Pomoć oko spajanja napajanja i matične

poruka: 63
|
čitano: 24.449
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Kako da to spojim moze pomoc?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pomoć oko spajanja napajanja i matične
TeškiPajzl kaže...
Dakle vjerojatno je maticna otisla

Provjeri grafičku, priključi monitor na integriranu ili posudi od nekog drugu.

13 godina
neaktivan

čekaj....a sinoć ti je sve radilo ili ne?

13 godina
neaktivan
Jesam na integriranu sastrane na maticnoj pored onih ps2 prikljucaka i isto nista
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
@Mile 74 Radilo je prije dva dana onda sam kupio novo kuciste i napajanje i premjestio ovdje sve u novo ali prvo sam maticnu spojio tako da je dodirivala kuciste a Mario1990 je rekao da se to nikako nesmije pa imam dojam da je doslo do kratkogi da je maticna riknula
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

probaj izvditi grafu, zatim bateriju na matičnoj na 1 minutu, vrati bateriju i prikopčaj monitor namatičnu zatim upali komp......ako to ne pomogne onda je najvjerojatnije da je matična otišla

13 godina
neaktivan
Evo nece opet.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Onda je vjerojatno matična.. {#}

13 godina
neaktivan

biće da je matična otišla, ali za svaki slučaj provjeri još jednom dali je sve dobro spojeno i naravno prati sugestije na ovom forumu možda još neko ima kakvih ideja

16 godina
neaktivan
TeškiPajzl kaže...
Evo nece opet.

A da rastaviš sve i staviš na stol. Na stol, prvo matična ploča, pogledaj procesor izvadi i vidi da nije koja svinula pin i po potrebi poravnat i pažljivo ubodeš, namjestiš hladnjak i s colerom spojiš i onda keks ram očistiš sa gumicom i onda ubodeš u ram, spojiš napajanje i uključujući i one atx utor na ploči i onda kabel od monitora uštekaš i upališ sa power tipkom. Trebalo bi radit. 

Tako da ćisto probaš dali radi.

Sam svoj majstor. :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 13:39 (Nello).
13 godina
neaktivan
Zvao sam majstora jednog prijatelja i reko je da ce doc u 4 sata. Objasnio sam mu sve i reko je da je moguce da je maticna otisla. Vjerojatno cemo ic u links po ma.ticnu i graficku. E da i DVD tj. opticki pogon se normalno otvara kad ga zelim otvorit
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

eto to je odlična ideja, dakle nevraćaj matičnu u kućište nego sve spoji na stolu i pripazi da matična stoji na stolu a ne na nekakvim dekama ili štrikanim stolnjacima......best of luck

15 godina
neaktivan
TeškiPajzl kaže...
 E da i DVD tj. opticki pogon se normalno otvara kad ga zelim otvorit

Otvara zato što je spojen na napajanje. 

13 godina

kolko sam skuzil nije vadil proc van pa ga ne mora ni sada... ako nije bios izmrdan, vjerojatno je maticna osla :S
jbg, skola se placa :((
izvadi sve van na stol (ostavi proc na maticnoj, nemoj ni hladnjak vadit), istekaj sve kablove i izvadi ram, izvadi bateriju kojih 10min... vrati bateriju i jumpaj CMOS jumper (Clear CMOS)... stavi jednu plocicu memorije, spoji kablove, grafu (sve na stolu naravno) i probaj... ak tada nece a nece ni sa integriraranom grafom bojim se da ces kupovat novu maticnu...

MBO: http://www.links.hr/?naziv=maticna-ploca-asus-p5g41t-m-le-ig41-ich7-ddr3-zvuk-vga-s-ata-g-lan-pci-e-d-sub-dvi-matx-s-775&option=artikl&id_kategorija=05030606&id_artikl=050.306.551

GPU: http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-sapphire-amd-radeon-hd-7750-1gb-ddr5-hdmi-dvi-2x-minidp-hdtv&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.819

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Da otisla je i dalje je isto. Hvala vam svima javim kad kupim.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
@d666sermek ova maticna kaj si naveo je ddr3 a ja imam doma 4 gb ddr2.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

onda ti odgovara i ova: http://www.links.hr/?naziv=maticna-ploca-asus-p5qpl-am-intel-g41-ich7-ddr2-zvuk-vga-s-ata-g-lan-s-775-matx&option=artikl&id_kategorija=05030606&id_artikl=050.306.465

jel poznajes kog da ima 775 procesor? jer postoji sansa da je i podnozje socketa doslo u dodir s kucistem :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kupljeno maloprije u linksu:
Sapphire 7750 1gb gddr5
gigabyte 970a-ud3
lcpower ozeanos 650w
amd fx4100 3,6 ghz
corsair vegance 2x4 gb

Znam da ce sad mnogi govorit da se bulldozer ne isplati ali covjek koji to slaze je teski profic i kaze da je proc dobar. Napajanje nije overkill jer mislim clockat a i sam govori da ga ljudi zovu jer im crko komp jer imaju preslaba nap.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
TeškiPajzl kaže...
Kupljeno maloprije u linksu:
Sapphire 7750 1gb gddr5
gigabyte 970a-ud3
lcpower ozeanos 650w
amd fx4100 3,6 ghz
corsair vegance 2x4 gb

Znam da ce sad mnogi govorit da se bulldozer ne isplati ali covjek koji to slaze je teski profic i kaze da je proc dobar. Napajanje nije overkill jer mislim clockat a i sam govori da ga ljudi zovu jer im crko komp jer imaju preslaba nap.

A dobro si se ti istrošil.

EDIT: Samo nemoj to spajat sam da nebi opet sje....

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 18:15 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
3600 kn links.
Haha bez brige majstor mi je doso. Reko mi je kaj ste i vi i na tome sam vam svima zahvalan! Za slike pogledajte temu slike vaseh pc-a ili tako nesto slicno :D
14 godina
TeškiPajzl kaže...
3600 kn links.
Haha bez brige majstor mi je doso. Reko mi je kaj ste i vi i na tome sam vam svima zahvalan! Za slike pogledajte temu slike vaseh pc-a ili tako nesto slicno :D

E ajde stavi slike u temu Slike vašeg hardvera ili Vas desk.

Valentin
13 godina
neaktivan

Evo slika! http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?jumpto=2842659&sort=asc&view=flat&page=212

Nalaze se pri dnu stranice. Ako nemrete prepoznat proizvode pogledajte pod "Moj PC"

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TeškiPajzl kaže...

Evo slika! http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?jumpto=2842659&sort=asc&view=flat&page=212

Nalaze se pri dnu stranice. Ako nemrete prepoznat proizvode pogledajte pod "Moj PC"

Svaka čast sa novim računalo. {#}

Eto, znači matična bila neispravna. Iskoristi nešto što je ispravno pa prodaš ili kupiš neku rabljenu ploču pa si sebi složiš neku dobru konfu i spremiš kao rezervu.

Sretno s novim računalom.

Sam svoj majstor. :)
13 godina
neaktivan
Nello kaže...
TeškiPajzl kaže...

Svaka čast sa novim računalo. {#}

Eto, znači matična bila neispravna. Iskoristi nešto što je ispravno pa prodaš ili kupiš neku rabljenu ploču pa si sebi složiš neku dobru konfu i spremiš kao rezervu.

Sretno s novim računalom.

Hvala! {#}

E sad imam za prodat stari Intel P. Dual core E6500 2,93, 2x2 gb ddr2 memorije i staru HD4650 grafu! 

Matična je uokvirena i stoji na zidu! {#}{#}

13 godina
neaktivan

Sam da velim. Modern Warfare 3 maxed ide 60 FPS {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

u r wlcome m8...... i zapamti na brzinu se samo djeca prave{#}

13 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

u r wlcome m8...... i zapamti na brzinu se samo djeca prave{#}

Nisam dijete al samo velim {#}

13 godina
neaktivan

Pozdrav!Pošto je na ovoj temi bila riječ o odstojnicima eo da i ja priupitam nešt u vezi toga.Matična je Asrock 870 extreme3 r2.0 i već je u kompu dosta vremena ali prevencije radi me zanima jel potrebno stavljati dodatne izolatore izmedju matične i kućišta s obzirom da su na rupicama matične sa obje strane izolatori slični ovima na slici i kućište na mjestu gdje dolazi matična ima već postojeća ispupčenja kako matična ne bi dodirivala kućište cijelom svojom površinom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
explorer kaže...

jel potrebno stavljati dodatne izolatore izmedju matične i kućišta s obzirom da su na rupicama matične sa obje strane izolatori slični ovima na slici i kućište na mjestu gdje dolazi matična ima već postojeća ispupčenja kako matična ne bi dodirivala kućište cijelom svojom površinom.

U tom slučaju nije potrebno.

13 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
explorer kaže...

jel potrebno stavljati dodatne izolatore izmedju matične i kućišta s obzirom da su na rupicama matične sa obje strane izolatori slični ovima na slici i kućište na mjestu gdje dolazi matična ima već postojeća ispupčenja kako matična ne bi dodirivala kućište cijelom svojom površinom.

U tom slučaju nije potrebno.

E to me zanimalo jer ti izolatori ustvari nisu punokružnog oblika nego u obliku ( ).Thnx {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice