Links reklamacije

poruka: 149
|
čitano: 36.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Links reklamacije

Pc ti je proša sve testove što znaći da si im ti poslao ispravan pc.

Ovo će ti biti lekcija da sljedeći put probaš dva put instalirati windowse prije nego ga pošalješ na popravak

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 15:37 (Wolf88).
16 godina
odjavljen
joze kaže...

Al nisu rekli da sam da ispravno računalo.. samo su objasnili šta su radili. Oni su naplatili servis a ne davanje ispravnog kompjutera

Nisu rekli, jer nisu znali da je ispravno dok nisu napravili testove.

I naravno da su naplatili servis, jer je servis morao provjeriti/istestirati jel' racunalo neispravno ili je ispravno.

Potrosio si im vrijeme koje ne spada u garantni rok i to se naplacuje. Drugi puta kod poznanika koji se malo vise kuzi pa neka to on pregleda.

Radilo se o totalno jednostavnoj stvari.

16 godina
neaktivan

Nazovi ljude, ili jos bolje, odi tamo i lijepo pristojno pitaj sto placas. Budi miran, nemoj naglit i razmisljaj glavom o tome sto ti lik prica. Ako je problem bio u ovome sta su naveli, i ako stvarnog oštečenja opreme nema, tada ćeš morati platiti dijagnostiku PC-a. To furaju više manje svi servisi danas.

16 godina
neaktivan
Links reklamacije
Nešto je tu od hardvera bilo u banani. Ne ide mi u glavu da nisi mogao instalirati Windows 7 solo i dam se kladit da ti je RAM bio u banani, ali je njima bilo u interesu zaraditi na njub useru koji očito ne zna, pa mu mogu smuljat šta hoće. Ajde ti nama lijepo objasni kako je točno došlo do problema kad si instalirao Windows.
Puno stvari u životu nije sigurno, no tvrda stolica uvijek je sranje.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wolf88 kaže...

Pc ti je proša sve testove što znaći da si im ti poslao ispravan pc.

Ovo će ti biti lekcija da sljedeći put probaš dva put instalirati windowse prije nego ga pošalješ na popravak

A prova sam i windows 7 i xp instalirat. Kod xp se javila poruka error loading operating system ili tako nešto.. A windows 7 se nije pokrenia.. Naravno da sam pokuša instalirat više Windowsa. Greška je nastala sasvim slućajno.. I nije do rama ako su uspili testirat. Možda e bio jedini problem kad sam iša reinstalirat windowse šta nisam izbrisa particije već ih samo formatira ali to se ne bi smilo dešavat. znaći tu je sustav negdi falia

http://gtabalkan.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 15:51 (joze).
16 godina
odjavljen
Links reklamacije

Sustav ti je 'falio' zato sto si nakalemio gore tko zna kakve 'MBR viruse'.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Jesu oni servisom uklonjeni ako je riječ o tim virusima

16 godina
odjavljen
joze kaže...
Mrgud Veliki kaže...

Jesu oni servisom uklonjeni ako je riječ o tim virusima

Pa, ako znaju raditi svoj posao morali bi biti (stavi neki antivirusni i provjeri).

16 godina
neaktivan
Links reklamacije

Ili si skini Acronis Disk Director i s njim pobriši sve particije i wipe-aj (wipe - brisati :) ) disk. Mislim da ima boot verzija za USB.

Taj alat je pre dobar za upravljanje particijama i diskom. Također, ako ne nađeš butabilnu vetziju, imaš jedan skup alata koji se zove Hirens Boot CD. Na njemu ti se također nalazi Acronis. To je skup alata na CD-u koji butaš i s kojima možeš dosta stvari raditi od dijagnostike do popravka i slično. Ali, OPREZ PRI KORIŠTENJU!!!

E, da, da objasnim wipe diska. Dakle, što radi wipe diska, pa baš to, briše sve podatke, tj. točnije rečeno, upisuje sve nule na disk i tako briše sve sa njega. Uključujući i master boot record. Također, nemora upisivati nule, može i razno razne kombinacije podataka upisivati na disk. To se koristi kada se želi potruditi da netko ne uspije pročitati podatke koji su bili na disku. Onda se obicno jednom upisu nule, pa jedinice, pa nule, pa nešto random.

Ugl, ono što tebi bi bilo korisno je wipe diska tako da se upišu nule :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Links reklamacije
Ima i virusa koji se prije restartanja računala pohrane u RAM, pa onda opet nakon formatiranja diska pri instalaciji Windowsa nakelje na disk...
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Links reklamacije

ipak su vidili naljepnice da su pokidane

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Links reklamacije
Optuži ih da su oni potrgali naljepnicu i dovedi roditelje da posvjedoče!
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
joze kaže...

ipak su vidili naljepnice da su pokidane

Ti si kontradiktoran samome sebi. Prvo napises da su ostecene jako malo, a sada tu napises da su vidjeli da su pokidane. Je, pa sada...

Da i jesu pokidane ovo sto su oni tebi dijagnosticirali nema nikakve veze sa skidanjem naljepnica.

Ne radi se o nikakvom hardware-skom kvaru (da i je, opet garancija ide, ali po komponentama pojedinacno - kao da si ih kupio posebno), vec o sasvim desetoj stvari.

16 godina
neaktivan
Links reklamacije

Pokidane naljepnice, lazne reklamacije, veliko utroseni rad na njemu, "neoprezno rukovanje sa racunalom (virusi) "

bit ce veliki racun....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Links reklamacije

Znaći neotvaranje windows 7 i error loading operating system kod xpa je uzrok virusa??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
joze kaže...

Znaći neotvaranje windows 7 i error loading operating system kod xpa je uzrok virusa??

A jesi naporan, kao traktorski kotac.

Ima nekoliko razloga. Sve ostale mozemo zanemariti, buduci da si gore vec imao win7.

Dakle, postoji problem sa particijom, odnosno MBR ne javlja odakle dizati OS.

Kako MBR obozavaju virusi, a ti si imao problema sa virusima nekako je logicno to zakljuciti.

Znam da mi se to jednom dogodilo kada sam nakon Windowsa stavljao Linux, ali obicnom komandom se MBR 'popravio'.

No, ti gore nisi stavljao linuxe. Zasto je tebi MBR pukao to ce ostati nepoznanica, ali normalno da je za ocekivati da je virus u pitanju, kada si napisao da si ih imao hrpetinu.

Sve u svemu, stogod ti promijenilo MBR to ne spada pod 'garanciju'... Eventualno da si nazvao MS Hrvatska i njih upitao sto i kako napraviti da se popravi (ako vec sam ne znas), ali nesto mi govori da ne posjedujes legalni OS.

Eto. EOD od mene...

16 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
joze kaže...

A jesi naporan, kao traktorski kotac.

Ima nekoliko razloga. Sve ostale mozemo zanemariti, buduci da si gore vec imao win7.

Dakle, postoji problem sa particijom, odnosno MBR ne javlja odakle dizati OS.

Kako MBR obozavaju virusi, a ti si imao problema sa virusima nekako je logicno to zakljuciti.

Znam da mi se to jednom dogodilo kada sam nakon Windowsa stavljao Linux, ali obicnom komandom se MBR 'popravio'.

No, ti gore nisi stavljao linuxe. Zasto je tebi MBR pukao to ce ostati nepoznanica, ali normalno da je za ocekivati da je virus u pitanju, kada si napisao da si ih imao hrpetinu.

Sve u svemu, stogod ti promijenilo MBR to ne spada pod 'garanciju'... Eventualno da si nazvao MS Hrvatska i njih upitao sto i kako napraviti da se popravi (ako vec sam ne znas), ali nesto mi govori da ne posjedujes legalni OS.

Eto. EOD od mene...

A šta ću poludio sam kad mi je Links rekao da skidanjem naljepnice gubim garanciju. Pa di su danas ove firme došle.. Sad ako se šta pokvari moram kupovat novu komponentu

16 godina
odjavljen
joze kaže...

A šta ću poludio sam kad mi je Links rekao da skidanjem naljepnice gubim garanciju. Pa di su danas ove firme došle.. Sad ako se šta pokvari moram kupovat novu komponentu

Ako ti ne priznaju garanciju pojedinacno po komponentama samo zaprijeti tuzbom, jer to moraju priznati. Sto znaci da imas garanciju na svaku komponentu pojedinacno (pocev od datuma kupnje pa koliko vrijedi - na nesto 12 mjeseci, nesto 24, a na onu jeftinjariju nista), a ne kao sto si imao na cijelo racunalo.

Neka oni dokazu da ti nisi kupovao komponente po komadu i samo ih zamolio da ti ih spoje.

Naravno, ako se to dogodi, napisi to i ovdje. Cisto sumnjam da ce to napraviti, jer bi im 'reklama' mogla prisjesti. Aj' uzivaj...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 20:06 (Mrgud Veliki).
16 godina
neaktivan
Links reklamacije

Možda zato i oni sastavljaju besplatno konfu.. To im onda ide u korist.. vidit ćemo šta će reć napisa sam poruku na email pa ću napisat ovdje šta će kazat

EDIT:

Ako je kakvim slučajem istina da se nesmi skidat naljepnica, ja svejedno nisam bia upozoren na to

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 20:40 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
joze kaže...

Možda zato i oni sastavljaju besplatno konfu.. To im onda ide u korist.. vidit ćemo šta će reć napisa sam poruku na email pa ću napisat ovdje šta će kazat

EDIT:

Ako je kakvim slučajem istina da se nesmi skidat naljepnica, ja svejedno nisam bia upozoren na to

Ma nemaju oni nikakve koristi od toga, eventualno manje posla u servisu...

Sto se tice naljepnice ja sam ih poskidao bar 10tak, jer mi je glupo bilo nositi cijelo kuciste, ako je otisao samo HDD.

Isto tako sam i inzistirao nekoliko puta da ju ne stavljaju (kada sam drugima isao uzeti komp) i neka garanciju vode po komponentama.

Aj'. Bas me zanima odgovor, pa da ih razapnemo, ako bude trebalo Izlanuo se.

16 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
joze kaže...

EDIT:

Ma nemaju oni nikakve koristi od toga, eventualno manje posla u servisu...

Sto se tice naljepnice ja sam ih poskidao bar 10tak, jer mi je glupo bilo nositi cijelo kuciste, ako je otisao samo HDD.

Isto tako sam i inzistirao nekoliko puta da ju ne stavljaju (kada sam drugima isao uzeti komp) i neka garanciju vode po komponentama.

Aj'. Bas me zanima odgovor, pa da ih razapnemo, ako bude trebalo Izlanuo se.

Jesu ti oni slagali konfu ili si ti sam složio sve.. I jesi dobio garantni list po komponenatama ili sve u jedno

16 godina
odjavljen
joze kaže...

Jesu ti oni slagali konfu ili si ti sam složio sve.. I jesi dobio garantni list po komponenatama ili sve u jedno

Ma ja kod njih samo komponente kupujem.

Govorio sam o iskustvima kod drugih, a koji su od njih bili na daleko ozloglasenijem glasu.

Gle, oni ti moraju priznati garanciju po komponentama i to je to, a i ne znam sto se toliko brines. Ne forsiraj komponente i 99% da nece otici niti jedna.

16 godina
neaktivan
Links reklamacije

Al meni jedini problem je što su oni slagali dok tebi nisu i zato imaš prava na sve komponente.. Oni vjerojatno kad slože, smatraju da je to kao gotova konfiguracija i da sve spada u jedno

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
joze kaže...

Al meni jedini problem je što su oni slagali dok tebi nisu i zato imaš prava na sve komponente.. Oni vjerojatno kad slože, smatraju da je to kao gotova konfiguracija i da sve spada u jedno

Kako napisah - naporan si kao traktorski kotac Izlanuo se.

Pa nisu oni te komponente napravili, vec slozili, a one imaju takvu i takvu garanciju. Sto, ako dignes haubu automobila gubis 'garanciju' na automobil ?!?!

Zamaras se bezveze i pises o necemu sto se jos nije dogodilo. Smiri se covjece i lagano disi, biti ce sve u redu...

16 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
joze kaže...

Kako napisah - naporan si kao traktorski kotac Izlanuo se.

Pa nisu oni te komponente napravili, vec slozili, a one imaju takvu i takvu garanciju. Sto, ako dignes haubu automobila gubis 'garanciju' na automobil ?!?!

Zamaras se bezveze i pises o necemu sto se jos nije dogodilo. Smiri se covjece i lagano disi, biti ce sve u redu...

Hmm al može se dogodit

Evo poruka koju sam im napisa

Poštovanje,

dobio sam SMS poruku za primku blabla da je gotova i da moram platit. Zbog čega se mora platit ako je računalo na garanciji
Odgovor:
naljepnice su bile pokidane i time se gubi jamstvo na računalo. Sva računala koja nisu u jamstvu plaćaju standardnu cijenu dijagnostike. 
Moguće je da oni nisu ni pogledali tu primku već su napamet to rekli misleći da je to gotova konfa koju sam uzea a ne "custom" konfa

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 21:18 (joze).
16 godina
odjavljen
joze kaže...

Hmm al može se dogodit

Evo poruka koju sam im napisa

Poštovanje,

dobio sam SMS poruku za primku blabla da je gotova i da moram platit. Zbog čega se mora platit ako je računalo na garanciji
Odgovor:
naljepnice su bile pokidane i time se gubi jamstvo na računalo. Sva računala koja nisu u jamstvu plaćaju standardnu cijenu dijagnostike

Da, samo se ovdje radi o dijagnostici, a ne o reklamaciji pokvarenog hardware-a.

Ti si izgubio jamstvo na racunalo, ali ne i na komponente u njemu... Ako nisi shvatio sto zelim napisati, odustajem.

15 godina
neaktivan
The Man kaže...
Zovni nekog od dečki malo na stranu i ponudi mu mito. Inače imaju zakonski rok od 45 dana i uvijek prvo "rješavaju" plaćene popravke uređaja koji nisu pod garancijom.

Čovječe ti si sve što ne valja sa našim društvom. Poticanje, davanje i primanje mita je protuzakonito. Sramoto jedna. I prije nego netko kaže da sam naivna budala, znam kako stvari funkcioniraju u stvarnom svijetu, ali to ne znači da svi moramo pristati na takav način ponašanja. Ionako je teško oduprijeti se takvim stvarima i bez da na svakom ćošku neka budala javno poziva na davanje mita. Sorry na off-topicu, ali ovo je sramotno.

16 godina
neaktivan
Links reklamacije

Znaći ovdje se radi o grešci koja ne prekriva reklamaciju, već su oni popravili ono što je izazvao softverski kvar..  jesmo se sad shvatili???

Ti si izgubio jamstvo na racunalo, ali ne i na komponente u njemu .. To znaći da sljedeci put ja moram odnijet komponentu a ne cijelo računalo ????

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
joze kaže...

Znaći ovdje se radi o grešci koja ne prekriva reklamaciju, već su oni popravili ono što je izazvao softverski kvar..  jesmo se sad shvatili???

Ti si izgubio jamstvo na racunalo, ali ne i na komponente u njemu .. To znaći da sljedeci put ja moram odnijet komponentu a ne cijelo računalo ????

Da. Ukoliko se desi nesto i pocnu pametovati, onda to samo napisi ovdje...

16 godina
neaktivan
Links reklamacije

Napisa sam servisu mail pa ćemo vidit šta će reć. Al mislim da sam za sve izgubio, neću više bit naporan ka traktor Cool; čekat ću odgovor linksa

Moj PC  
2 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice