Problem oko i5-750

poruka: 9
|
čitano: 1.897
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problem oko i5-750

Imam jedan neobican problem,radi se o polovnoj maticnoj ploci Gigabayte p55a-ud4 i intel i5-750 2.66 MHz.Problem je u tome sto mi pc ne zeli startati kada stavim i5 procesor,a sa i3 540 mi radi,testirao i5 procesor kod kolege kod njega radi normalno.Bios najnoviji f15,probao izvaditi bateriju,clear cmos jumper,probao zamijeniti rame,testirao svaku komponentu sistemom eliminacije i nista.Imali tko kakve ideje sta bi moglo biti ,radi se o navedenoj konfiguraciji :

Corsair 650 w power suplly

POV Gtx 275

Corsair xms DDR3 1666 MHz ram(napomena testirani hyper x rami na 1333 MHz)

Gigabayte p55a-ud4 rev 1.0

Western digital caviar blue 320 gg

Intel i5-750 2.66(ima garanciju)

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 0:05 (Darkofox).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Problem oko i5-750

Pogledaj da slučajno nije koji pin na ploči smotan.

Usput, problem je ploča, ako procesor radi kod kolege.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
neaktivan
Problem oko i5-750

Hvala na brzom odgovoru,cijenim vasu pomoc!!

Pinovi provijereni,pokusao promijeniti napajanje,rame,graficku znaci sve.Maticna nema nekih vidljivih ostecenja i uz moj prijasnji i3 procesor pc radi savrseno,sto se dogada kada stavim i5 pc se neko vrijeme stalno resetirao to sam rijesio radilo se o kratkom spoju na reset tipki ,eliminirao sam ju.Sada kada  upalim pc sve radi ali nedaje sliku,jako neobican problem

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 0:17 (Darkofox).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem oko i5-750

Stavi i3 i fleshaj zadnji bios gore.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Već je stavio F15 gore.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

nisam primjetio. 

13 godina
neaktivan
Darkofox kaže...

Imam jedan neobican problem,radi se o polovnoj maticnoj ploci Gigabayte p55a-ud4 i intel i5-750 2.66 MHz.Problem je u tome sto mi pc ne zeli startati kada stavim i5 procesor,a sa i3 540 mi radi,testirao i5 procesor kod kolege kod njega radi normalno.Bios najnoviji f15,probao izvaditi bateriju,clear cmos jumper,probao zamijeniti rame,testirao svaku komponentu sistemom eliminacije i nista.Imali tko kakve ideje sta bi moglo biti ,radi se o navedenoj konfiguraciji :

Corsair 650 w power suplly

POV Gtx 275

Corsair xms DDR3 1666 MHz ram(napomena testirani hyper x rami na 1333 MHz)

Gigabayte p55a-ud4 rev 1.0

Western digital caviar blue 320 gg

Intel i5-750 2.66(ima garanciju)

Za pocetak pokusaj plocu s I5 procesorom inicijalizirati zamjenom RAM-a (posudi i pokusaj)! 

Službene stranice kažu da tvoja ploča Gigabyte P55A-UD4 (rev.1), podržava taj proc sa BIOS-om verzije F5 nadalje (tvoja trenutna revizija F15), po navedenom vidim da si iskusan stoga neću ponavljati abecedu pri zamjeni proca, ali ipak nekoliko savjeta: obavezno racunalo isključi iz struje i izvadi bareriju s ploče (CR2032 ili koja vec je), zamijeni proc stavi "normalnu količinu" termalne paste, fiksiraj ventilator uz sva 4 klika osigurača, vrati bateriju na MB.

Kod inicijalizacije (ako je sustav prođe) OBAVEZNO odi u BIOS i ucitaj "load setup default"- postavke, snimi i izađi iz BIOS-a i restartaj.

SAVJET: ako ne uspije navedeno vrati kako je savjetovano u postu gore stari procesor I3 (postupak opisan) i pokusaj flashati BIOS na verziju F5 (tvoj proc uvršten u tu reviziju).

ZAŠTO: zato jer ponekad istina rijetko ali se dogodi da nove revizije BIOS-a (posebno beta) mnoge stvari poprave ali do nove revizije isplivaju i neki nedostatci!

Napisi jesi uspio!

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 4:00 (Hardwhelper!!!).
13 godina
neaktivan
Problem oko i5-750

Hvala na savijetu.I ja sam razmisljao da ga flasham na stariju verziju , cak sam razmisljao da posudim od frenda njegov i5 mislim da ima isti model i da vidim u cemu je kvaka al trenutno nemam puno vremena da se poigram s time,javim kako je proslo i u cemu je bio kvar u narednih par dana

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 10:26 (Darkofox).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem oko i5-750

Problem rijesen,evo da vam javim problem je bio u biosu,flashali smo s f15 na f14 i sve radi ok.

Hvala vam svima jos jednom

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice