Imam jeda kompjuter kojem kada ga se pali neće da boota u win Xp pro. Nekad se pojavi bootscreen a nekad ne. Stavljao sam i druge tvrde diskove sa instaliranim Xp-om ali ni jedan neće da boota. Jel itko ima ikakav savjet kako da omogućim bootanje windowsa?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bootanje cd/dvd-a ne bitno kojeg sistema nastimas u bios-u..i onda sve mora da se boota
Imam jeda kompjuter kojem kada ga se pali neće da boota u win Xp pro. Nekad se pojavi bootscreen a nekad ne. Stavljao sam i druge tvrde diskove sa instaliranim Xp-om ali ni jedan neće da boota. Jel itko ima ikakav savjet kako da omogućim bootanje windowsa?
Meni se ista stvar dešavala sa starom Nforce4 matičnom.Isto tako probao zamijenit Hard.no nije imalo utjecaja.
Zamijeno matičnu i radilo ko podmazano.
No nemora nužno biti matična.može bit proc,ram.Trebalo bi ipitati svaku komponentu pojedinačno.
Bootanje cd/dvd-a ne bitno kojeg sistema nastimas u bios-u..i onda sve mora da se boota
Proba sam reinstalirat windowse ali kad mi počme instealacija tj. kad tribam namjestit jezične postavke tipkovnice komp se resetira sam od sebe
Meni se ista stvar dešavala sa starom Nforce4 matičnom.Isto tako probao zamijenit Hard.no nije imalo utjecaja.
Zamijeno matičnu i radilo ko podmazano.
No nemora nužno biti matična.može bit proc,ram.Trebalo bi ipitati svaku komponentu pojedinačno.
Kako da ispitam? jedino sam memoriju testira memtestom i sve je bilo u redu. Procesor se ne pregrijava i svi cooleri rade.
...ovisi kol'ko ram pločica imaš, isprobaj svaku posebno u svakom utoru...dakle staviš pločicu u a ili b utor i probaš boot...
Kako da ispitam? jedino sam memoriju testira memtestom i sve je bilo u redu. Procesor se ne pregrijava i svi cooleri rade.
Kak si to napravil ak ti se OS ne boota?
Uglavnom počneš od najednostavnije komponente.A to je RAM.Keks po kek van i zamjenski nutra.Ako kvar nije u RAM-u sljedi nešto kompliciraniji posao.Komponente van iz kućišta,makneš CPU cooler i zamijeniš proc sa zamijenskim.Ako pak niti to nije onda znaš da ti je problem u matičnoj(pošto si hard več probao izmjenit).Najvijerovatnije ošao SATA kontroler u sauthbridge na MB.
Probaj pokrenut OS u safe modu.
Hehe imao sam ja jedan takav problem, probao sam sve i nije išlo. Disk je bio SATA, probao instalirati drivere, flashati BIOS, ma sve...
Al ne ide...
I onda skužim da su riknuli SATA utori na matičnoj i kupim IDE disk i sve radi normalno...