- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da li si stavio da ti boot-a hard disk umjesto CD-a?
Resetiraj bios...
Clear CMOS pa probaj onda! i ako imas koji usb stick u kompu izvadi ga ili prijenosni hard!
Probaj izvaditi hard disk pa onda upaliti laptop i vidi dali mozes u BIOS
Ili probaj przilicu izvadit
Danas sam uredno iščitao sve sa Harda onim kablom, prebacio na drugo računalo, ali i dalje, dok je hard unutra neće u bios, kad ga izvadim hoće u bios, u čemu je caka?

Pokušati ću sutra, iako mislim da neće opće pokrenuti ništa dok je Hard unutra, još jedna zanimljivost, kada sam izvadio hard spojio sam ga onim kablom što ima dva usb ulaza, i pokušao sam instalirati win 7, počeo je bootati, cd je uredno vrtio, doduše došao je do onoga kad treba odabrati particiju za insalaciju i nije htio dalje, sada dali to šta znaći nemam pojma.
Pokušati ću sutra, iako mislim da neće opće pokrenuti ništa dok je Hard unutra, još jedna zanimljivost, kada sam izvadio hard spojio sam ga onim kablom što ima dva usb ulaza, i pokušao sam instalirati win 7, počeo je bootati, cd je uredno vrtio, doduše došao je do onoga kad treba odabrati particiju za insalaciju i nije htio dalje, sada dali to šta znaći nemam pojma.
Pa jesi li kreirao particiju? Bez njega nemožeš dalje i onda bi značio kao da nisi instalirao windowse. Koliko kužim riječ je laptop? Ako da u biosu ima opcije ona kojim aktiviraš Boot menu ako je na disable stavi na enable i izađi sa F10. U početku mora pisat nešto kao tipa F12 koji se pritisne da se bota sa CD/DVD-a i pokreče instalaciju.
Ako ni dalje ne pomaže, moguće je hard disk ima bad sector pa se nemože očitavat. Ili je hard disk u banani.
Joj, daj ne budalesaj, instalirao je covjek windowse, vidis da kaze da mu se boota u njih i onda smrzne. Vjerojatno je kontroler na ploci, ali mozes pokusati sa flashom biosa prvo. U principu, resetirat ce ti se onda i bios na pocetne postavke bez micanja baterije i jumpanja. Samo naravno, izvadi disk i cdrom prije ako ti nedaju u bios, a bios stavi na stick.
Joj, daj ne budalesaj, instalirao je covjek windowse, vidis da kaze da mu se boota u njih i onda smrzne. Vjerojatno je kontroler na ploci, ali mozes pokusati sa flashom biosa prvo. U principu, resetirat ce ti se onda i bios na pocetne postavke bez micanja baterije i jumpanja. Samo naravno, izvadi disk i cdrom prije ako ti nedaju u bios, a bios stavi na stick.
Kao što sam rekao i ja sam imao taj problem na laptopu i našao ja problem a hard disk je imao bad sector pa kad se nije htjelo dizat a kad sam slučajno izvadio hdd i spojio na drugi komp i skeniram sa HD Tuneom i našla hrpu bad sectora. Jer kod WIN7 jako su ostjetljivi. Rješenje je bio da sam stavio drugi hard disk i tako riješio problem i instalirano sve novo na novi disk.