Pozdrav svima :)
Ovako... imam problem sa svojim PC-om... Prije mi se to dešavalo povrijemeno, ali sada je počelo svakodnevno (kako mu se ćefne), da pritisnem gumb za paljenje, krene do loading systema ( win 10 x64 zadnji update ) pa se ugasi. Onda ga opet upalim zaverglaju se svi ventilatori, čuje se i vodeno hlađenje te se odma ugasi. Probam treći put upali bez problema. Nakon 2 - 3 sata normalnog korištenja bez ikakvih problema radi. Kasnije kada ga ugasim i nakon dužeg vremena ili čak odma da upalim dešava se isti problem, pa sam primjetio da se povremeno zakucava tj. zašteka tokom igranja ETS2 pa nastavi normlano. Jedanput mi se samo restartovao tokom igranja i opet nastavio normalno raditi. Kasnije opet startam komp opet se isto dešava, te nakon trećeg puta stane na logo od matične i sam uđe u BIOS, te u BIOS-u sve ispravno. probao menjati hard diskove i stavljati u drugi ulaz ali opet isto. Menjani utori za ram ( 2 x 4GB ) ništa, kasnije testiran ram sa memtestom oko 8 sati je vrtio ništa nije našao. Opet ga palim nakon testa neće, zamenim utore za ram upali, ugasim ga vratim ram u utore gdje su bili upali. Klokao sam proc do 4.2 opet isto sa klokom i bez kloka stalno me tlači. E sada nešto zanimljivo što se desilo danas ( meni nije smešno, ali Vama će vjerovatno biti ), upalim ga crna slika sve se vrti bez problema, pištalica ne pišti, na ploči greška ( A2 i C7 - SCSI i IDE Detect ) i PAZITE SADA OVO: MIŠ NE SVIJETLI UOPĆE A TREBAO BI, JA STISNEM LIJEVI KLIK POJAVI SE MALO CRVENE BOJE, STISNEM OPET MALO JAČE OPET CRVENA BOJA STISNEM 3 PUTA ZAREDOM PROSVJEETLI MIŠ I SLIKA DOĐE I ON OPET U BIOS. ( ovo treba ici u ginisovu knigu za najluđe računalo na svijetu - ili ima i gorih. ). Menjao hardove, izvadio memoriju upalio ga nema slike ne pišti svi ventilatori rade, vrati rame opet ništa, iskopčo iz struje probo upalit opet BIOS, restartovao BIOS na CLRMOS tipku opet nista, ugasio kresno ga opet i upalio, te Vam upravo pišem sa tog mog ludog računala, ako ovako nastavi probaću da ga naučim da pliva!!! Pomagajte ne znam što s njim više. Da ga tučem šnjurom od usisivača možda mu pomogne. Hvala svima i nadam se da će mo moći izvući pozitivno nešto.
SPEC:
CPU: AMD A10 5800k 3.8GHz
RAM: G.SKILL 2x4GB 1600 MHz
MBO: AsRock FM2 A75 PRO4
GPU: AMD HD 7870 2GB DD
PSU: Corsair CX600
CPU Hlađenje: LC Power CC 120LiCO
Kutija: SAMA Full Tower SAMA ARK
HDD1: WD 250 GB
HDD2: WD 2TB
HDD3: Seagate 3TB
SSD: Toshiba 120GB