Bnet i TP-LINK WR843ND

poruka: 7
|
čitano: 2.644
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Bnet i TP-LINK WR843ND
Bnetov sam korisnik 3D paketa i koristim klasicni Thomson modem i klasicni zicani ethernet kabel koji mi je spojen na laptop (Win 10). I danas sam kupio navedeni TP-LINK WR843ND po preporuci u Linksu i spajam ga vec tri sata ali neide i doslovno sam lud vise, a ni Google mi nije od pomoci, dakle probao sam konfigurirat navedeni TP-LINK router i nece, sve lijepo spojim ali nikako da mi wifi proradi tj. da ga uopce konfiguriram i nastimam podesavanja, kada krenem na navedenu stranicu http://www.tplinklogin.net/ izbaci mi da je domena na prodaju?! Ako krenem sa upisivanjem ip adrese http://192.168.1.1 izbaci mi da je ERR_CONNECTION_TIMED_OUT a ako krenem sa klasicnim easy quick setupom preko dobivenog cd-a zaglavim na sljedecem koraku (na slici) na kojemu trazi na koju se wifi mrezu zelim spojit? (pa nezelim se spojit ni na jednu nego je konfigurirat valjda i stvorit sebi vlastitu). Ja stvarno nerazumijem zasto se sve ovako komplicira i zasto se sve to nemoze postaviti u par jednostavnih koraka ili ja nerazumijem koji korak ako sam ga preskocio, pratim njihove pisane upute ali one mi nemaju veze s vezom i nedjeluju. Nemojte mi samo reci da su podesavanja nemoguca i da sam bacio 260kn u vatru. Ako mi tko moze pomoci bio bih mu zahvalan :)
ok ok
greska greska

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bnet i TP-LINK WR843ND
Isprike zbog uduplane teme nemam pojma kako su se sada dvije iste otvorile.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bnet i TP-LINK WR843ND

Koliko sam skužio taj router se povezuje na Wireless mrežu, pa se ti spajaš preko LAN-a i tako dobivaš pristup internetu (pretvara Wireless u LAN). Na TP-LINK-ovim stranicama piše da je taj router specijaliziran za mjesta gdje ne postoji infrastruktura, ali postoji bežična internetska mreža. Zato ti nudi da se spojiš na neku od bežičnih mreža...

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 20:15 (Marko :D).

1 0 hvala 1
14 godina
Re: Bnet i TP-LINK WR843ND
Kako si spojen na router? Spoji se žično na jedan od 4 lan porta od straga, a modem spoji kablom u WAN port na routeru. Zatim na računalu otvori command prompt(tipka windows+r, tipkaj cmd i pritisni enter) i utipkaj komandu ipconfig. Tu vidi da li je default gateway namješten na 192.168.0.1 i da je ip adresa 192.168.0.*. Ako je sve tako, morao bi se moći spojiti na web sučelje routera i konfigurirati ga.
Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Bnet i TP-LINK WR843ND

Izgleda da su nesto smrsili sa ovim ruterom, ali evo napokon sam uspio sve rijesiti, od 17h danas pa do 1h, nevjerujem ni sam sebi koliko je se ovo oduzilo. Uglavnom proradilo je samo iz nekog samo ruteru poznatog razloga, po sto puta sam prespajao kablove, resetirao i laptop i modem i ruter i nista nije pomagalo ali je se ondam u doslovno zadnjem pokusaju kada sam vec bio lagano na pragu zivcanog sloma sve poslozilo i web stranica http://tplinklogin.net/ za konfiguriranje sama ucitala i ponudila mi klasicne opcije za konfiguraciju. E da, u opcijama sam morao poslije kao working mod (na slici) prebaciti na klasicni ruter jer je automatski bio podesen na nekakav WISP client koji valjda omogucava ovo gore sto je Marko objasnio. Uglavnom to je to.

podesavanja podesavanja
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2016 1:30 (Aceruser).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bnet i TP-LINK WR843ND
Evo sada jedan novi problem kojeg sam tek danas uocio. Naime nesto se cudno dogadja sa wifijem u laptopu, dok se nalazim u sobi gdje mi je i ruter sve je vrhunski, cim se sa laptopom pomaknem u drugu sobu ili dnevnu odmah mi wifi puca iako je signal pun, tako da nema sanse da surfam normalno, stalno mi izbaciva sljedece (slika), dok npr. sva tri mobitela u kuci mi normalno primaju signal i wifi je savrsen i tu nema nikakvih problema. Do cega bi sada mogao biti problem? Ako odem na opciju mreze i otklanjanje poteskoca nista se ne dogadja tj. nepripoznaje nikakav kvar.
error error

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Bnet i TP-LINK WR843ND
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice