Postovani, nemam pojma kako da Vam objasnim problem pa cu zato postaviti fotografije.
Problem je u tome sto mi Windows Photo pokazuje sve TIFF-ove kao i JPEG fajlove u negativu.
Ako ko zna neka pomaze.
Unaprijed hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesi probao kalibrirati boju?
Control Panel>Appearance and Personalization>Display > CalibrateColor
Jesam, odmah cim se pocelo desavati.
Fajlove koji imaju Desni klik>Properties>Deatils pa Bit Depth 32, prikazuje ovako a ostale sa Bit Depth 24 normalno.
To ti se događa samo na toj slici ili na svim .tiff i .jpeg slikama?
Pomozite ljudi, bilo kakve ideje???
Uđi u color managment i za default profile boja postavi sRGB. Sigurno ti je AOC instalirao neki svoj debilni profil koji se potukao s sistemom...
Je li ikad prikazivao takve slike normalno? Ako nije, zašto misliš da bi ih trebao prikazivati normalno? Previše očekuješ od MS-a.
A da instaliraš neki drugi preglednik slika? Npr. IrfanView.
Uđi u color managment i za default profile boja postavi sRGB. Sigurno ti je AOC instalirao neki svoj debilni profil koji se potukao s sistemom...
Bravo sada otvara normalno, naravno poslije tvoje sugestije, medjutim ostaje jos problem u Thumbnails modu je i dalje u negativu. Pokusavao sam sa IC podesavanjima, ali nikako da nadjem pravu kombinaciju.
Molim ostale da shvate, ja sam graficar i stvarno mi je mnogo lakse kada poslodavac kazu "stavi tu fotografiju..." a kod mene u folderu od 100 pa navise komada, i sada potrefi sa ovim mojim problemom koja je to :-)
Blackmoon HVALA hvala i ti ovako jos jednom.
Je li ikad prikazivao takve slike normalno? Ako nije, zašto misliš da bi ih trebao prikazivati normalno? Previše očekuješ od MS-a.
Hvala ti prijatelju, u tome i jeste fazon sto jeste, a nadam se da znas kako je kada se naviknes .
Za thumbnailse skini ccleaner i očisti s njim sve thumbnail slike i napravit će ti se nove.
To je to...Giga je u pravu,izbriši stare cachirane thumbnailove i pusti neka ih ponovo učita...
HVALA LJUDI ali iskreno najvise BlackMoon i GigaGirl.
Problem rijesen.
.
Sorry