ATI Radeon HD 4890 85 °C

poruka: 140
|
čitano: 24.617
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: ATI Radeon HD 4890 85 °C
OK pa i jesam malo n00b xD a što onda učinit?
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
15 godina
neaktivan
ATI Radeon HD 4890 85 °C

Ništa grafa će ti uvjek biti opterečena dok nešto igraš

a što se tiće hlađenja osuđen si na hlađenje kakvo je na grafi

a do 90 stupnjeva je normalno za njih

jedino ako ne želiš portošit još par stotina kuna za novo hlađnje koje ćeš sigurno morat naručivat iz vana

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Da ima samo jedan problem... sa ventilatorom manually namještenom na 70 (!!!) % i trenutnom snagom od 40 (!!!) % u IDLE-u (!!!) je na 58-57 °C (!!!!!!! o_O)
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
15 godina
neaktivan
ATI Radeon HD 4890 85 °C

jel imaš dobar protok zraka u kučištu

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
roko121roko kaže...
Da ima samo jedan problem... sa ventilatorom manually namještenom na 70 (!!!) % i trenutnom snagom od 40 (!!!) % u IDLE-u (!!!) je na 58-57 °C (!!!!!!! o_O)

e to nije dobro.

sniper only
15 godina
neaktivan
Znam! I ne bih rekao da je neko kućište evo sam ga otvorio da provjerim jel' uopće radi ventilator!!! Da skratim priču, radi, ALI je evo sada na ~57°C s tim da je u pozadini BF2142 u učitavanju, a overdrive kaže ovo: Activity: 0, Temp. : 59, Fan: 39 % (a namješten na 70% od automatic - koji je skoro uvijek 0) evo u idućem postu i slike u totalnom idleu.
15 godina
neaktivan
P4k1 kaže...

jedino ako ne želiš portošit još par stotina kuna za novo hlađnje koje ćeš sigurno morat naručivat iz vana

ne bih se složio da je 90C normalno za 4890

meni temperatura u furmarku ne ide preko 73C,a vjerujem da se tada više optereti nego u igrama

15 godina
neaktivan
patch123 kaže...
P4k1 kaže...

ne bih se složio da je 90C normalno za 4890

meni temperatura u furmarku ne ide preko 73C,a vjerujem da se tada više optereti nego u igrama

mislija sam da mogu ić do 90 bez da bude problema

17 godina
neaktivan

ja stavim vent na 45 % i u loadu mi je temp oko 70,a da ga stavim na 70 ko on bila bi na 50 stupnjeva.

sniper only
15 godina
neaktivan

evo slike...

Slika Slika
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 19:26 (roko121roko).
15 godina
neaktivan
roko121roko kaže...

evo slike...

di su

15 godina
neaktivan

Čekajte, hladnjak bi na 70% trebao puhati jako, jel' tako?

Jer meni , ako stavim ruku ispod ventilatora puše niti kao da dišem u ruku, a opet se vrti... (ili taman kao da dišem u ruku)

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 19:29 (roko121roko).
15 godina
ATI Radeon HD 4890 85 °C
Prijatelj mi je nedavno kupia jednu 4890 za novu konfu pa sam ga malo ispitiva i reka je da je nikad nije uvatia povise 76-78max, mozes ti na njoj imat cooler od 1000kn ali ako on ususava vruc zrak iz kucista onda nema efekta, ili nabavi par ventova ili otvori kuciste pa pusti da ti radi otvoreno, iako ti nije bas dobro rjesenje jer onda ipak cirkulacija zraka nije tako dobra ko sa par ventova.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I otvorio sam kućište

i vent mi se stvaaaaarno nešto malo vrti...

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 19:31 (roko121roko).
15 godina
neaktivan
ATI Radeon HD 4890 85 °C

loše je to

jel moš dat sliku dok je u nekoj igri

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo znači MW2, ako ovo išta ima veze: SpecOps, Hidden, tko je igrao zna da je misija puna sjena i sl. pa to znači dodatni stres, jel'?

Slika &lt;2&gt; Slika <2>
15 godina
neaktivan
roko121roko kaže...

Jer meni , ako stavim ruku ispod ventilatora puše niti kao da dišem u ruku, a opet se vrti... (ili taman kao da dišem u ruku)

meni puše na 44 % i temperature ne ide preko 73C u Furmarku

ajde skini ovo i postaj ss  http://www.geeks3d.com/20100202/furmark-1-8-0-hot-like-hell-edition-available/

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 19:39 (patch123).
15 godina
neaktivan
ATI Radeon HD 4890 85 °C

67 stupnjeva nije puno za opterečenje

samo neznam zašto ti se vent vrti na 50 % a postavljeno je na 70

postavi na 90%

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
I opet da kažem - ventilator skoro ne puše !!?? jel zna itko wtf is that?
15 godina
neaktivan
ATI Radeon HD 4890 85 °C

postavi veći postotak 90% pa vidi

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
roko121roko kaže...
I opet da kažem - ventilator skoro ne puše !!?? jel zna itko wtf is that?

jesi li probao otvarati kućište i vidjeti kolika je onda temperatura

ako je puno manja onda je do protoka zraka u kućištu a ne do grafe i njenog ventilatora

15 godina
neaktivan

zanimljivo- sad ga stavio na 50% i opet idle 58

i za ovaj furmark, koji setting da stavim?

i kućište je od početka ove stranice otvoreno

(btw meni se čini da vent. samo malo pirka ne shvaćam... btw (opet!) imam isto sapphireovo hlađenje kao u bugu od 5. mjeseca (znači sadašnjem) u članku o ATI Radeonu HD 5830 u okviru "podebljano hlađenje")

eh i ako ja u furmarku kliknem F9 za screenshot gdje ga on savea?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 19:55 (roko121roko).
15 godina
isuse staje s tom tvojom grafom hahaha, jel to stvarno nova grafa jer da se mene pita idealan uzrok tome je tona prasine unutra, znas da ti grafa na zadnjem dijelu ima rebarca za ispuh, ajde stavi ruku pa vidi jel puse sta dok je u loadu, moze bit da je i tvornicki malo krivo namjestena termalna pasta, ja bi je na tvom mjestu rastavio i promijenio pastu i ocistio prasinu, imas i drugu mogucnost, ako ti garancija jos vrijedi, i ako imas muda, moj prjatelj je to napravio 8800 gtx-ici dan prije isteka garancije i dobio e novu, upali furmark, iskljuci ventilator, stavi ga na 0% uzmi susilo za kosu ilitiga fen i pusi u nju, kad dode do jedno 140 krepat ce, cekaj da se ohladi, izvuci je, odnesi u servis i nek ti daju novu na garanciju( naravno za to treba imat muda) ako neces onda ovo prvo.
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
isuse staje s tom tvojom grafom hahaha, jel to stvarno nova grafa jer da se mene pita idealan uzrok tome je tona prasine unutra, znas da ti grafa na zadnjem dijelu ima rebarca za ispuh, ajde stavi ruku pa vidi jel puse sta dok je u loadu, moze bit da je i tvornicki malo krivo namjestena termalna pasta, ja bi je na tvom mjestu rastavio i promijenio pastu i ocistio prasinu, imas i drugu mogucnost, ako ti garancija jos vrijedi, i ako imas muda, moj prjatelj je to napravio 8800 gtx-ici dan prije isteka garancije i dobio e novu, upali furmark, iskljuci ventilator, stavi ga na 0% uzmi susilo za kosu ilitiga fen i pusi u nju, kad dode do jedno 140 krepat ce, cekaj da se ohladi, izvuci je, odnesi u servis i nek ti daju novu na garanciju( naravno za to treba imat muda) ako neces onda ovo prvo.

koliko ja znam,komp će se sam izgasiti kada grafa dosegne određenu temperaturu kako bi spriječio pregrijavanje grafičke

16 godina
neaktivan
roko121roko kaže...

Pa jel ti kuzis kako funkcionira ventilator...? on vuce zrak izvana i puse ga na grafu, dakle ti niti nebi trebao osjetiti puhanje po tvojoj ruci!(ili ga mozes osjetiti taman kao da dises na ruku ;) )

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 20:01 (Raptoxx).
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Nova je al' više ne tjedan dana nego je sad imam koji mjesec pogledajte (ako se može nisam vidio) odkad je prvi post xD

15 godina
neaktivan
Raptoxx kaže...
roko121roko kaže...

Pa jel ti kuzis kako funkcionira ventilator...? on vuce zrak izvana i puse ga na grafu, dakle ti niti nebi trebao osjetiti puhanje po tvojoj ruci!(ili ga mozes osjetiti taman kao da dises na ruku ;) )

NE NE KUŽIM NAPISAO SAM DA SAM N00B

btw sry zbog Capitala...

Čekaj malo pa onda on vuče samo topli zrak!!! jbt!!! meni između grafe i dna kućišta ima 10-ak cm!!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 20:02 (roko121roko).
15 godina
neaktivan
ATI Radeon HD 4890 85 °C

stavi ruku iza kučišta

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
što onda
15 godina
ATI Radeon HD 4890 85 °C

patch123, znam o cemu govoris ali mom prijatelju je uspilo, 2.  sve nove grafe su potpuno zatvorene u svom kucistu i imaju tzv turbo vent koji vuce zrak kroz onaj krug gdje se nalazi i ispuhuje ga na poleđini, cilj toga je da se sto manje toplog zraka zadrzava u kucistu: grafa s turbo ventom - http://www.techpowerup.com/img/09-03-17/48901.jpg
grafa s obicnim ventom: http://www.tcmagazine.com/images/news/Hardware/Sapphire/Sapphire_Radeon_HD_4890_Vapor-X_01.jpg

EDIT: moras stavit ruku tamo izad onih rebaraca grafe na poledini kucista, btw ako ti je grafa tjedan stara zass je jednostavno ne odneses na servis da ti se pregrijava.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 20:04 (athlon64).
Moj PC  
1 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice