Provjeri grafičku, priključi monitor na integriranu ili posudi od nekog drugu.
čekaj....a sinoć ti je sve radilo ili ne?
probaj izvditi grafu, zatim bateriju na matičnoj na 1 minutu, vrati bateriju i prikopčaj monitor namatičnu zatim upali komp......ako to ne pomogne onda je najvjerojatnije da je matična otišla
Onda je vjerojatno matična..
biće da je matična otišla, ali za svaki slučaj provjeri još jednom dali je sve dobro spojeno i naravno prati sugestije na ovom forumu možda još neko ima kakvih ideja
A da rastaviš sve i staviš na stol. Na stol, prvo matična ploča, pogledaj procesor izvadi i vidi da nije koja svinula pin i po potrebi poravnat i pažljivo ubodeš, namjestiš hladnjak i s colerom spojiš i onda keks ram očistiš sa gumicom i onda ubodeš u ram, spojiš napajanje i uključujući i one atx utor na ploči i onda kabel od monitora uštekaš i upališ sa power tipkom. Trebalo bi radit.
Tako da ćisto probaš dali radi.
eto to je odlična ideja, dakle nevraćaj matičnu u kućište nego sve spoji na stolu i pripazi da matična stoji na stolu a ne na nekakvim dekama ili štrikanim stolnjacima......best of luck
Otvara zato što je spojen na napajanje.
kolko sam skuzil nije vadil proc van pa ga ne mora ni sada... ako nije bios izmrdan, vjerojatno je maticna osla :S
jbg, skola se placa :((
izvadi sve van na stol (ostavi proc na maticnoj, nemoj ni hladnjak vadit), istekaj sve kablove i izvadi ram, izvadi bateriju kojih 10min... vrati bateriju i jumpaj CMOS jumper (Clear CMOS)... stavi jednu plocicu memorije, spoji kablove, grafu (sve na stolu naravno) i probaj... ak tada nece a nece ni sa integriraranom grafom bojim se da ces kupovat novu maticnu...
MBO: http://www.links.hr/?naziv=maticna-ploca-asus-p5g41t-m-le-ig41-ich7-ddr3-zvuk-vga-s-ata-g-lan-pci-e-d-sub-dvi-matx-s-775&option=artikl&id_kategorija=05030606&id_artikl=050.306.551
GPU: http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-sapphire-amd-radeon-hd-7750-1gb-ddr5-hdmi-dvi-2x-minidp-hdtv&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.819
onda ti odgovara i ova: http://www.links.hr/?naziv=maticna-ploca-asus-p5qpl-am-intel-g41-ich7-ddr2-zvuk-vga-s-ata-g-lan-s-775-matx&option=artikl&id_kategorija=05030606&id_artikl=050.306.465
jel poznajes kog da ima 775 procesor? jer postoji sansa da je i podnozje socketa doslo u dodir s kucistem :S
Sapphire 7750 1gb gddr5
gigabyte 970a-ud3
lcpower ozeanos 650w
amd fx4100 3,6 ghz
corsair vegance 2x4 gb
Znam da ce sad mnogi govorit da se bulldozer ne isplati ali covjek koji to slaze je teski profic i kaze da je proc dobar. Napajanje nije overkill jer mislim clockat a i sam govori da ga ljudi zovu jer im crko komp jer imaju preslaba nap.
Sapphire 7750 1gb gddr5
gigabyte 970a-ud3
lcpower ozeanos 650w
amd fx4100 3,6 ghz
corsair vegance 2x4 gb
Znam da ce sad mnogi govorit da se bulldozer ne isplati ali covjek koji to slaze je teski profic i kaze da je proc dobar. Napajanje nije overkill jer mislim clockat a i sam govori da ga ljudi zovu jer im crko komp jer imaju preslaba nap.
A dobro si se ti istrošil.
EDIT: Samo nemoj to spajat sam da nebi opet sje....
Haha bez brige majstor mi je doso. Reko mi je kaj ste i vi i na tome sam vam svima zahvalan! Za slike pogledajte temu slike vaseh pc-a ili tako nesto slicno :D
Haha bez brige majstor mi je doso. Reko mi je kaj ste i vi i na tome sam vam svima zahvalan! Za slike pogledajte temu slike vaseh pc-a ili tako nesto slicno :D
E ajde stavi slike u temu Slike vašeg hardvera ili Vas desk.
Evo slika! http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?jumpto=2842659&sort=asc&view=flat&page=212
Nalaze se pri dnu stranice. Ako nemrete prepoznat proizvode pogledajte pod "Moj PC"
Evo slika! http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?jumpto=2842659&sort=asc&view=flat&page=212
Nalaze se pri dnu stranice. Ako nemrete prepoznat proizvode pogledajte pod "Moj PC"
Svaka čast sa novim računalo.
Eto, znači matična bila neispravna. Iskoristi nešto što je ispravno pa prodaš ili kupiš neku rabljenu ploču pa si sebi složiš neku dobru konfu i spremiš kao rezervu.
Sretno s novim računalom.
Svaka čast sa novim računalo.
Eto, znači matična bila neispravna. Iskoristi nešto što je ispravno pa prodaš ili kupiš neku rabljenu ploču pa si sebi složiš neku dobru konfu i spremiš kao rezervu.
Sretno s novim računalom.
Hvala!
E sad imam za prodat stari Intel P. Dual core E6500 2,93, 2x2 gb ddr2 memorije i staru HD4650 grafu!
Matična je uokvirena i stoji na zidu!
Sam da velim. Modern Warfare 3 maxed ide 60 FPS
u r wlcome m8...... i zapamti na brzinu se samo djeca prave
u r wlcome m8...... i zapamti na brzinu se samo djeca prave
Nisam dijete al samo velim
Pozdrav!Pošto je na ovoj temi bila riječ o odstojnicima eo da i ja priupitam nešt u vezi toga.Matična je Asrock 870 extreme3 r2.0 i već je u kompu dosta vremena ali prevencije radi me zanima jel potrebno stavljati dodatne izolatore izmedju matične i kućišta s obzirom da su na rupicama matične sa obje strane izolatori slični ovima na slici i kućište na mjestu gdje dolazi matična ima već postojeća ispupčenja kako matična ne bi dodirivala kućište cijelom svojom površinom.
jel potrebno stavljati dodatne izolatore izmedju matične i kućišta s obzirom da su na rupicama matične sa obje strane izolatori slični ovima na slici i kućište na mjestu gdje dolazi matična ima već postojeća ispupčenja kako matična ne bi dodirivala kućište cijelom svojom površinom.
U tom slučaju nije potrebno.
jel potrebno stavljati dodatne izolatore izmedju matične i kućišta s obzirom da su na rupicama matične sa obje strane izolatori slični ovima na slici i kućište na mjestu gdje dolazi matična ima već postojeća ispupčenja kako matična ne bi dodirivala kućište cijelom svojom površinom.
U tom slučaju nije potrebno.
E to me zanimalo jer ti izolatori ustvari nisu punokružnog oblika nego u obliku ( ).Thnx