u everestu kad gledam temperrarure komponenti sve mi izgleda normalno osim ovog: MCP 92°C (194 °F)
MOZE MI NEKO RECI od ćega je to temperatura, kakve su opasnosti od te prevelike temperature, zbog ćega se to dešava i kako se rješiti tog problema
u everestu kad gledam temperrarure komponenti sve mi izgleda normalno osim ovog: MCP 92°C (194 °F)
MOZE MI NEKO RECI od ćega je to temperatura, kakve su opasnosti od te prevelike temperature, zbog ćega se to dešava i kako se rješiti tog problema
Temperatura southbridge-a, i previsoka je. U idle-u bi trebala bit oko 55 C max.
možeš mi reć šta da napravim
Stavi prst na southbridge i "izmjeri" temperaturu. Ako je topli, onda je sve ok. Možda everest kaže krivu temperaturu ili je senzor pokvaren.
nesmijem otvarat kom jer je još pod garancijom
lol,,onda ga odnesi nazad i reci problem,,neka ti stave hladnjak za chipset :D
ok
hvala
Probaj s drugim programom pogledat, recimo:
Ako i on kaže isto, nosi PC na servis.
za mcp mi ne piše ništa
imali neki drugi naziv za mcp
Da ne otvaram novu temu - imam slican problem s intel dual core 1.4 procesorom, temperatura mu je u idle ~68°C, cim pokrenem neku zahtjevniju aplikaciju skace i do 90°C... inace komp je compaq 6720s, ako to uopce igra kakvu ulogu...
Aha,sad vidim da je laptop.Valjda je vrlo loš protok zraka pa se jako grije.
prašina ti je začepila šupljine za usisavanje zraka, odnesi laptop na čišćenje ili ga sam probaj ispuhati kompriminiranim zrakom
thx ljudi!