Kako ugasiti integrisanu graficku?

poruka: 3
|
čitano: 688
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
neaktivan
Kako ugasiti integrisanu graficku?

Imam integrisanu graficku Intel HD 4000.Uzeo sam od rodjaka ATI B170 AMD Radeon 256mb graficku.Prvi put kad sam prebacio i prikljucio hdmi kabal na ovu graficku kad sam je stavio,sve je normalno radilo,samo sto mi je rezoluciju promenio i taskbar mi je bio siv ko kad stavim na intel 16 bita.Posle 20 min odjednom se kompjuter ugasio.Kad sam krenuo da upalim racunar,ventilator je krenuo jace raditi(jace se cuje) a ekran stoji crn i ne pali se gori narandzasta lampica(kad slike radi vecinom je plava).Kada iskljucim hdmi kabal pise da kabal nije povezan,a kad stavim hdmi na integrisanu slika se ne pali jer moram izvaditi ovu graficku sa slota da bi se komp upalio.Gledao sam da preko biosa iskljucim integrisanu ali dzaba mi kad stavim ponovo hdmi na ovu  nema slike i nmg uci u bios.Sad nzm sta da radim,pa da vidim dal ovde neko ima isti problem ili se razumije.Hvala unapred.

Spec:

Intel Core 2 Duo E8400 3.00 GHz

Intel HD 4000

4 GB Ram

250 GB HDD

HP 536458-001

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Kako ugasiti integrisanu graficku?

Nađi neku noviju grafu, ta nije ni  bolja od integrirane .

U biosu je vjerovatno "onboard VGA" postavljeno na "Auto" a tu bi trebalo biti i za isključiti i postaviti PCIe x16  kao defoult...( nisam gledao za bios tvoje MBO - vidi manual).

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.1.2019 21:12 (AF139).
17 godina
Re: Kako ugasiti integrisanu graficku?

Bez imalo gubljenja vremena na troubleshooting, vadi tu karticu van i ne vracaj je vise.

Intelova HD4000 je u svakom pogledju bolja graficka

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice