Asus smrzava bios

poruka: 15
|
čitano: 3.635
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Asus smrzava bios
Pozz ljudi, gledam i pretražujem i već sam lud. Instalirao sam Win7 na Asus A6R i kada je odradio instalaciju restartao se kao i obično, kada se krenu paliti ostane zamznuta slika na početku..eventualno mogu ući u bios ali čim očita Pri Master....IDE Hard disk i sec master....ATAPI CDROM zablokira, dakle radi 10 sekundi i zablokira, neće ni u win ni u bios. Molim savijet, unaprijed hvala
body1407
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Asus smrzava bios

Da li si stavio da ti boot-a hard disk umjesto CD-a?

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Asus smrzava bios

Resetiraj bios...

Loading... █ 10.000 % ██ 20.000% ███ 30.000% ████ 40.000% █████ 50.000% ██████ 60.000% ███████ 70.000% ERROR!!!!!!
14 godina
neaktivan
Asus smrzava bios
Botao je sa CD-a, sve je to ok, ali je sad problem što u bios opće neće da mogu promjeniti hard, dc ili nešto treće.
body1407
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Clear CMOS pa probaj onda! i ako imas koji usb stick u kompu izvadi ga ili prijenosni hard!

Loading... █ 10.000 % ██ 20.000% ███ 30.000% ████ 40.000% █████ 50.000% ██████ 60.000% ███████ 70.000% ERROR!!!!!!
14 godina
neaktivan
Asus smrzava bios
Hvala, pokušati ću, iako koliko se sjećam lakše je doći do Pape nego do baterije i jumpera na ovom laptopu.
body1407
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Probaj izvaditi hard disk pa onda upaliti laptop i vidi dali mozes u BIOS

16 godina
protjeran
Asus smrzava bios

Ili probaj przilicu izvadit

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Asus smrzava bios
Probao izvaditi pržilicu i ništa, samo isčita da ima Hard a nema pržilicu i stane, a kad izvadim hard samo neće čak ni to da napravi, samo piše da stavim disk unutra.
body1407
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Asus smrzava bios

Danas sam uredno iščitao sve sa Harda onim kablom, prebacio na drugo računalo, ali i dalje, dok je hard unutra neće u bios, kad ga izvadim hoće u bios, u čemu je caka?

body1407
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Mozda je otisao kontroler za diskove! Probaj boot linux sa cd-a ili usb sticka
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Asus smrzava bios

Pokušati ću sutra, iako mislim da neće opće pokrenuti ništa dok je Hard unutra, još jedna zanimljivost, kada sam izvadio hard spojio sam ga onim kablom što ima dva usb ulaza, i pokušao sam instalirati win 7, počeo je bootati, cd je uredno vrtio, doduše došao je do onoga kad treba odabrati particiju za insalaciju i nije htio dalje, sada dali to šta znaći nemam pojma.

body1407
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
body1407 kaže...

Pokušati ću sutra, iako mislim da neće opće pokrenuti ništa dok je Hard unutra, još jedna zanimljivost, kada sam izvadio hard spojio sam ga onim kablom što ima dva usb ulaza, i pokušao sam instalirati win 7, počeo je bootati, cd je uredno vrtio, doduše došao je do onoga kad treba odabrati particiju za insalaciju i nije htio dalje, sada dali to šta znaći nemam pojma.

Pa jesi li kreirao particiju? Bez njega nemožeš dalje i onda bi značio kao da nisi instalirao windowse. Koliko kužim riječ je laptop? Ako da u biosu ima opcije ona kojim aktiviraš Boot menu ako je na disable stavi na enable i izađi sa F10.  U početku mora pisat nešto kao tipa F12 koji se pritisne da se bota sa CD/DVD-a i pokreče instalaciju.

Ako ni dalje ne pomaže, moguće je hard disk ima bad sector pa se nemože očitavat. Ili je hard disk u banani.

R.I.P EnlightenedPhoenix 24,06,2011
15 godina
Asus smrzava bios

Joj, daj ne budalesaj, instalirao je covjek windowse, vidis da kaze da mu se boota u njih i onda smrzne. Vjerojatno je kontroler na ploci, ali mozes pokusati sa flashom biosa prvo. U principu, resetirat ce ti se onda i bios na pocetne postavke bez micanja baterije i jumpanja. Samo naravno, izvadi disk i cdrom prije ako ti nedaju u bios, a bios stavi na stick.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Leryan kaže...

Joj, daj ne budalesaj, instalirao je covjek windowse, vidis da kaze da mu se boota u njih i onda smrzne. Vjerojatno je kontroler na ploci, ali mozes pokusati sa flashom biosa prvo. U principu, resetirat ce ti se onda i bios na pocetne postavke bez micanja baterije i jumpanja. Samo naravno, izvadi disk i cdrom prije ako ti nedaju u bios, a bios stavi na stick.

Kao što sam rekao i ja sam imao taj problem na laptopu i našao ja problem a hard disk je imao bad sector pa kad se nije htjelo dizat a kad sam slučajno izvadio hdd i spojio na drugi komp i skeniram sa HD Tuneom i našla hrpu bad sectora. Jer kod WIN7 jako su ostjetljivi. Rješenje je bio da sam stavio drugi hard disk i tako riješio problem i instalirano sve novo na novi disk.

R.I.P EnlightenedPhoenix 24,06,2011
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice