Pozdrav!
Imam jedan problem koji se pojavio nakon instalacije "chessmastera",tj.nakon uspješne instalacije,kada želim pokrenuti igru, pojavi se poruka :"Can not instalize 3D engine"...Zna li netko u čemu je problem?
Pozdrav!
Imam jedan problem koji se pojavio nakon instalacije "chessmastera",tj.nakon uspješne instalacije,kada želim pokrenuti igru, pojavi se poruka :"Can not instalize 3D engine"...Zna li netko u čemu je problem?
Puno bi nam pomoglo da bar kazes svoju konfu!
Znam da bi,i razmišljao sam o tome,ali bilo mi je nekako neugodno...Sada ipak moram..Dakle:XP Home;Celeron D330 2,66;ASRock P4VM890;Grafička integrirana :VIA/S3G UniChrome Pro;Tvrdi disk 80 GB;RAM 256...i td..
A system requirements(od šaha) je:XP(imam),Pentium 3 /450 or equivalent(valjda Celeron zadovoljava),Hard driver space 680MB(isto ok);Memory 128 MB(isto ok);Graphics:Any 32MB DrectX 9.0 compatibile graphics card(1024x768x16 bit colour) Suported video cards :GeForce 2/3/4/FX families and Radeon 7500/8000/9000 families(tu je valjda problem);DVD-ROM Speed puta ili faster(da,nemam ni DVD ROM,već CD ROM,i to je problem izgleda)...
Eto,sada je vjerojatno malo jasnije o čemu se radi.Moje je laičko mišljenje da je stvar prvenstveno u grafičkoj,tj.nemam grafičku karticu,osim tu integriranu.Ali ako bi to bio problem,ja sam našao u Ventex discountu jednu od 141 kn,a nadam se da bi odgovarala.Radi se o:VGA ASUS N6200/TD,GeForce,AGP 8x,128 MB DDR....A upravo sam shvatio da se traži DVD ROM,što ja također nemam...Ili je možda problem samo u DVD ROM-u?....Ne znam....
Nadam se da ćeš sada moći reći nešto više,bio bi ti zahvalan...
Usput još jednu stvar da te pitam.Upravo sam posudio jedan CD od Maiden-a(Fear of the dark) i htio sam ga spržiti,kao mnoge prije,ali ne nudi mi se onaj window koji nudi:Rip music from CD using WMP,tako da...Čini se da je zaštićen,da neće moći,je li tako?...
za igru mislim da ti je problem integrirana grafička pa skini nove drivere ako ih uopće ima
a ja ti preporučam da si kupiš neku jeftinu agp karticu s kojom ćeš konaćno moč igrat neku igru
Da,našao sam u Ventex-u jednu od 141 kn,iznad sam napisao o kojoj se radi,samo moram provjeriti da li matična podržava dotičnu.Ako je samo to,i ako bi odgovarala ta grafička od 141 kn,kupio bi,nije problem...Ali ako bi i DVD ROM uz grafičku morao kupiti,baš mi se i ne bi dalo,imam prečih stvari...
Bed je u tome što mi ni u primisli nije bilo da će taj "Chessmaster 10th Edition,teacher,mentor,ultimate opponent" od 69 kuna tražiti zasebnu grafičku,a pogotovo DVD ROM(ako bude zahtijevao),ali vidim i da je zauzeo 1.777,00 MB na disku...Računao sam da je običan šah sa par stupnjeva težine,bez ikakvih 3D prikaza i sl...
Kako god,hvala ti.A što se tiče DVD ROM-a,siguran si da će ići bez toga?...Pošto ja imam CD-RW ROM...
dvd rom ti je u vemilu
DVD ROM LG, 16/48x black, ATAPI, bulk 79,97kn
a dvd pržilica ti ima i od 170 kn
Da,interesnatno...MIsliš li da bi mogao igrati šah bez DVD ROM-a,a sa instaliranom grafičkom?...Ako bi,za DVD manje - više...Drugo,i grafičku i evnetualno DVD ROM ja bi sam instalirao tj.,zamijenio za CD ROM,tako da je bolje da što manje petljam oko toga,ako baš nije potrebno...
a sory my bad ja sam krivo pročitao naslov igre