena i volje, molim vas. Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.4.2013 20:39 (DJED BOŽIĆNJAK).
16 godina
DJED BOŽIĆNJAK kaže...
..

Što se tiče podataka, imam puno video uradaka, razno raznih dokjumentarija, ted talkseva, filmova, ono, dok sam sve to našao i skinuo, ufff, i sad kad bih to izgubio, šteta. No ako se ništa ne može, u vidu podataka, nema veze, samo da hard disk nije oštećen {#}.

"i imati dovoljno velik disk za kopiranje" - Drugi hard disk, ili ovaj ? Samo ovaj imam, ponavljam, {#}. "Potraži miniPE, i slične live medije (gore su i potrebni alati)." - Što je to, i  što je "gore" ?

"ponekad je stvar nepopravljiva" - Samo da ne moram novi disk kupovati {#}{#}{#}

Možeš li mi ti, ili bilo tko drugi potanko objasniti postupak popravka, ako je uopće moguć {#} ? Ne mora to biti danas, može sutra, preksutra, kad god imate vremena i volje, molim vas. Hvala.

- skinute stvari možeš ponovo skinuti. Osobni podatci ili poslovni su nenadoknadivi, nije slučjano cijena spašavanja podataka nekoliko desetaka tisuča kuna...

- očekivao sam da imaš garanciju za HDD, tad je samo važno dali se može spasiti podatke.. ako je važniji disk, za sad je vjerojatno upotrebljiv (samo zbrljavljen). Pošto se ne zna uzrok, možda će nakon formatiranja raditi godinama, možda opet crkne za sat vremena..

- najlakši kvarovi-popravci jednostavno varate particiju.. (soft-logički kvar) ali u ostalim slučajevima (kvarovi diska, hardware kvar) se podatci moraju kopirati, logično je predpostaviti disk iste veličine ili veči, jer ovisi o alatu-načinu spačavanja.. pa se tad kopira kompletan sadržaj, kao image, bit-by-bit. Zato je potrebno imati dovoljno velik disk, pogotovo što kod kvarova ne možeš znati koliko će neispravan disk još biti (donekle) čitljiv-dostupan... već svako paljenje može biti posljednje.

Live mediji. Kao Hirens, miniPE (potraži Diamond ili DigiWiz..) kad upališ bit će ti jasno. (slika = 1000 rijeći, ovakav CD = neopisivo). Inače alati-programi-utilsi.. kako god ih nazvali, za razne stvari pa i spašavanje podataka, su često komercijalni. S ovim medijima rješavaš tu brigu, uz to što je logičnije imati ih kao livemedij, nego instalirane na OSu (do kojeg trenuno ne možeš jer imaš kvar, OK). Najkorisniji-najuniverzalniji je CD, nakon tog DVD i USB. Zato kažem medij, svejedno koji, važno da je bootabilan i ispravan. USB je praktičan ali pitanje dali ćeš ga isprvno napraviti kao i bootanje stari-novi PC.. važno je da radi.

-potanko postupak? -nema. jer ovisi o prije nabrojenim problemima-uzroku, tj tek kad s tim alatima vidiš stanje znaš što je idući korak. Npr GetDataBask for NTFS čita RAW, traje satima samo analiziranje.. (pa u međuvremenu može HDD potpuno crknuti), ali ako možeš undeletati particiju gotov si za par minuta. Na takvim CDima je nekoliko (desetak) konkurentskih (istih-različitih) alata. Svaki ima neku prednost, probaš-vidiš što kaže... to je postupak (strpljivo), ostalo može retardirani tudum, klik-next.. zapravo nema velike razlike od kopiranja s normalnog PCa (ili to meni tako izgleda..).

evo što ima na starom DigiWizu: Digiwiz_MiniPE_ISO_Updated_to_05.01.2009

samo izdvojen dio... svaki naziv je samoobjašnjavajuć.

Hard Drive Tools
* Partition Magic 8
* Treesize Pro
* DiskData
* DiskTective
* DirectorySnoopFAT32
* DirectorySnoopNTFS
* Drive Investigator
* Fix MBR
* WD Diagnostic
* DriveLook 1.0
* SectorSpyXP
* DiskScann
* PartitionInfo
* PartitonEdit
* HD Tune
* HardDriveSpeed
* PE Mount
* RAID Recontructor 2.31
* DiskExplorer-FAT 2.31
* DiskExplorer-NTFS 2.31
* GetDataBack-FAT 2.31
* GetDataBack-NTFS 2.31

Paragon HD Tools
* Paragon Hard Disk Mgr 6 (tech-RAMDrive)
* Paragon HD Manager (Pro-CD)

File Management
* PowerDesk Pro 5
* AB Commander 6.6
* ExplorerXP 1.06
* Total Commander 6.03a
* a43 File Management 2.45
* freeCommander 2004.10
* xplorer?-lite
* Windows Explorer
* ERD Explorer
* PowerDesk File Finder
* Disk Recon 1.0
* Effective File Search 3.3
* Agent Ransack
* DupFinder
* PackIt duplicate file finder
* UltraCompare 1.10

Data Recovery
* O&O Unerase 2.0
* R-Studio 2.0
* Easy Recovery Pro 6.03
* CIA UnErase 1.1
* Active@ Undelete 5.0.015
* GetDataBack-FAT 2.31
* GetDataBack-NTFS 2.31
* RecoverMyFiles 2.29
* Handy Recovery 1.0
* RecoverItAllPro 3.2.3264
* FileRecovery 3.0
* FinalData Enterprise
* Restoration 2.5.14
* EnCase 4.20 Forensics
* WinHex 12.5 SR-5 Forensic Edition

Data Removal
* X-Ways Security
* Eraser 5.7
* Avast! Data Shredder
* DiskWipe
* File Shredder 1.41

File Compression
* WinRAR 3.50
* WinZIP 8.1

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.4.2013 20:57 (ihush).
15 godina
neaktivan

Sad kad skinem taj miniPE, i stavim ga na DVD, napravim ga bootabilnim (spržim .iso datoteku, zar ne ? ), koji točno program bih trebao koristiti ? Kako da spržim miniPE na DVD, kad mi je unutra LiveDVD Ubuntu-a ? Ako bih sad izvadio DVD, bih li to mogao spržiti, ili ? Kako i s kojim programom da spržim taj miniPE, dok sam u Live verziji Ubuntu-a ? Brasero pokazuje "creating image checksum", dok se u K3b-u dogodi ovo : "cdrecord has no permission to open the device" ? Što to znači ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 13:00 (DJED BOŽIĆNJAK).
16 godina

-snimiti možeš svakim programom (ISO), Brasero je OK, snimaj na (naj)nižoj brzini, samo isključi checksum.. no permision je neobična poruka na livebootu, vjerojatno bug-K3b... korisit običan ubuntu/gnome, (za live koristim starije distre kao 9.10-10.04 ili ArtistX).

-najpraktičniji je Diamond 3-in-1 (ima noviji miniPE-XP, Hirens, UBCD.. u međuvremenu se nitko ne trudi napraviti noviju distru ali nije ni pretjerano važno. Problem je samo podrška za novije chipsetove tj moraš prebaciti HDD u BIOSu na IDE-compatible-legacy način rada (ili imati disketu s driverom, F6, jer to je zapravo Win-XP ili koristiš lastXP.. koji ima neke drivere ali opet fali za novije MBO-kontrolere).

-ako imaš problema sa snimačem, može neki USB-1GB disk, praktičan jer ostane 300MB za npr drivere i sl... samo se moraš malo pomučiti dok napraviš bootabilan USB.

15 godina
neaktivan
ihush kaže...

samo isključi checksum

Gdje ? (EDIT : Evo, pronašao sam :P ), trenutno koristim Ubuntu 12.10 liveDVD. Samo taj imam.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 13:36 (DJED BOŽIĆNJAK).
16 godina
DJED BOŽIĆNJAK kaže...
ihush kaže...

samo isključi checksum

Gdje ?

.. (negdje) u opciji kod snimanja.. jer checksum je kontrolni podatak (SHA1-MD5.., za provjeru autentičnosti filea) koji se može generirati. Suprotno, ako je postojeći neispravan, sistem ti javlja da to nije pouzdan ISO, tj da je modificiran.. (klasično kod torrenta, ali i rizik, jer vjerojanto ima pokojeg torjanca i sl. .. bio je npr na SAM-passwordu, zanemarivo jer s CDoom-Live nema veze. Problem je ako s takvim medijem napraviš instalaciju na HDDu jer onda imaš ugrađenog trojanca koji radi tko zna što.. jednako za svaki crack kojeg antivirusi prikazuju kao virus, jer je to deal proizvođača.. može bit virus i ne mora biti .. ).

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 13:42 (ihush).
15 godina
neaktivan
BOOTMGR is missing

http://imageshack.us/f/5/screenshotfrom201304141.png/ - Pogledajte ovo, piše da su na hardu 3 particije (i jesu, bile :P , ali jedna od 87 GB , jedna od 340, ak se ne varam i jedna od 505, uglavnom tak nešto, a ne kao tu, kao da ima 1355 MB, ono, WTF ?), znači li to što ? E da, i koji točno program preporučate da koristim, od svih izlistanih tu gore ?

Brasero ne radi (neka greška stalno), K3b ne radi (isto neke greške{#} ), xfburn ne radi, skinuo ja Nero 4 trial za linux, i on radi. Spržio sam .iso sliku, taj miniPE (brzina 4, ta je, nažalost najmanja) i zatim resetirao komp, stisnuo F11 da stavim bootanje na DVD, ništa. Ne znam zašto :/ ? Imam još samo jedan jedini prazan DVD (DVD-R, ako to nešto znači). EDIT : Nemam više niti jedan prazni CD/DVD :P .

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 19:02 (DJED BOŽIĆNJAK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-pošto su particije na disku zbrljavljene i imaš problema sa snimačem,... izgleda da je neki problem na ploči-kontroleru. Ako je, tad nema smisla pokušavati (samo bacaš medije za snimanje, kao i prijevljen kapacitet koji je 300GB veći od diska.)

- .. i ako nisi primjeto, to su CD image (<700MB), snimaj na CD ili pokušaj na USB.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 20:09 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-pošto su particije na disku zbrljavljene i imaš problema sa snimačem,... izgleda da je neki problem na ploči-kontroleru. Ako je, tad nema smisla pokušavati (samo bacaš medije za snimanje, kao i prijevljen kapacitet koji je 300GB veći od diska.)

- .. i ako nisi primjeto, to su CD image (<700MB), snimaj na CD ili pokušaj na USB.

Ne znam... no vjerojatno nešto krivo radim, mislim, sa stvaranjem tih bootabilnih CD-ova (DVD-ova, :P ), ne vjerujem (može biti, ne znam :/ ) da je neki problem s čitačem, jer sam (iako je to bilo prije, ali ne vjerujem da promjene na particijama mogu uzrokovati fizički kvar, ako na to misliš :/ , iako, kažem, ne razumijem se previše u to, pa ne znam) napravio LiveDVD Ubuntu-a, napravio sam (prije) instalacijski DVD OpenSUSE-a 12.2 i 12.3, tak da...

Sutra ću kupiti par CD-ova, možda koji DVD, pa ću pokušati ponovno. Najviše muka su mi zadavale kojekakve greške u Braseru i k3b-u, kao npr. ono "cdrecord has no permission to open the device" ili ono o čeksumu, tražio sam po netu, popi*dio :D , ono, nikako da spržim to na DVD. I onda skinuo Nero, koji je nekako "složeniji", ima tamo neke postavke, e sad, ne znam jesam li tamo što krivo napravio, ili ne, nemam pojma. Probat ću sutra ponovno (ili preksutra, ak sutra ne stignem).

"prijavljen kapacitet koji je 300GB veći od diska", hmmm, što bi to značilo, i zašto je to tako ? To me zabrinjava :/ ...

16 godina
DJED BOŽIĆNJAK kaže...
..

ali ne vjerujem da promjene na particijama mogu uzrokovati fizički kvar, ako na to misliš .

"prijavljen kapacitet koji je 300GB veći od diska", hmmm, što bi to značilo, i zašto je to tako ? To me zabrinjava :/ ...

-obrnuto, neispravan kontroler uzrokuje brljavljenje particija. (naravno da particije ne mogu pokvariti hardware).

-imaš disk od 1TB (931GiB) .. prebroji koliko imaš GB u Gpatredu >1300.. jer je zbrljavljena praticijska tablica koja prijavljuje pogrešne kapacitete. Ako je uzrok MBO-kontroler, loš kabel i sl. tad su sve posljedice očekivane.

15 godina
neaktivan
ihush kaže...

Ako je uzrok MBO-kontroler, loš kabel i sl. tad su sve posljedice očekivane.

Što predlažeš ? Znači li ovo da ću cijelu matičnu morati mijenjati ? fuuuu {#}{#} - Do ovog problema mi se takvo što nije desilo, ne znam... kako je moglo doći do takvog kvara ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 20:56 (DJED BOŽIĆNJAK).
16 godina
DJED BOŽIĆNJAK kaže...
ihush kaže...

Ako je uzrok MBO-kontroler, loš kabel i sl. tad su sve posljedice očekivane.

Što predlažeš ? Znači li ovo da ću cijelu matičnu morati mijenjati ? fuuuu {#}{#}

-za početak, pokušaj HDD spojiti na drugi PC, tek da vidiš stanje particija (podataka).. možda je sve OK. (50% šanse).

-preostaje test-eliminacija, npr zamijeni kabel, prekopčaj sve .. bilo koji kontakt može biti uzrok. Najsigurnije je 'krenuti od nule', odspojiti sve i front panel Audio-USB.. sve što možeš.

-reset CMOS  (+ podešavanja koja su potrebna).

-ako spojiš neki drugi (ispravan ili poluispravan) HDD, pogledaj kako će njega prijaviti gparted.. točno-pogrešno. Nakon tog već imaš dovoljno podataka da proglasiš MBO-kontoler pokvaren ili ispravan.

btw, vrlo moguće da ti je live ubuntu (kbuntu) neispravno snimljen (logična posljedica ako je PC bio s ovakvim problemima). Pokušaj i to eliminirati testnim bootanjem na drugom PCju...

15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-reset CMOS  (+ podešavanja koja su potrebna).

Kakva podešavanja, ne kužim, možeš li mi malo objasniti postupak ?

16 godina

-svaki uređaj, pa i MBO-BIOS, dolazi s nekim defaultnim (tvorničkim) postavkama. Te postavke mogu biti OK, ali ne moraju. npr novije MBO imaju i UEFI-GPT, ili (i starije) mod za SATA kontroler, IDE-compatible, AHCI-RAID... i ta postavka se ne smije mijenjati, tj moraš znati koje postavke su OK ili koji razlog i posljedice... za neku postavku, npr boot order kao jednostavniji primjer, overclock itd..

Zato se nakon reset CMOSa, treba provjeriti koje su postavke i podesiti po potrebi (ili ostaviti jer je i to OK). Ako je HDD bio pod GPTom, tad ne može bootati MBR i obrnuto, ako je predinstalirana OSmica na UEFIju, tad promjena na legacy ne dozvoljava boot (zbog zaštite-aktivacije) itd..

Bezbroj kombinacija i nema jednog odgovra kako to treba biti podešeno, nego prema tvojim potrebama (i željama jer se to podešava kod sklapanja PCa i instalacije OSa). Kasnije se u pravilu ne dira.

15 godina
neaktivan
BOOTMGR is missing

Bio sam kod prijatelja, ukopčao disk, ubacio Ubuntu, i isto ga Gparted prikazuje kao 3 particije, koje sve skupa premašuju stvarnu veličinu diska. I imam jedan problem, onaj diđiviz se neće bootat, znači, frend je napravio bootabilan CD, ali (na njegovom kompu) se ništa učitava, ne znam zašto ? Zna li netko mogu li nekako, s nekim program, izravno iz vinsa probati vratiti prijašnje stanje particija ili nešto drugo ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EDIT : Instalirali smo Eauseus i našao je dvije particije, na jednoj od tih su svi ovi podaci, odabrali smo koliko smo mogli spremiti na njegov prazan prostor, te stisnuli "recover". Ja sad nisam i nemrem biti kod njega, no poslati će mi poruku o rezultatu. Nadam se da nismo nešto zabrljali, bumo vidli. :)
13 godina
neaktivan
BOOTMGR is missing

Znaci ovako

Riknio Hdd,stavio drugi polovni...provjereno ispravan

Ali sada nece da boota sa dvd-a Win7 a ni 8,probao bootati na drugom kompu rade bez problema.

BOOTIMGR missing error,mjenjao sve zive jumpere...ne pomaze.

Kablove okretao,opet nista.

u Biosu sve nastimano i prepoznato

Neam pojma sta jos da napravim vise

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2013 23:43 (Beelzeboss).

0 0 hvala 0
16 godina
Beelzeboss kaže...

..nece da boota sa dvd-a Win7 a ni 8..

-odspoji druge diskove, ostavi samo DVD, (ako neće odmah, resetiraj BIOS, ponovi) probaj bootati.. ako ne boota, tad je DVD neispravan ili nešto povezno, medij, kabel, kontroler..

-ako boota, dodaj HDD, ponovi. Po spominjanju jumpera i okretanja kabla, vjerojatno je u pitanju PATA, postaviti jumpere master-slave, ovisno o rasporedu, ako u BIOSu vidiš disk i dvd tad je OK postavka jumpera.

-kabel se ne smije okretati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 0:02 (ihush).
13 godina
neaktivan
BOOTMGR is missing

Ni  dvd ne boot-a,sta je moglo smrdatii hdd i dvd.

Kada sam spojio hdd taj smrdani na svoj pc,zaklo mi je komp!

Instalirao sa USB-a win7 uspjesno.

Hvala na pomoci

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
BOOTMGR is missing

imam taj problem bootmgr is missing mogu uci u bio stavio sam windows na usb i udem u bios stavim da mi ucita usb posto nemam ladicu za cdeove i pisalo mi je da nema bootmgr ali kad stavim da mi ucita sa usb nece pokaze mi usb u biosu ali kad ga pokrenem nece da pokrene instalaciju windowsa nista nece crn ekran i to je to a kad izvadim usb opet bootmgr is missing pomagajte!!!

0 0 hvala 0
12 godina
BOOTMGR is missing

S čim si radio USB?

0 0 hvala 0
14 godina
Pozdrav, kupio sam novi laptop s DOSom, Lenovo ideapad 700. Pokušavam stavit windows 10 da mi se boota s USBa, al svaki put mi izbaci "BOOTMGR is missing"... sve postavke u BIOSu su namještene da se boota s USBa. Pomoć, molim vas?
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice