Smrzavanje kompa nakon ugradnje coolera

poruka: 20
|
čitano: 3.115
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Danas sam ugradio Gigabyte G-Power 2 Pro cooler i desava mi sa da se svakih 10min komp smrzne i jedino sto mi preostaje je brute force shut down..

Ikakve ideje do cega bi moglo biti?

(sa temperaturama je sve ok, 30-45c)

[0ne bi htJeLe da im prides.da im kazes nek0Lik0 topLih rijeci.primaKnite se maL0 bLize njima.0ne su tuZne.a sanjaju smiiJeh.] ♥ I ♥
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Smrzavanje kompa nakon ugradnje coolera
Escudo kaže...

Danas sam ugradio Gigabyte G-Power 2 Pro cooler i desava mi sa da se svakih 10min komp smrzne i jedino sto mi preostaje je brute force shut down..

Ikakve ideje do cega bi moglo biti?

(sa temperaturama je sve ok, 30-45c)

jesi li siguran da su ti temperature ok? daj pogledaj u biosu. tamo ti najtočnije piše temperatura.
Trenutno igra: NFS Undercover, Burnout Paradise, Fallout 3, Riddick EFBB, Red Alert 3, Oblivion
16 godina
neaktivan
autorov komentar

jesam siguran sam,

Graficka 37c

Procesor 44c

itd

sasvim ok temperature.

[0ne bi htJeLe da im prides.da im kazes nek0Lik0 topLih rijeci.primaKnite se maL0 bLize njima.0ne su tuZne.a sanjaju smiiJeh.] ♥ I ♥
17 godina
protjeran
Escudo kaže...

jesam siguran sam,

Graficka 37c

Procesor 44c

itd

sasvim ok temperature.

Jesi proverio temperature u windowsima, Everestom. Ako nisi mehanicki ostetio procesor i sve konektirao kako treba (ventilator se vrti na pravu stranu i hladnjak ima pastu dodanu preko izbocenja procesora), onda neznam.
Zlo i Naopako
17 godina

Logicni zakljucak je da nije nesto u redu s procesorom.

Probaj ga ponovo staviti. Prije ocisti pastu i s njega i s hladnjaka.

Nemoj stavljati predebeli sloj paste (meni se jednom zbog toga pregrijavao).

Pazi da ne naneses pastu na druge komponente.

Cypher: "Ignorance is bliss."
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne vidim koji bi drugi razlog smrzavanja mogao biti osim pregrijavanja. Osmijeh

Nesto slicno se dogodilo meni, svi programi pokazivali OK temperaturu. Medutim, kad sam probao dotaknuti procesor prstom, dobio sam skoro opekline III stupnja :)

Zato ako mozes lijepo prstom blizu procesora, pa se uvjeri da je temperatura zbilja u nekim normalnim okvirima.

Provjeri da li je hladnjak dobro "sjeo" na procesor, u mom slucaju hladnjak je bio malo nakrivljen, i dodirivao je procesor samo s jednom stranom.

***** Maxxy *****
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Osobno ne bih dirao komponente prstima, dok je kanta pod naponom.

Prije ju iskljuci.

Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Zasto, bojis se napona od 12V????

S druge strane ne trebas zabijati prst, dovoljno je prici prstom blizu i osjetit ces ako temperatura prelazi normalu...

***** Maxxy *****
17 godina
neaktivan

Pa rješenje problema je evidentno. Cooler ga toliko ohladi da se smrzne. Mislim, pa da... Cool

Da nisi kakav OC radio, da vidiš koliko može potegnuti?!

Nemoguće je čovjeka naučiti onome što misli da već zna.Što tiši postaneš,to uspiješ više čut.

1 0 hvala 0
17 godina

Preslabo napajanje mozda?

Jel radi kad iskljucis cooler?

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

:D :D :D
17 godina
neaktivan

Možda je napajanje, možda regulator napajanja na ploči....

Provrti prime 95 blend test pa javi šta kaže

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Evo nakon 10ak puta da mi se ovako smrzavao desilo se da dok sam igrao cod 4 smrzo se i ovaj put sam restartao, medutim nije se windows xp sp3 dao botati (stao bi na loging in) nakon cega sam ga brute force ugasio (nije nikud isao) i ponovno pokrenuo, nakon boota (onog dijela di ona crta ide lijevo desno) dosao je plavi ekran i sve sto je pisalo je "windows has encountred a critical error" i opet nije nigdje isao.

jos jednom sam ga brute force ugasio i restartao i ovaj put nakon boot screena (onaj sa crtom sto ide sa desna na lijevo) bi se pojavio crni ekran i nebi nigdje isao, tako nekoliko puta (pokusavao sam ga brute force ugasit i opet pokrenut medutim nista)

nakon toga sam odustao, odspojio sve i stavio ga u auto, ujutro ga vozim u servis rekoh, medutim ujutro sam jos jednom pokusao i nekim cudom je savrseno radio.. e jos radi bez problema..

sta sam napravio? bas nista..

17 godina
protjeran
Escudo kaže...

Evo nakon 10ak puta da mi se ovako smrzavao desilo se da dok sam igrao cod 4 smrzo se i ovaj put sam restartao, medutim nije se windows xp sp3 dao botati (stao bi na loging in) nakon cega sam ga brute force ugasio (nije nikud isao) i ponovno pokrenuo, nakon boota (onog dijela di ona crta ide lijevo desno) dosao je plavi ekran i sve sto je pisalo je "windows has encountred a critical error" i opet nije nigdje isao.

jos jednom sam ga brute force ugasio i restartao i ovaj put nakon boot screena (onaj sa crtom sto ide sa desna na lijevo) bi se pojavio crni ekran i nebi nigdje isao, tako nekoliko puta (pokusavao sam ga brute force ugasit i opet pokrenut medutim nista)

nakon toga sam odustao, odspojio sve i stavio ga u auto, ujutro ga vozim u servis rekoh, medutim ujutro sam jos jednom pokusao i nekim cudom je savrseno radio.. e jos radi bez problema..

sta sam napravio? bas nista..

Hoces rec da si instalirao novi hladnjak pod naponom, ***strucnjak***. Ocigledno nakon sto si iscupao kabel Maticna ti se resetirala. 
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Čisto za info - proc može radit bez coolera max. minutu.
xD
http://www.njuskalo.hr/oglas380962
17 godina
neaktivan
Zippo kaže...
Psiho246 kaže...

Čisto za info - proc može radit bez coolera max. minutu.
xD
 bilo je u bug videu procesori bez coolera, ako neko namjerava to radit kod kuće (što nikako ne preporučavam) neka bar snimi
Intel Pentium 4 630 3,46 giga ati hd 2600 pro 512 mega de-de-er-a 22 giga de-de-er-a 400...
16 godina
neaktivan
autorov komentar
bestia kaže...
 Hoces rec da si instalirao novi hladnjak pod naponom, ***strucnjak***. Ocigledno nakon sto si iscupao kabel Maticna ti se resetirala. 
 iskopcao sam sve da bi instalirao cooler.. ffs..
i maticna se ne restira ako samo iskopcas napjanje, maticna ima svoju bateriju (i svaki put kada sve iskopcam i prkopcam pamti bios postavke)
16 godina
neaktivan

e......ja sam imao takav problemmm...isto kad sam ugrađivao vent......i 

malo sam zapeo za grafu pa sam ju izvadio i ponovo umetnuo.......no ni onda sve nije bilo u redu....tek kada sam ponovo instalirao drivere.....

prvo sam i ja mislio da je nesto......s napajanjem ili tak ness

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Escudo kaže...
bestia kaže...
 iskopcao sam sve da bi instalirao cooler.. ffs..
i maticna se ne restira ako samo iskopcas napjanje, maticna ima svoju bateriju (i svaki put kada sve iskopcam i prkopcam pamti bios postavke)
 Mislis na CMOS, nema veze, jedino ako si vadio memoriju, ili procesor. Svejedno nisi resetirao CMOS a i tebi je kompjuter radio nakon instalacije.
Zlo i Naopako
16 godina
neaktivan

Stvarno nevidim nijednog razloga za smrzavanje. A možda ti se DOSLOVNO smrzne xD xD

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice