- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kad prčkaš i zasereš. Zasrao si drivere.
P. S. S tom konfiguracijom ne možeš igrati ni novije igre.
Ma došo mi lega i reko mi problem je u tome što imam ASUS v9520 agp grafu koja podržava drivere XP a ja imam Win 7 jbg a za nju nema drivera e jbg sad jedino nač grafu Agp koja ima podršku za win 7
Imam ja puno igara za ovaj komp i igro sam sve te igre na XP sustavu-Warcraft,Diablo 1 i 2,Heroes of Magic,Swat 3 i 4,Red alert i dosta još ali et XP nema podršku pa se shebo sa win 7 sustavom
Riješeno Lock!
Slika 1 fale driveri grafe Asus v9520 ili Nvidia fx 5200
Slika 2 riješeni driveri za windows 7
- to ti piše u PC.. pa i objašnjenje, dizel-benzin = ATI-nVidia .. Radeon-GeForce, dvije različite kartice. Reci frendu da ti ne pomaže više.. :)
requirements za AERO je dx9.0c, tvoja kartica zadovoljava (najstarija, najslabija serija, tek toliko da radi).
- ako već nisi, trebaš instalirati dx90c redist june2010.. i možeš igrati manje zahtijevne igre, generacije cod1-2 i sl.
- cuda & phisx su nVida fičeri.. nemaju veze s ATI/Radeonkom.. tako da je normalno.
- computing, stvar drivera (ali i serije-klase, to određuje proizvođač.. i tako će ovisno o tome kako je AMD-ATI odlučio biti s istim driver-installerom za neku VGA uključeno za drugu ne.. npr neka jača ili FireGL.. soft razlike, nevažno jer je kao gepek u autu, ako nema snagu ispod haube neiskoristivo.. tj koristi se na topmodelima koji imaju dovoljno snage za computing.. + mamac za kupnju jače).
-- tj, pogledaj specifikacije i uspredi npr seriju 200 i 300, support-fičere npr dx12, ocl20 ogl4.3-4.5.. mantle, vulkan, razlika? Upravo takve sitnice, dok cpuid prikazuje univerzalno za sve.. =sporedno tj kad ti treba npr cuda tad korsitiš nvidiu.. mantle/vulkan je i computing, ati-radeonkin api-dio koji to sadrži.
(link nije direktan, scrollaj do featuresa.. tablica).
I sta ta grafa je beskorisna za igranje Just cause 2,prototype 1 i 2 i tak nisam se valjd zahebo
I sta ta grafa je beskorisna za igranje Just cause 2,prototype 1 i 2 i tak nisam se valjd zahebo
-requirementsi.. u čemu je problem? :)
to je prvi link.. inače traži requirementse (za svaki soft) na str. proizvođača, tad imaš sve potrebne podatke, recimo minimum ili recommended.. za korištenje ili za igranje s max postavkama, performanse. To ne znači da neka novija VGA neće imati problema sa starijom igrom ili obrnuto (nešto od req. različito-generacija).. vjerojatno će najnormalnije raditi.
-inače s Radeonkama je uvjek bio problem npr verzija drivera+patchevi za igru, dok se sve ne posloži par mjeseci za novu igru/seriju VGA.. drugi problem može biti za starije drivere ili napuštanje legacya u driverima.. nor novi CCC-driver možda ima problema s igrom od prije recimo 5+godina, možda mora neki stariji CCC npr v13-14.. itd. itd..
-sama kartica je dovoljna-srednja klasa, tj vjerojatno daleko jača nego iz vremena izlaska igre neki topmodel.. tako da 90% da će sve super raditi.. (ili dok ne posložiš-patchiraš...).
-requirementsi.. u čemu je problem? :)
Nesto sam windowsi hebu haha
-iz vremena xp-vista-w7... to je normalno, jer tad w10 nije ni postojao. To nema veze s time hoće li igra raditi ako je kompatibilna. Google-pitanje i znat ćeš. OS je najmanji problem (osim kad MS nešto ne želi).
edit:
igra iz 2010te.. win10 2015-17..
VGA nova, nova serija, novi fičeri, pitanje supporta i napuštanja starih tehnologija, kompatibilnost.. a najvažnije, kako će igra korsititi GPU. Patchevi, verzija drivera.. za svaki soft/igru, vjerojatno postoji neki forum, google, howto.. s par ključnih riječi, nazivi igre, winver, vga.. i 90% da će sve biti na jednom mjestu.
-sve se mijenja, evoluira.. kompatibilnost i uvijeti-req. su ono što treba gledati. Kad prođe vrijeme nije stvar možda snage-mogućnosti, nego kako to sve složiti. Pošto je još na steamu, tad je vjerojatno sve moguće srediti. Moraš probati (ne mogu to ja..).
Da i skonto sam da Atijevoj r7 250 nece pokrenut Just Cause 2 a na integriranoj hoce naravno na slici sam maknuo drivere zbog atijeve grafe haha
Da na windowsima 10 64bit bez problema radi samo kad pokrenem kao administrator
ovisi kako je igra napravljena.. u nekim slučajevima, dovoljno je editirati config.ini (koji god naziv) i dodati ručno npr naziv VGA i/ili postavike kao rezolucija, gfrx.. možda google nešto izbaci, možda postoji patch-update.