Problemi s konekcijom (IP) i umrežavanje

poruka: 2
|
čitano: 919
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
Problemi s konekcijom (IP) i umrežavanje

Pozdrav ljudi,

trebam malu pomoć. Povezivao sam desktop pc (win xp) i laptop (win 8) lan kablom. Stvar nije profunkcionirala pa sam promjenio IP adresu na laptopu i pc-u. (192.168.0.101 - lap, 192.168.0.202 - pc). Nakon toga je mreža radila i mogao sam s laptopom pristupiti podacima na pc-u ali je na pc-u prestao raditi internet (pc je povezan na router kabelom).
Probao sam resetirati router, preštekati kabel u drugi port, zvao sam amis da mi daju IP adrese ali ništa nije pomoglo. Sad ne radi niti internet niti mreža. (da, napravio sam s****).
Da napomenem da PC ima dvije kartice (jedna za router, druga za mrežu).

Imate li ideja kako bi mogao riješiti problem? + kako da nakon povezivanja (lap+pc) povežem lap i printerom koji je uštekan u PC? "Dodavanjem novog hardvera i printera" Lap nije mogao pronaći printer.

 
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Problemi s konekcijom (IP) i umrežavanje

Problem riješen!

Resetirao sam sve postavke i izbrisao IP adrese. Naklamao na automatic IP adress, premjestio kabel u drugi port na routeru i onda upisao ip 192.168.1.254 i sub 255.255.255.0.

Tako sam vratio internet, a laptop i komp sam povezao u grupu bez konfiguriranja ip-a. Nakon toga ni s instalacijom printera nije bilo problema.

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice