Ad-ovi posvuda na Chromu i Firexofu

poruka: 6
|
čitano: 1.153
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Znači ovako, prije kojih tjedan-dva su mi se počeli otvarat prazni  adovi po cjelom Chromu i Firefoxu, samo sivi prozori bez sadržaja unutra. Dva gore , dva desno, tri lijevo, stvarno cu poludit dok ih sve ugasim xD

Koristim AdBlocker oduvijek i ne znam zašto mi se još uvjek otvaraju reklame, jos imam loš laptopt tako da kad mi se počnu otvarat reklame a gledam neki video, ne mogu živit kolko šteka :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2015 23:31 (Shlundravko).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Ad-ovi posvuda na Chromu i Firexofu
Shlundravko kaže...

Znači ovako, prije kojih tjedan-dva su mi se počeli otvarat prazni  adovi po cjelom Chromu i Firefoxu, samo sivi prozori bez sadržaja unutra. Dva gore , dva desno, tri lijevo, stvarno cu poludit dok ih sve ugasim xD

Stavi Adblock Plus na Firefox i Adblock na Chrome.

Na jednom i drugom imaš opcije za postavljanje dodatnih blokada.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
14 godina
protjeran

Najbolji je Adblock Plus. Dostupan je za praktički sve preglednike. I obavezno instaliraj Fanboy's Ultimate List.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imaš instaliran Adware na računalu. Skini i instaliraj Malwarebytes Anti-Malware i napravi skeniranje s njim te sve što nađe obriši. Isto tako skeniranje možeš napraviti sa programima HitmanPro i Emsisoft Emergency Kit.

Prije brisanja pregledaj cijelu listu detektiranih datoteka kako ne bi došlo do gubitaka nekih važnih dokumenata, ako ih imaš. Isto tako, pregledaj ima li patcha od Windowsa na listi jer ih Anti-Malware programi mogu označiti kao virus, a njihovo bisanje može uzrokovati nestabilnost sustava.

Predpostavljam da si Adware dobio preko instalacijskih paketa, odnosno jer si klikao samo next, next, next prilikom instalacije programa. Kako bi spriječio instalaciju Adwarea, skini si i instaliraj mali program Unchecky koji odbija ponude iz instalera automatski, a ako prihvatiš neku upozorava te. Preveo sam program radi lakšeg korištenja.

Adware inače nije virus, to je PUP (potencijalno neželjen program). Njegov zadatak je da tvoje računalo bombardira oglasima i špijunira tvoj rad.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 9:47 (Marko :D).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Ad-ovi posvuda na Chromu i Firexofu
Marko :D kaže...

Imaš instaliran Adware na računalu. Skini i instaliraj Malwarebytes Anti-Malware i napravi skeniranje s njim te sve što nađe obriši. Isto tako skeniranje možeš napraviti sa programima HitmanPro i Emsisoft Emergency Kit.

Nije loša ideja niti dodatno skenirati s AdwCleanerom.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world
13 godina

Posto se radi o starijem laptopu toplo bi ti preporucio da pređeš na linux. Stavi npr Xubuntu, instaliras Chome + Adblock plus i miran si, nema vise crvi,keylogger-a i ostale gamadi ; )

Posao oslobađa.
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice