Wireless problem

poruka: 36
|
čitano: 7.728
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Wireless problem

Hocu se spojiti na svoj bezicnu mrezu i ja ju nadem i "spojim se na nju" i sve mi uredno pise da je spojeno i idem na internet  pregledink i recimo utipkam u google nesto i pise mi server closed conection

a pod sve veze mi nema one ikonice za wireleess...

kako mogu pogledati dali su mi instalirani driveri za wirless,ili se moze negdje skinuti...

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Wireless problem

Kratko pitanje za pocetak,znaci kada otvoris preglednik otvori ti se stranica od Googlea cim mozes upisivati upit?

To bi znacilo da ti se veza uspostavi pa onda pukne koliko sam shvatio?

16 godina
neaktivan
Wireless problem

Potrazi na netu adrese free dns_a i pronadji neko uputstvo kako se unose.....pretpostavljam da ti je do toga.....

AMD Athlon 4400+ x2,DDR2 4G (800mhz),M2N,Nvidia 8600GT Fata1ty profesional,Technisat ss2,LG 19 ws
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wireless problem

sada sam spojen zicno ali meni moju mrezu nade a nemogu se spojit  na nju

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ajde kad se spojis na wireless odi u start - run - pa pokreni cmd . Otvorit ce se crni prozor. Tu izvrsi ipconfig / all i posalji rezultat na forum.

Asus M6VA | Intel M 1.86Ghz 2Mb | ATI x700 256Mb | DDR2 2Gb 533Mhz | HDD 140Gb(80+60) 5400rpm
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 23:37 (zmikic).
16 godina
neaktivan
Wireless problem

ovako mi pise kada otvorim ono

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stark kaže...

ovako mi pise kada otvorim ono

Da, to je zato što si stavio razmak u naredbi. Trebaš upisati ipconfig /all, a ne ipconfig / all, tj. s razmakom između kose crte(/) i all. Znači bez razmaka.
"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid
17 godina
neaktivan

Imas gresku... moras napisat ipconfig /all

ti imas razmak izmedju "/" i "all"

negdi si rekel da vidis wireless mrezu ali da se ne mozes spojit na nju... pogledaj da nemas slucajno posetiranu enkripciju na routeru - to teoretski mozes vidjet da ti pokraj jacine signala mreze stoji mali lokot.

napisi koji dsl modem imas.

16 godina
neaktivan
Wireless problem

ma nema nikakvog lokota

imam router P-660HW-D3

17 godina
neaktivan
Wireless problem

Prvo za zicni lan ti fali gateway i krivi dns serveri su ti u postavkama.

Za bezicni su ti krive sve postavke.

Postavke bi ti trebale izgledati ovako:

IP adress: 192.168.0.2

Subnet mask: 255.255.255.0

Default gateway: 192.168.0.1

Primary DNS: 192.168.0.1

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kako da si to promjenim?

16 godina
neaktivan

Bok. Iz ove gore slike sto si poslao vidim da koristis PPPoe vezu. Znaci ruter ti je u bridge modu.

Da odes na internet, prvo se zicno ( sada si zicno ) ili bezicno spojis na ruter, onda dial-as PPPoe vezu ( nazvao si je adsl) i uspostavis vezu sa internetom.

Da vidis ikonu od wirelessa, odi u network connections, desna tipka misem na wireless connection pa stavi kvacicu na dolje dvije kucice ( Show icon... i Notify me... )

E sad, da ti proradi wireless napravi slijedece. Disconnectaj adsl vezu ( koju si kreirao ), iskljuci zicnu vezu sa ruterom, spoji se bezicno sa njime, probaj ponovo dial-at

adsl vezu , te probaj otic na internet.

Ako ponovo nece firefox prikazati stranicu , odi u cmd ,  napisi ipconfig /all ( na slici koju si prije poslao ne vide se sve informacije jer je nesto teksta pobjeglo gore,

daj ovaj put posalji sliku sa svim informacijama ).

Tek sad se ponovo spoji zicno i posalji info na forum

Asus M6VA | Intel M 1.86Ghz 2Mb | ATI x700 256Mb | DDR2 2Gb 533Mhz | HDD 140Gb(80+60) 5400rpm
16 godina
neaktivan
Wireless problem

ali nema ikonice za wierless

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wireless problem

kod mene je slican problem,imao sam stari router i kupio sam laptop i htio sma ici i sa laptopom i stolnim racunalom na net. Susjed mi je dao svoj wirless router i nadjem ja vezu i spojim ja komp na lan a laptop na wirless. Al samo mi na kompu radi internet,na laptopu javlja gresku sa ip adreama( dns ), al ip adrese sam stavio na automatsko postavljanje,sto je jos smijesno kod susjeda to sve radi a kod mene naravno neradi. Pa me zanima jel vrijedi uci u postavke routera pa tamo nesto namjestati???

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wireless problem

ima li koga da mi pomogne oko ovog  problema...??:)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stark kaže...

Hocu se spojiti na svoj bezicnu mrezu i ja ju nadem i "spojim se na nju" i sve mi uredno pise da je spojeno...

Kako uspijes ovo, a nemas wireless izlistan u Network Connections?

Odi u Device Manager i javi sto imas pod Network adapters ? Ujedno pogledaj da li imas koji upitnik ( mislim da bi trebao biti zute boje ) izlistan?

Ako imas wireless, javi naziv uredaja pa cemo izceprkati drivere sa Interneta.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2009 23:37 (zmikic).
17 godina
neaktivan
Wireless problem

To što memaš ikone za wifi pogledajšta kaže device manager. Vidi da li tamo uopće ima registrirana

kakva kartica, ako nju imaš u kompu i ako imaš stoji li tamo neku žuti trokutić.

Ako imaš wifi stick onda bi ti trebala i u trayu biti ikona hardwera.

Za konfiguriranje routera vidi link ispod, a kako vidim da su ti prije pisali kako si zbrčkao postavke

najbolje bi bilo da prije sve vratiš na default odnosno automatiku.

http://www.t-com.hr/flash/main/uredaji/zyxel_P660D3_konfigzastita.html

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nema mi nikakvog upitnika

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2009 10:54 (Stark).
17 godina
neaktivan
Wireless problem

Zanimljivo.

Vidim da uopće nemaš wifi kartice.

Izlistana ti je BT PAN veza, ali ako se ne varam to služi samo za povezivanje raznih uređaja

(mobitel, wifi printer...)sa kompom ili ad hoc vezu između dva kompa.

Neka me netko ispravi ako sam pogriješio, ali mislim da ti uopće nemaš ništa tipa ovoga

http://www.links.hr/index.php?naziv=Mre%9Eni+adapter+PCI%2C+D-LINK+DWL-G510%2C+54Mbit%2C+za+be%9Ei%E8nu+mre%9Eu&option=artikl&id_kategorija=053509&id_artikl=053.509.126

http://www.links.hr/index.php?naziv=Mre%9Eni+adapter+USB%2C+ASUS+WL-167G_V2%2C++802.11b%2Fg%2C+za+be%9Ei%E8nu+mre%9Eu&option=artikl&id_kategorija=053509&id_artikl=014.000.031

btw. mali hint ako ti pomogne:

za screenshotove imaš jednostavan, dobar i besplatan program

http://www.gadwin.com/printscreen/

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2009 11:21 (archer02).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stark kaže...

Hocu se spojiti na svoj bezicnu mrezu i ja ju nadem i "spojim se na nju" i sve mi uredno pise da je spojeno i idem na internet  pregledink i recimo utipkam u google nesto i pise mi server closed conection

a pod sve veze mi nema one ikonice za wireleess...

Da stvarno cudno. Hajde ti posalji nam tri cetiri kljucne slikice ( printscreen ) kako obavljas gornju radnju, bude pomoglo...
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2009 11:59 (zmikic).
16 godina
neaktivan
Wireless problem

ja se spajam preko moba....ali sve je uredo sa mobom nego ne stima nesto sa kompom

0 0 hvala 0
17 godina
Stark kaže...

ja se spajam preko moba....ali sve je uredo sa mobom nego ne stima nesto sa kompom

Mogao si odmah reci da se spajas s moba,svi bi si ustedjeli vrijeme.

Najjednostavnije je da podesis router da je stalno na netu i onda nemas nikakvih briga oko spajanja,dial-up i ostalog.
16 godina
neaktivan

kako da to napravim?

16 godina
neaktivan

Cek malo, ti hoces treci da je tvoja "bezicna mreza" u biti bluetooth veza sa tvojim mobom?

16 godina
neaktivan

ne...nego da se hocu spojiti preko mobitela na svoju bezicnu mrezu

preko iphona

16 godina
neaktivan

Znaci bezicno spojiti ruter i iphone te bluetoothom spojiti kompjuter i iphone pa uspjeti sa kompjutera preko iphonea do rutera pa na internet ?? Neodlučan

Daj propisno napisi sto zelis..

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2009 19:39 (zmikic).
16 godina
neaktivan

hocu se spojit na svoju bezicnu mrezu preko iphona...i surfati na iphonu a da sam spojen na svoju bezicnu mrezu

ali problem je u tomu da mi nesto ne stima za bezicnom mrezom od rutera

16 godina
neaktivan

Aha, znaci nema veze sa kompjuterom.

Pa kako znas da je prob u ruteru?

Da li si uspio da kompjuterom ( bilo kojim koji ima wireless ) bezicno surfati preko tog rutera?

Da li si kad uspio sa iphoneom uspjesno koristit wifi na nekom ruteru?

16 godina
neaktivan

da jesam...jer preko iphona na drugim ruterima surfam normalno tako da nije problem u ihponu

16 godina
neaktivan

Koji ruter imas?

EDIT: Aha da, vidim gore.. P-660HW-D3

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2009 23:17 (zmikic).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice