Problem s instalacijom Windowsa

poruka: 11
|
čitano: 3.120
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem...

Pozdrav...

Imam problem, iso sam reinstalirati windowse i formatiro disk nakon formata se restarto i dosla poruka:

" Windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem.
Could not read from the selected boot disk. Check boot path and disk hardware. Please check the Windows documentation about hardware disk configuration and your hardware reference manuals for additional information."

I sad neznam dalje...Iznenađen

Ako trebate malo vise informacija javite.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem...

mislim da ti cd od windowsa nevalja-

mp14
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem...

Znači ti nisi instalirao Windowse? Samo si formatiro hard?

16 godina
neaktivan
Problem...

Nisam, iso sam reinstalirati i stavio sam format posli toga se restarto i ....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem...

Ovo se dešava kad ne valja BOOT.INI datoteka. To se rješava sa bootcfg /rebuild naredbom u recovery konzoli. Ali ti nemaš instaliran OS, pa je čudno da prijavljuje tu grešku?! Probaj instalirati sa drugog CD-a (kako je rekao kolega prije) i provjeri disk. Ako imaš drugi stavi njega i probaj instalirati na njega.

16 godina
neaktivan
Problem...

Kad stavim drugi pise "NTLDR is missing"?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

NTLDR to bi ti se trebalo pojavljivat kada ti windows nije "up to date" ili kada ima previse datoteka u root folderu od jednog boot voluma koji koristi NTFS format.Problem se takoder pojavljuje ako je MFT folder previse fragmentiran.Vjerojatno ti se pojavljuje ova poruka NTLDR is missing Press CTRL+ALT+DEL to restart.Ali to je cudno ako nemas windows instaliran.

mp14
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da

imam dva hdda,

jednog sam formatiro i pise mi ono prvo, a drugi nije formatiran tu su mi igrice, programi... i izbacuje ono drugo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pokusaj formatirati i onaj drugi makar sumnjam da to ima previse veze.(kako ides na internet ako ti racunalo ne radi).

mp14
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s instalacijom Windowsa

Znači imaš 2 harda u mašini? Jesi siguran da na drugom (tu gdje su ti programi, igre)  isto nije instaliran neki OS?

Koje imaš sve drive letter-e i na koji instaliraš Windowse? Iskopčaj ovaj drugi disk i ponovi instalaciju na prvom.

16 godina
neaktivan

Ja imam problem sa instalacijom Windowsa 7.Naime sve je normalno prošlo sa instalacijom na laptop HP 530 ali mi nece instalirati na kučni comp,krene pa stane a herdver mi je;matična-MSI K9N Neo V3,ATHLON 5000+,2GB rama,grafika-Radeon 2600 xt.Pomagajte sa nekim savjetom.PS. Dali je moguće da imam hardwerskih problema

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice