ATI Radeon HD 4890 85 °C
- poruka: 140
- |
- čitano: 24.617
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Ništa grafa će ti uvjek biti opterečena dok nešto igraš
a što se tiće hlađenja osuđen si na hlađenje kakvo je na grafi
a do 90 stupnjeva je normalno za njih
jedino ako ne želiš portošit još par stotina kuna za novo hlađnje koje ćeš sigurno morat naručivat iz vana
jel imaš dobar protok zraka u kučištu
e to nije dobro.
jedino ako ne želiš portošit još par stotina kuna za novo hlađnje koje ćeš sigurno morat naručivat iz vana
ne bih se složio da je 90C normalno za 4890
meni temperatura u furmarku ne ide preko 73C,a vjerujem da se tada više optereti nego u igrama
ne bih se složio da je 90C normalno za 4890
meni temperatura u furmarku ne ide preko 73C,a vjerujem da se tada više optereti nego u igrama
mislija sam da mogu ić do 90 bez da bude problema
ja stavim vent na 45 % i u loadu mi je temp oko 70,a da ga stavim na 70 ko on bila bi na 50 stupnjeva.
evo slike...
di su
Čekajte, hladnjak bi na 70% trebao puhati jako, jel' tako?
Jer meni , ako stavim ruku ispod ventilatora puše niti kao da dišem u ruku, a opet se vrti... (ili taman kao da dišem u ruku)
I otvorio sam kućište
i vent mi se stvaaaaarno nešto malo vrti...
loše je to
jel moš dat sliku dok je u nekoj igri
Jer meni , ako stavim ruku ispod ventilatora puše niti kao da dišem u ruku, a opet se vrti... (ili taman kao da dišem u ruku)
meni puše na 44 % i temperature ne ide preko 73C u Furmarku
ajde skini ovo i postaj ss http://www.geeks3d.com/20100202/furmark-1-8-0-hot-like-hell-edition-available/
67 stupnjeva nije puno za opterečenje
samo neznam zašto ti se vent vrti na 50 % a postavljeno je na 70
postavi na 90%
postavi veći postotak 90% pa vidi
jesi li probao otvarati kućište i vidjeti kolika je onda temperatura
ako je puno manja onda je do protoka zraka u kućištu a ne do grafe i njenog ventilatora
zanimljivo- sad ga stavio na 50% i opet idle 58
i za ovaj furmark, koji setting da stavim?
i kućište je od početka ove stranice otvoreno
(btw meni se čini da vent. samo malo pirka ne shvaćam... btw (opet!) imam isto sapphireovo hlađenje kao u bugu od 5. mjeseca (znači sadašnjem) u članku o ATI Radeonu HD 5830 u okviru "podebljano hlađenje")
eh i ako ja u furmarku kliknem F9 za screenshot gdje ga on savea?
koliko ja znam,komp će se sam izgasiti kada grafa dosegne određenu temperaturu kako bi spriječio pregrijavanje grafičke
Pa jel ti kuzis kako funkcionira ventilator...? on vuce zrak izvana i puse ga na grafu, dakle ti niti nebi trebao osjetiti puhanje po tvojoj ruci!(ili ga mozes osjetiti taman kao da dises na ruku ;) )
Nova je al' više ne tjedan dana nego je sad imam koji mjesec pogledajte (ako se može nisam vidio) odkad je prvi post xD
Pa jel ti kuzis kako funkcionira ventilator...? on vuce zrak izvana i puse ga na grafu, dakle ti niti nebi trebao osjetiti puhanje po tvojoj ruci!(ili ga mozes osjetiti taman kao da dises na ruku ;) )
NE NE KUŽIM NAPISAO SAM DA SAM N00B
btw sry zbog Capitala...
Čekaj malo pa onda on vuče samo topli zrak!!! jbt!!! meni između grafe i dna kućišta ima 10-ak cm!!!
stavi ruku iza kučišta
patch123, znam o cemu govoris ali mom prijatelju je uspilo, 2. sve nove grafe su potpuno zatvorene u svom kucistu i imaju tzv turbo vent koji vuce zrak kroz onaj krug gdje se nalazi i ispuhuje ga na poleđini, cilj toga je da se sto manje toplog zraka zadrzava u kucistu: grafa s turbo ventom - http://www.techpowerup.com/img/09-03-17/48901.jpg
grafa s obicnim ventom: http://www.tcmagazine.com/images/news/Hardware/Sapphire/Sapphire_Radeon_HD_4890_Vapor-X_01.jpg
EDIT: moras stavit ruku tamo izad onih rebaraca grafe na poledini kucista, btw ako ti je grafa tjedan stara zass je jednostavno ne odneses na servis da ti se pregrijava.