Problem sa voltažom procesora

poruka: 8
|
čitano: 1.770
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Instalirao sam pc probe da malo vidim situaciju u kompu i u jednom trenutku mi je izbacio warning kod voltaže procesora(slika). Možete li mi reći u čemu je problem?

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2009 19:38 (BORN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa voltažom procesora

Ako ti je u BIOS-u sve normalno namješteno i komp radi najnormalnije, najvjerojatnije aplikacija krovo očitava napon...

17 godina
neaktivan

Aplikacija točno očitava napon jer je napon isti kao u biosu ali u biosu ga ne mogu mijenjati(zbog matične). Pa me zanima zašto je 1.136V kritično za C2D 6300. Komp je stabilan i ne pregrijava se proc

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2009 14:11 (BORN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Intel voltažu tvojeg procesora deklarira od 0.850V-1.3625, tj. ona nije za svaki procesor (mislim na isti model) jednaka (http://ark.intel.com/cpu.aspx?groupId=27248) .

A više o tome možeš pročitati ovdje:

http://download.intel.com/design/processor/datashts/31327807.pdf

Voltaža je u redu i računalo radi najnormalnije i tako će i raditi, samo aplikacija u sebi ima krivo definirane vrijednosti voltaže za određeni procesor, tj. za tvoj vjerojatno stoji maksimalna vrijednost, te stoga javlja grešku ... iako greške nema.

Proc je okej, voltaža je ok, samo program nije okej :)

15 godina
neaktivan

Ljudi trebam pomoć.

Složio sam novi konfiguraciju, i sada kada računalo radi, stalno mi PC ALERT izbacuje da je voltaža pre mala, oko 9,98, a normalno je od 10-13. U biosu je sve u redu. Što bio mogao biti problem PC ALERT sam deinstalirao pa opet instalirao, isti problem pokazuje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tomlock kaže...

Ljudi trebam pomoć.

Složio sam novi konfiguraciju, i sada kada računalo radi, stalno mi PC ALERT izbacuje da je voltaža pre mala, oko 9,98, a normalno je od 10-13. U biosu je sve u redu. Što bio mogao biti problem PC ALERT sam deinstalirao pa opet instalirao, isti problem pokazuje.

Kakav PC alert? U biosu pogledaj voltazu ili skini CPU-Z.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369...Mislim da ce se to promjenit uskoro (na bolje)
17 godina
tomlock kaže...

Ljudi trebam pomoć.

Vjerojatno imas ovaj program jel ili slican koji ide uz MSI maticne ploce jednostavno zaboravi na to deinstaliraj ga s kompa i gotovo.Nevinašce Za pouzdan nadzor temperatura i ostalih stvari na kompu skini si i samo otvori ovaj dole program. Skini No Install verziju 32 ili 64 bit ovisi koje windowse imas i nema problema pa powremeno provjeravas kak stoje stvari temperature i tak to.Cool

http://www.cpuid.com/hwmonitor.php

15 godina
neaktivan

tako je, dobio sam ga uz matičnu ploču, znači nije pouzdan, hvala puno, sad ću skinuti ovaj program pa ćemo vidjeti hoće li biti u redu

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice