Ne svjetli led na ventilatorima

poruka: 8
|
čitano: 1.900
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Kupio sam kučište WHITE SHARK GCC-2401 Warhead-3, koje ima 4 ventilatora i neka led slova koja bi trebala svjetliti. Ventilatori rade ali nista ne svjetli. Kako se pali to svjetlo? Jer ako se vrte zašto ne svijetle? Matična je msi b350 tomahawk

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2024 14:56 (njuskac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: Ne svjetli led na ventilatorima

Vjerojatno nisi spojio "rasvjetu"... moguće da je posebna žica za RGB.

9 godina

obicno ti ugradjeni ventilatori dodju pospajani, plug and play, ako nista ne svjetli,za pretpostaviti je da moras spojiti rgb na maticnu plocu, 3pin argb, 4pin rgb, ili vec kakav je konektor na kablu..

ne znam kakvi su to ventilatori, sumnjam da su oni dummy rgb koji se napajaju preko molexa, jer onda bi i svjetlili ako se vrte, tako da, potrazi kablove i vidi koji rgb je i gdje ces ga spojiti na plocu

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nema na ploči rgb, samo sys fan i tu sam spojio

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

ok, a dali ventovi osim tog kabla kojeg si spojio na sys fan, imaju jos kakav kabl, konektor?

ploca ti ima 4pin rgb konektor, nalazi ti se ispod zadnjeg pcie slota, izmedju front audio i sys fan konektora.

sad samo provjeri dali su tvoji ventovi 4 pin ili 3 pin, ako su 3 pin, trebat ces zasebni argb kontroler da bi radili

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2024 18:46 (Damir22).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Re: Ne svjetli led na ventilatorima
Damir22 kaže...

ok, a dali ventovi osim tog kabla kojeg si spojio na sys fan, imaju jos kakav kabl, konektor?

ploca ti ima 4pin rgb konektor, nalazi ti se ispod zadnjeg pcie slota, izmedju front audio i sys fan konektora.

sad samo provjeri dali su tvoji ventovi 4 pin ili 3 pin, ako su 3 pin, trebat ces zasebni argb kontroler da bi radili

Svaki ventilator ima dva kabla, jedan ima 4 pin, a drugi 3 pin. Znaci imam 4 ventilatora i neku tablu sa svjetlecim slovima koja ima samo jedan kabl. Sve zajedno 9 kablova, neki se spajaju jedan u drugi.. totalni kaos sa žicama, sve je došlo spetljano jedva sam skuzio sta je sta. Guglam argb kontroler pa to je oko 50 eura? ili krivo gledam

9 godina

pogledaj slike, 4 pin je pwm kabl, spajas na sys fan.... druga slika je 3 pin argb, spajas na maticnu, ili na kontroler, ako nemas na maticnoj prikljucak.

za kontroler ne znam, ja imam ali je on vise u vidu huba, koristi 3pin argb na ploci, na njega je spojen, i onda samo na sebi ima portove za spajanje ventova, da svi idu preko tog "kontrolera" i ne zauzimaju dodatne argb portove na ploci. ali mislim da to nije isto, tebi treba pravi kontroler koji bi se preko usb-a spojio na plocu, posto nemas 3 pin argb konektor, tako da to pripazis kako se taj kontroler spaja na plocu.

iskreno, od tih dodatnih kontrolera, ja jedino cuo za razer chromu, znam da svaki setovi ventilatora obicno dodju s kontrolerom, no dali je to pravi kontroler ili samo "razdjelnik" poput ovoga sto ja imam..... nemam pojma.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2024 22:01 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice