Bok forumasi, evo vako napravio bi trazilicu u VB a da ta trazilica trazi podatke iz SQL Servera, ako netko zna samo neka pomogne =))))
VB i SQL Trazilica
- poruka: 22
- |
- čitano: 1.683
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bok forumasi, evo vako napravio bi trazilicu u VB a da ta trazilica trazi podatke iz SQL Servera, ako netko zna samo neka pomogne =))))
Jel ti znas ista programirat? Ako da pomoci cu ti. Ako ne jbg.
znam znam care, i u vb i stvaro ok znam i SQL 2008
znam znam care, i u vb i stvaro ok znam i SQL 2008
Dobro u cemu je problem? Di si zapeo?
E vako napiso sam znaci naredbu na sql da napravi sve tablice koje sam htio, i spojio sam vb program koji radim i sql.mdf file znaci baza podataka i sada b na vb programu napravio opciju search tako kada upisem u "search" npr bug forum i ako je u bazi podataka da je onda nadje
E vako napiso sam znaci naredbu na sql da napravi sve tablice koje sam htio, i spojio sam vb program koji radim i sql.mdf file znaci baza podataka i sada b na vb programu napravio opciju search tako kada upisem u "search" npr bug forum i ako je u bazi podataka da je onda nadje
jel se znas spajat na bazu?
napiso da sam se spojio ako sam se spojio onda znam, ali ista car ajde etreba pomoc hvala, pitat cu nekoga malo iskusnijega
napiso da sam se spojio ako sam se spojio onda znam, ali ista car ajde etreba pomoc hvala, pitat cu nekoga malo iskusnijega
pa u cemu je problem?
imas text polje. Imas button. Kad kliknes na button on pozove SQL upit
select * from tablica where <polje u tablici> like %<vrijednost iz text polja>%
i to je to?
ma kralju slusaj, sve to 5, ali ocu napraviti da u vb programu imam trazilicu koja ce traziti sql bazu svacas,
ma kralju slusaj, sve to 5, ali ocu napraviti da u vb programu imam trazilicu koja ce traziti sql bazu svacas,
Ja mislin da ti ne shvacas. Sretno!
dada tako je, ali evo dewcko ovaj je ok doro napiso. =))
dada tako je, ali evo dewcko ovaj je ok doro napiso. =))
Ja tebe nista ne razumin sta pises. Stani malo, razmisli sto zelis napisati pa onda pocmi tipkati. I gledaj sto tipkas jer ako budes ovako tipkao dok budes programirao, dobit ces cir na zelucu pri ispravljanju gresaka u sintaksi :)
ma kralju ono si sto si napiso ok je samo sto jos malo citam po netu, i malo ucim jer nezelim uciti napamet da samo napisem kod i biti sretan sta radi, volim jos vidjeti iskusnije ljude da objasne sve ali naso sam na netu i mogu ti samo zahvaiti care, uzivaj
ma kralju ono si sto si napiso ok je samo sto jos malo citam po netu, i malo ucim jer nezelim uciti napamet da samo napisem kod i biti sretan sta radi, volim jos vidjeti iskusnije ljude da objasne sve ali naso sam na netu i mogu ti samo zahvaiti care, uzivaj
Mali hint... guglaj parametre za SQL (sigurniji upiti - nema sql injectiona).
Ne pamtim da sam pročitao besmisleniji topic. Još lik kaže da se konta u VB i "dobro" u SQL. A nije u stanju ni postaviti pitanje... A da ne govorim da se kroz ssms nije znao spojiti na lokalni sql server
Ova tema je totalni
Da, još se lik pokroviteljski postavi kao da su svi totalne njubare i traže njega pomoć
I ja sam ispao glup. U biti i jesam glup jer sam se trudio pomoci.
Čitam i ja ovaj topic i ne vidim ništa od autora da je konkretno rekao o čemu se radi ....stvarno bi mogao bar navesti kroz kod što želi ili dio koda iliti bar dizajnerski neka pokaže a ne ovako svi se potrudili pitati onoga koji pita ....dečki znam da znate ali za autora ne znam ....
Tema je spremna za zatvaranje - ili je Pošteni dobio odgovor na svoje pitanje ili je uopće nije sposoban objasniti što ga muči, a u tom slučaju nema smisla da dalje tim opterećuje forumaše.