Ne mogu locirat problem

poruka: 19
|
čitano: 7.251
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ne mogu locirat problem

Ovako frendica mi je dala da joj sredim komp i ponekad joj uopće nije prepoznavao hard.Već su joj jednom u servisu rekli da je krepao hard i zamjenila ga je i onda su joj opet rekli da je krepao i ovaj drugi.Ja sam taj hard formatirao i instalirao os i sve je ok radilo.Onda joj se sve zaledilo i komp opet nije prepoznavao hard.Stavio sam ga u drugi sata ulaz i od tad ga stalno prepoznaje međutim zaleđivao se opet.Stavio sam druge rame u njega i od tad je radio dva dana bez beda međutim danas se opet sledio i bacilo je kao boot from cd u biosu.Nisam sad siguran što da sljedeće probam jer joj ne želim reć da uzima novu matičnu ako nisam 100% ziher.Znači windowsi onak kao da izbljede i zalede se u jednom momentu.Trebao bi joj to brzo sredit jer joj treba za faks a kaj je najgore kupila je taj komp rabljeni i pitaj boga kaj je netko izvodio s njim prije.Mišljenja???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Ne mogu locirat problem

Najsumljiviji je HDD, ali neobično da toliko često odlazi, ..

Ostali mogući uzroci, napajanje, kabel, RAM, CPU-pregrijavanje, MBO-hladni lem ili kondenzator (vidi jel koji nabubrio..) ..... pa do svih komponenti kao CD, VGA, FDD.

-Odspoji sve i testiraj samo osnovno, postupno dodaj komponente, čak i front priključke za USB i audio isključi, pa vidi dali je to uzrok.

-Hirens ili sičan CD i testiraj.. počni s RAMom, zamijeni kablove za HDD itd..

Kraći put je ako imaš drugi 100% ispravan PC, staviš HDD, testiraš (na str. proizvođača skini diagnostik alat.), tako odmah eliminiraš ili potvrdiš kvar.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
A da provjeris smart data? nadji neki program tipa HDtuner i provjeri ga... smart data prvenstveno i zalijepi vamo...

Nakon toga ćemo korak po korak...
15 godina
neaktivan
Ne mogu locirat problem

Ok budem testirao hard pa javim šta bude i pokrenut ću hd tuner pa vam javim šta bude ali mi je čudno da su baš dva harda za redom otišla a ja sam na ovaj instalirao os znači moguće je pisanje po njemu itd.Ugl javim kaj bude

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pa nije baš čudno... koji restart previše + pogotovo ako ima zanimljiv napon na kučištu... pa pa HDD...
15 godina
neaktivan
Ne mogu locirat problem

Napajanje je isto malo onak 220W što mislim da je preslabo za komponente u njemu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
noob4 kaže...

Napajanje je isto malo onak 220W što mislim da je preslabo za komponente u njemu.

sumnjivo mi je ovo 220W

da se nisi zabunio,mozda je pisalo 220V (volt)

-=PiS=- CROZOKI
17 godina
neaktivan
Da... ne vjerujem ni ja da je 220... glavno tko hebe napajanje... provjeri hard to je broj jedan... ne valja nagadjati...
15 godina
neaktivan
crozoki kaže...
noob4 kaže...

sumnjivo mi je ovo 220W

da se nisi zabunio,mozda je pisalo 220V (volt)

Možda se i jesam,nije komp trenutno kod mene pa nisam ziher.Sutra idem po njega

15 godina
neaktivan
Ne mogu locirat problem

Evo čeka se još eroor scan pa ako možete izvuć nekaj iz ovog

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
noob4 kaže...

Evo čeka se još eroor scan pa ako možete izvuć nekaj iz ovog

iz čega?

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
15 godina
neaktivan
Ne mogu locirat problem
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 20:14 (noob4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ne mogu locirat problem

Kaj sad?Evo vratio sam hard u taj komp i stavio drugi ram modul i zasad radi kak spada al tak je bilo i prvi put.    {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ne mogu locirat problem

Ok još jedna stvar koju sam uočio matična ima na sebi mali display za kodove i na njemu baca kod FF koji ukazuje na grafičku,stavio sam u njega drugu grafičku čist da vidim jel stvarno to iako sam sumnjao i baca isti kod.Kodovi su tu http://www.clunk.org.uk/forums/hardware/3203-dfi-bios-guide-intel-chipset-based-motherboards.html#post12434 a matična je lanparty dk p45 t2rs.Uglavnom radim cijelo vrijeme na njemu da vidim oče crashat ali do sada nije od kad su drugi rami unutra.Jel to vama zvuči ko da je matična poluispravna i da ona izaziva pi&%&rije? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ne mogu locirat problem

Mogu ti biti samo dvije stvari. Ili je u pitanju sata kabel kod HDD-a (bilo podatkovni ili od napajanja) ili ti je otišao sata kontroler na toj ploči. Kako je isti dio chipseta (south bridge-a) može se konstatirati da je "otišla" ploča. Imao sam jednom potpuno isti problem s jednim računalom. Koliko god puta to odneseš u servis,toliko će ti puta konstatirati da ti ne valja HDD,naplatiti dijagnosticiranje i možda zamjenu HDD-a. Ono ili ne znaju ili ne žele znati drukčije. Tvoj problem nema apsolutno nikakve veze s memorijom pa nemoj misliti da si riješio problem ako sada trenutno radi.

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislim da si u pravu jer nisam odustao kada sam zamijenio modul zato jer cijelo vrijeme pikiram na matičnu.Zamjenio sam već kabel i nije u njemu problem,a što se tiče servisera ne bi se ni meni dalo gnjavit s time da nisam već toliko vremena potrošio na to jer je ova matična koma sama po sebi i prvenstveno služi za clockanje a pošto ne znam kod kog je bio prije mogu samo nagađat kaj je izvodio s njom.Probao sam sve opcije s hardom on je ispravan,zamijenio grafu,memoriju,reset cmos-a sam napravio,benchmark-ao proc do daske sa cinebench-om nekoliko puta i izdržao je.Jedino su ostale matična i napajanje mada ne vjerujem da je napajanje.

15 godina
noob4 kaže...

Mislim da si u pravu jer nisam odustao kada sam zamijenio modul zato jer cijelo vrijeme pikiram na matičnu.Zamjenio sam već kabel i nije u njemu problem,a što se tiče servisera ne bi se ni meni dalo gnjavit s time da nisam već toliko vremena potrošio na to jer je ova matična koma sama po sebi i prvenstveno služi za clockanje a pošto ne znam kod kog je bio prije mogu samo nagađat kaj je izvodio s njom.Probao sam sve opcije s hardom on je ispravan,zamijenio grafu,memoriju,reset cmos-a sam napravio,benchmark-ao proc do daske sa cinebench-om nekoliko puta i izdržao je.Jedino su ostale matična i napajanje mada ne vjerujem da je napajanje.

matična vrlo vjerojatno...napajanju dajem još jednu šansu ako nije noname kinez

15 godina
neaktivan

Budem još probao zamijenit napajanje sutra čisto da budem mirne savjesti. {#}

15 godina
neaktivan
Ne mogu locirat problem

Napajanje je bilo {#}.Zašto je uvijek ono što zadnje probaš.Uglavnom hvala svima na pomoći {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice