Problem kod mijenjanja matične ploče

poruka: 11
|
čitano: 2.389
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ovako imam problem, nabavio sam novu polovnu matičnu ASUS P4VBX-X i procesor Intel P4 2.8 GHz, sve svoje komponente osim procesora sam premjestio na novu matičnu znači grafičku, RAM-e..
Sve sam lijepo složio i kada upalim komp on je cijelo vrijeme nekak pusato zvuk pi pi pi pi, a onda se ugasi, zanima me jer moram ja mijenjati OS sada ponovno da bi stavio tu matičnu ili kako, ako mi može netko objasniti. {#}

Svi smo mi haxeri u očima nooba.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mislim da nešto od toga nisi dobro složio unutra. Provjeri opet svaku komponentu

Onaj os koji ti je već na hardu bi ti trebao podignuti

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2011 13:52 (zm00).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problem kod mijenjanja matične ploče
zm00 kaže...

Mislim da nešto od toga nisi dobro složio unutra. Provjeri opet svaku komponentu

Onaj os koji ti je već na hardu bi ti trebao podignuti

Sve sam dobro složio, koristim Windows 7 i uopće mi se ne diže neg čim upalim komp ugasi se. :S

15 godina
neaktivan
Pokušaj "višak" izbaciti. znači ostavi samo jednu čokoladicu rama i grafu isčupaj ako je imaš pa pokušaj, isčupaj i hard disk, ostavi tek toliko da se uspije pokrenuti. Ako se ne ugasi znaš na čemu si...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma nešto nije uredu sa ramima,,stavi ih ponovno

17 godina
neaktivan

Da nešto nije u redu sa grafom ili RAM-om ne bi mi se mogao upalit ni na ovoj sad matičnoj što koristim. Sutra ću odnest novu matičnu i procesor kod servisera da vidi di je problem pa ću vidjet dalje. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pogledaj u manualu od ploče što znači navedeni broj bipova

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Ja mislim da je ram.

recod
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Do jaja!Pi-pi-pi-pi.....

Odmah ekipa ustanovila da su rami u pitanju{#}...pi,pi.

Ajde ti nema reci koliko tocno pi ima,ima li koji kratki pi,ima li koji dugi piiiiiiiii!?

Odmah ti kazemo sta ne valja!

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Godfahter kaže...

Do jaja!Pi-pi-pi-pi.....

Odmah ekipa ustanovila da su rami u pitanju{#}...pi,pi.

Ajde ti nema reci koliko tocno pi ima,ima li koji kratki pi,ima li koji dugi piiiiiiiii!?

Odmah ti kazemo sta ne valja!

Pa znate kak se čuje dok se restarta onako 3-4 puta dođe onakav zvuk i onda se samo restarta.

15 godina
protjeran
player101 kaže...

Pa znate kak se čuje dok se restarta onako 3-4 puta dođe onakav zvuk i onda se samo restarta.

Gle,nije ti samo taj beep,onako bezveze!On ti kaze da nesta ne stima.Razlikuju se po broju beepova i duljini beepa,na kratki i dugi!

Svaki BIOS ima razlicite beep kodove,a naj ti je pogledati u knjizici od maticne koju si dobio!

Ako se ne varam,tvoja Asusovka ima Awardov BIOS(ako grijesim neka me netko ispravi)

Awardov beep codes su :

1 dugi,2 kratka -nesta ti ne stima sa grafuljom,ili je neispravna ili 99% nije dobro ustekana,ili ti kabal od monitora nije dobro ustekan!

1 beskonacni dugi - RAM memorija je 99% lose ustekana(ispusi utore na maticnoj i obrisi malo RAM),naravno pazi da dobro usjednu!

1dugi,3 kratka - greska kod memorije grafulje(probaj ju ponovo izvaditi ili ustekati,ako nece onda clear cmos,ako nece zamjeni grafulju)

1 beskonacni kratki - Pregrijavanje procesora(pogledaj vent na procu jel pravilno ustekan,jel sjedi frizider pravilno,ispusi prasinu,promjeni pastu...)

beskonacni visoki,niski - greska sa procesorom(ili nije dobro ustekan,ili je ostecen...moze biti i do venta proca,no prije svega provjeri u BIOSU jel speed fan pravilno podesen)

Ovo nisu svi beep codovi,sve ih imas u user manual od svoje maticne,pa provjeri i slusaj,naravno sta ti Asusovka veli!

Glupo je da ti velim ali jedan kratki beep je sistem OK,no to znas!

Eto care nedam se da sam bio jasan!

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice