Prvi dan ugasim komp a sljedeći dan ga upalim ne ulazi u boot. Komp se upali, svi ventilatori rade ali crni ekran ne prikazuje nista, ne ulazi u boot, nema beep zvuka, periferija ne reagira - miš, tipkovnica, bilo koji usb uređaj ne reagira. Jesu li ovo simptomi mrtvog procesora?
Sumnjam na mrtav procesor
- poruka: 18
- |
- čitano: 2.861
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prije simptomi mrtvog napajanja...
Ali, za početak ga ištekaj iz struje i resetiraj bios (jumper ili izvadi bateriju bar na minutu).

Računalo sam slao na dijagnostiku pa su rekli da je krepala ploča, ja nabavim ploču, danas sam je ugradio i sve isto.
BTW resetirao cmos, izvadio bateriju i ništa.

Doduse, davno sam imao problem slican opisanom, jos u vrijeme socket A ploca..... Nebrojeno puta je slana na servis, nebrojeno puta vracana kao ispravna, da kod mene nebi radila.
Na kraju je problem ipak bio u ploci, odnosno manifestirao se tek kad je ploca bila montirana u kuciste, na standove. Na stolu radi, u kucistu ne radi.
12 podloskica, na svaki stand i ispod svakog vijka - ploca radila godinama......

Napajanje upravo isprobano u drugom računalu i radi bez problema.
Prvi dan ugasim komp a sljedeći dan ga upalim ne ulazi u boot. Komp se upali, svi ventilatori rade ali crni ekran ne prikazuje nista, ne ulazi u boot, nema beep zvuka, periferija ne reagira - miš, tipkovnica, bilo koji usb uređaj ne reagira. Jesu li ovo simptomi mrtvog procesora?
Ajmo po redu...
Koja je konfiguracija?Novo-rabljeno?
ček malo: jel to tvoj uređaj ili si ti iz servisa u koji je netko očajan donio komp a nitko od vas nema pojma koji mu je q?
Ja sam nedavno imao sličan problem. Odnio na servis, možda je u pitanju napajanje. Kod servisera se normalno boota. Pokušao sam doma tako da sam ostavio samo jedan hdmi monitor i napajenje. Komp se bootao. Nakon toga sam priključio sve ostalo... tipkovnicu, miš, ostale monitore...
Provjeri da li ti radi kada imaš spojen samo monitor i napajanje.
Sve novo kupljeno iz dučana ništa nikad vađeno van iz kučišta osim grafičke. Komponente su navedene pod moj pc.
Napajanje sam danas spojio u drugo računalo i radi normalno. Probao sam već upaliti samo sa napajanjem i hdmi kabelom i ne radi.
Sve novo kupljeno iz dučana ništa nikad vađeno van iz kučišta osim grafičke. Komponente su navedene pod moj pc.
-'stogodina' staro.. jednog dana mora crknuti, naravno, prvo mbo a kad ona crkne moguće da je povukla i cpu (jer to je tako s amd-om) :)) odnosno, sve može (i jednog dana mora-hoće) crknuti, može jedna stvar, može više, može problem biti druga mbo, možda ispravna, možda ne (polovno), može ram, verzija biosa, napajanje, svaki kontakt, utor.. keks-rama (oksidiran kontakt i sl.) itd itd.. tj novo i staro nije isto, dok novo kad spojiš (ispravno) u 99,999% mora raditi, staro ne mora tj ne mora nakon crkavanja mbo jer to ne znači da nije još nešto crklo .. i to su u servisu mogli-trebali provjeriti, tj ne samo odgovor 'crkla mbo' tj nejasno je što su radili, odgovorili itd.. ako nisu testirali cpu, ram, napajanje.. tad za to oni nemaju odogovor, nemamo ni mi (osim čarobnim grahom i kulgom vidovitog milana..) :)
Na žalost ako je to taj FX o kome pričaš onda je to davno kupljeno novo..
Ali ajmo ovak..Pošto vidim da ga ganjaš max napravi si sljedeče..
1-iskopčaj ga iz struje
2-izvadi memoriju
3-izvadi bateriju
4-nakon 2-3 min drži tipku za paljenje jedno 20 sec
5-vrati bateriju i jedan keks
6-probaj upalit
7-ako i dalje neče,zamjeni slot i probaj sa drugim ramom
To je prvi dio i nadaj se da proradi
Matične na tom socketu dosta odlaze-tu ti je dosta velika mogučnost da je ploča riknula
A i grafa isto tak..Ak imaš neku grafu da zamjeniš i isprobaš bilo bi super
Probaj pa javi
Ako je stara ploca zamjenjena novom i neradi, provjeri na stranicama maticne ploce dali ti tvornicka stara revizija uefija podrzava tvoj cpu....mislim da ti imas novi mbo koji ima gore ver 1.00 uefi i noviji cpu koji ti imas ti se nece upaliti jer trebas stariji cpu koji mbo podrzava i onda flashat zadnji uefi na mbo da se ubace mikrokodovi...nakon toga vrati svoj cpu i sve ce da radi.