Rikla maticna - molim pomoc - garancija

poruka: 8
|
čitano: 2.663
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Slijedeca situacija... radim nesto na kompu u tune up 2009 i trazi me restart, sto ucinim i .... ode BIOS .

Trazio je neki automatic recovery, tj. scanni Bios Image in hard drive.... attempting Bios autorecovery... Naravno, jasno mi je u tom trenu da to nije dobro nikako, citam neke savjete na neto za dl BIOSa, stavljanje istog na floppy, cd i slicno da nadje Bios to i nasnimi tj. popravi se sam.... aha, kao to ce radit.... zakljucak, niti godinu dana stara GA-X58-UD5 osla u vjecna lovista... ili?

Dok sam ja trazio rjesenje na sestrinom kompu razvila se situacija dalje, naime vise se ne aktivira ni grafika, tj monitor vise ne raspoznaje graficku kao izvor i sada ni ne znam sto se dogadja s racunalom buduci da osim skrgutavih zvukova i laganog bip-a nemam nikakve komunikacije s njim. po meni definitivno kihnula maticna.

Sad, (teoretska) situacija.... kupio sam racunalo u Hardveraju - jako hvaljeni ducan prije godinu dana (i u zbroju jeftiniji od konkurencije) za koji ne znam, ali cini mi se da je propao, kako stupit u kontakt s nekim ih Hardveraja, kako reklamirat maticnu, kako ostvarit garanciju? Fiksni zvoni, nitko se ne javlja, jedan mobitel se ne koristi, drugi je privremeno iskljucen iz t-mobile mreze...

Zna li netko sto se dogadja s tim ducanom? Radi li njihov servis Ima li neki nacin da se reklamira negdje drugdje maticna? Zna li netko tko su njihovi dobavljaci u RH?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uf, mislim da nemaš sreće, al ono, jako.

Hardveraj je u zadnje vrijeme obavijen pričama o prevarama, neprofesionalnosti i tomu slično.

http://www.bug.hr/forum/topic/opcenito-o-ict-biznisu/hardveraj-webshop-prijevaru/30328.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/opcenito-o-ict-biznisu/hardveraj-prijevara-2-rjesavanje-problema/33776.aspx?page=4

Možda da probaš kontaktirati proizvođača ili nešto slično...

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...

4 0 hvala 1
17 godina

Pff, da.... cini se da je tako. Ima li tko ideje koga u RH kontaktirat oko toga. Poslao sam mail direktno Gigabyte-ovoj tehnickoj sluzbi vezano uz ovaj problem, konkretnije odsjeku vezanom uz trgovinu i oglasavanje, smatram da je to pravo mjesto, medjutim zabiljezeno je vrijeme primitka molbe u 18:09 sto predpostavljam da vise ne rade i da prije ponedjeljka ne mogu ocekivati odgovor ako uoce dodje kakav konstruktivan odgovor.

Ne znam uopce koga kod nas bih eventualno mogao kontaktirat, ko je predstavnik za Gigabyte u RH, uvoznik, stogod, pa da preko njih probam.... radi se o vrlo skupoj MBO i novijoj, znaci nece biti dileme oko ispravnosti jamstva buduci je ono 2 godine, GB ju je definitivno proizveo, a prije prosinca prosle godine nije se ni prodavala, a i imam racun, dakle racunam da ce GB ispostovati jamstvo, samo kako doci do njih?

Mislim da od ljutnje na Harveraj i g. Darka Tubica nece biti nista, iskreno sumnjam da je  namjerno sve ovo radio, kad sam narucivo preko njega bio je krajnje pristojan, zapelo je malo oko grafulje doduse, ali iz razloga sto je isla preko HGspota i kad sam zvao njih oni su to potvrdili, kasnije mi je g. Darko zamijenio tu grafulju drugom (uz moj pristanak i kompenzaciju s nj. strane) i sve je proslo u najboljem redu, a krajnji rok isporuke nije bio toliko pretjeran. Ja se slazem da to narucivanje nakon uplate mozda i nije najbolji nacin za vodit posao, ali moje iskustvo vezano uz njih nije bilo negativno, dapace.

Moj jedini problem je sto su ocito propali i sada se moram nekako pokusati snaci mimo njih, sto ako ne uspijem ce me kostati dodatnih oko 2k kunica koje trenutno nemam.

Ima li itko ideju? Molim i Vas iz Bug-a, sigurno imate puno vise iskustva s dobavljacima i servisima u RH, ja sam uvjeren da postoji netko ko posluje sa Gigabyteom kome bih se mogao javiti i preko koga bih mogao iskoristiti jamstvo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dobro je, eto uspio sam doci u kontakt sa gospodinom Tobicem (cini se da iskljucivo mail funkcionira), oni su izmijenjali brojeve mobitela i nema ih uz fixni telefon jer su na terenu, sto god to znacilo, medjutim doci ce danas pokupiti racunalo i servisirati ga, tako da mislim da ce sve proci u najboljem redu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni nikako nije jasno kako bi mogao s tune up 2009 unistiti bios ??

Mislim stvarno WTF?

Uz to ploca ti ima dual bios, sto znaci i da je glavni ne valjda ovaj bi se

automatski trebao prebaciti na drugi...

EDIT: Ako je samo jedan bip to inace znaci da je sve u redu, jesi probao

drugu graficku ?

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2009 16:49 (drnde).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Rikla maticna - molim pomoc - garancija

bok,hoce ko kupit grafu zotac gtx 285? :)

16 godina
neaktivan
kele69 kaže...

bok,hoce ko kupit grafu zotac gtx 285? :)

Vidi padobranca... hahah Belji se

Pa imas male oglase na bugovoj stranici 

LOL

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
16 godina
neaktivan

a stavio sam :) niko ne zove,ajd prodaj mi ju neko za 2 soma ,a ako proda za vise ostatak njemu .)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice