Može li ovo značiti neki jaći problem sa hardom

poruka: 11
|
čitano: 1.478
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

naime dobio sam jedan hard disk međutim kada sam mu htio napraviti klon sa drugog hard diska došao je do 43% i samo izbacio error i nije htio dalje klonirati. klonirao sam sa programom clonedrive kojeg sam dobio sa delock dockom za 2 harda. zatim sam napravio test novog hard diska i pokazuje performanse 100% a health na 97% sa 5 weak sektora te u extended self test izbacuje error 0x79 test failed by read element

u privitku par screenshotova testova urađenih hard disk sentinelom 4.6 pro

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Vrlo vjerojatno.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Može li ovo značiti neki jaći problem sa hardo
MrBlc kaže...

Vrlo vjerojatno.

mamu mu njegovu pa nema niti pola godine taj hard, a dosta je radio problema, malo malo pa skenja nešto sa windowsima i treba ih nanovo stavljati a korisnik nije ništa čačkao da bi izazvao taj problem (hard nije moj nego frendov).

treba vidjeti u linksu gdje je i kupljen da li bi ga reklamirali ili nek ga sami oni testiraju ako ne vjeruju, radi se od WB Blue 1TB WD10EZEX hardu

17 godina
odjavljen

Pretpostavljam da je sad spojen u drugom računalu? Ako je tako, to automatski isključuje sve ostale mogućnosti tipa sata kabel, napajanje i slično (iako je to malo vjerojatno). S obzirom da je pod garancijom, mislim da se nema šta misliti.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
kale_fotograf kaže...
MrBlc kaže...

Vrlo vjerojatno.

mamu mu njegovu pa nema niti pola godine taj hard, a dosta je radio problema, malo malo pa skenja nešto sa windowsima i treba ih nanovo stavljati a korisnik nije ništa čačkao da bi izazvao taj problem (hard nije moj nego frendov).

treba vidjeti u linksu gdje je i kupljen da li bi ga reklamirali ili nek ga sami oni testiraju ako ne vjeruju, radi se od WB Blue 1TB WD10EZEX hardu

-obriši sve (particije) kreiraj novu, jednu, testiraj (imaš wd diag s njihovog sitea ili Hirens...) proizvođačev test tj njegov error code (OK=0) je relevantan za reklamaciju.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 22:42 (ihush).
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Pretpostavljam da je sad spojen u drugom računalu? Ako je tako, to automatski isključuje sve ostale mogućnosti tipa sata kabel, napajanje i slično (iako je to malo vjerojatno). S obzirom da je pod garancijom, mislim da se nema šta misliti.

sada je u dock stationu spojen na laptoppu preko usb radi testiranja, kada je bio u drugom kompu zaribali su mu windowsi i to u nekoliko navrata su se morali nanovo dizati iako lik nije radio ništa s njim što bi ga zaribalo niti pokupio virus, mah, neka reklamira, nadam se da će mu prihvatiti ovi u linksu s obzirom da je samo za sada 5 weak sektora i health je tek na 97%

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
kale_fotograf kaže...
MrBlc kaže...

Vrlo vjerojatno.

-obriši sve (particije) kreiraj novu, jednu, testiraj (imaš wd diag s njihovog sitea ili Hirens...) proizvođačev test tj njegov error code (OK=0) je relevantan za reklamaciju.

skinuo sam western digital data lifeguard diagnostic i samo što počne scan kaže too many bad sectors detected i prekine extended test

17 godina

-napravi običan quick.. ili odustani, jer HDD je neispravan, reklamacija.

btw!! to se radi iz 'DOSa' ne iz win.. (nepotreban rizik + praktičnost raznih alata.. npr ako se smrzne sys..).

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 23:05 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-napravi običan quick.. ili odustani, jer HDD je neispravan, reklamacija.

btw!! to se radi iz 'DOSa' ne iz win.. (nepotreban rizik + praktičnost raznih alata.. npr ako se smrzne sys..).

jebeni quick je prošao uspješno, a i upitno je da li bi ikako DOS proradio jer je moj laptop sa windows 8.1 pro 64bit

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 23:31 (kale_fotograf).
17 godina

a jesi li napravio po prvom postu? brisanje particija.. ? time eliminiraš 'logičke' greške, tj ako je fizičko oštećenje tad je svejdno.

+ iz DOSa? .. ili odustani, reklamiraj.. uz rizik da oni vrate kao lažnu reklamaciju-ispravno..

-svaki boot medij, naravno malo smeta UEFI (boot) ali bootaš i to je to.. npr Hirens.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 23:33 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

a jesi li napravio po prvom postu? brisanje particija.. ? time eliminiraš 'logičke' greške, tj ako je fizičko oštećenje tad je svejdno.

+ iz DOSa? .. ili odustani, reklamiraj.. uz rizik da oni vrate kao lažnu reklamaciju-ispravno..

-svaki boot medij, naravno malo smeta UEFI (boot) ali bootaš i to je to.. npr Hirens.

jesam, formatirao sam ga, radio mu particije nove, isti drek, preostaje ovo iz dosa probati ako uspije ako ne fiju na reklamaciju

DOS prejebeno za iskemijati na windows 8.1 a nije baš da imam pretjerano vremena pa zato radim iz windowsa sve, ako su i hd tune pro i hard disk sentinel pro rekli da ima neka greška onda garant i ima, đabaleske bi se ja kemijao po dosu i isti vrag bi doznao, nek nosi disk na reklamaciju i to je to pa neka oni procijene ima li razloga za brigu ili nema

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 23:52 (kale_fotograf).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice