Danas sam ugradio Gigabyte G-Power 2 Pro cooler i desava mi sa da se svakih 10min komp smrzne i jedino sto mi preostaje je brute force shut down..
Ikakve ideje do cega bi moglo biti?
(sa temperaturama je sve ok, 30-45c)
Danas sam ugradio Gigabyte G-Power 2 Pro cooler i desava mi sa da se svakih 10min komp smrzne i jedino sto mi preostaje je brute force shut down..
jesam siguran sam,
Graficka 37c
Procesor 44c
itd
sasvim ok temperature.
jesam siguran sam,
Graficka 37c
Procesor 44c
itd
sasvim ok temperature.
Logicni zakljucak je da nije nesto u redu s procesorom.
Probaj ga ponovo staviti. Prije ocisti pastu i s njega i s hladnjaka.
Nemoj stavljati predebeli sloj paste (meni se jednom zbog toga pregrijavao).
Pazi da ne naneses pastu na druge komponente.
Ne vidim koji bi drugi razlog smrzavanja mogao biti osim pregrijavanja. 
Nesto slicno se dogodilo meni, svi programi pokazivali OK temperaturu. Medutim, kad sam probao dotaknuti procesor prstom, dobio sam skoro opekline III stupnja :)
Zato ako mozes lijepo prstom blizu procesora, pa se uvjeri da je temperatura zbilja u nekim normalnim okvirima.
Provjeri da li je hladnjak dobro "sjeo" na procesor, u mom slucaju hladnjak je bio malo nakrivljen, i dodirivao je procesor samo s jednom stranom.
Osobno ne bih dirao komponente prstima, dok je kanta pod naponom.
Prije ju iskljuci.
Zasto, bojis se napona od 12V????
S druge strane ne trebas zabijati prst, dovoljno je prici prstom blizu i osjetit ces ako temperatura prelazi normalu...
Pa rješenje problema je evidentno. Cooler ga toliko ohladi da se smrzne. Mislim, pa da... 
Da nisi kakav OC radio, da vidiš koliko može potegnuti?!
Preslabo napajanje mozda?
Jel radi kad iskljucis cooler?
Možda je napajanje, možda regulator napajanja na ploči....
Provrti prime 95 blend test pa javi šta kaže
Evo nakon 10ak puta da mi se ovako smrzavao desilo se da dok sam igrao cod 4 smrzo se i ovaj put sam restartao, medutim nije se windows xp sp3 dao botati (stao bi na loging in) nakon cega sam ga brute force ugasio (nije nikud isao) i ponovno pokrenuo, nakon boota (onog dijela di ona crta ide lijevo desno) dosao je plavi ekran i sve sto je pisalo je "windows has encountred a critical error" i opet nije nigdje isao.
jos jednom sam ga brute force ugasio i restartao i ovaj put nakon boot screena (onaj sa crtom sto ide sa desna na lijevo) bi se pojavio crni ekran i nebi nigdje isao, tako nekoliko puta (pokusavao sam ga brute force ugasit i opet pokrenut medutim nista)
nakon toga sam odustao, odspojio sve i stavio ga u auto, ujutro ga vozim u servis rekoh, medutim ujutro sam jos jednom pokusao i nekim cudom je savrseno radio.. e jos radi bez problema..
sta sam napravio? bas nista..
Evo nakon 10ak puta da mi se ovako smrzavao desilo se da dok sam igrao cod 4 smrzo se i ovaj put sam restartao, medutim nije se windows xp sp3 dao botati (stao bi na loging in) nakon cega sam ga brute force ugasio (nije nikud isao) i ponovno pokrenuo, nakon boota (onog dijela di ona crta ide lijevo desno) dosao je plavi ekran i sve sto je pisalo je "windows has encountred a critical error" i opet nije nigdje isao.
jos jednom sam ga brute force ugasio i restartao i ovaj put nakon boot screena (onaj sa crtom sto ide sa desna na lijevo) bi se pojavio crni ekran i nebi nigdje isao, tako nekoliko puta (pokusavao sam ga brute force ugasit i opet pokrenut medutim nista)
nakon toga sam odustao, odspojio sve i stavio ga u auto, ujutro ga vozim u servis rekoh, medutim ujutro sam jos jednom pokusao i nekim cudom je savrseno radio.. e jos radi bez problema..
sta sam napravio? bas nista..
e......ja sam imao takav problemmm...isto kad sam ugrađivao vent......i
malo sam zapeo za grafu pa sam ju izvadio i ponovo umetnuo.......no ni onda sve nije bilo u redu....tek kada sam ponovo instalirao drivere.....
prvo sam i ja mislio da je nesto......s napajanjem ili tak ness
Stvarno nevidim nijednog razloga za smrzavanje. A možda ti se DOSLOVNO smrzne xD xD