Da ali ako ti je bitan rad odnosno brzina onda ce se ispaltit radit u C-u jos da nadodam
To je upitno. Ako stvarno trebas paziti na svaki kilobayt memorije, onda je logicno da ce uzeti C. No takve stvari danas nisu toliko ceste, pa je logicnije uzeti C#, Javu i sl.
Uglavnom OOP je buducnost i svakom pocetniku bih preporucio da pocne sa C# ili Java upravo radi toga.
ako znas programirat u C++-u , C# ces savladat bez ikakvih problema, jer je C# za razliku od C++ OOP napravio samo jedan daljni korak, odnosno i funkciju main ubacio u klasu.
Definiraj znati programirati u C++. Buduci da C++ podrzava proceduralno programiranje, vrlo lako je upasti u zamku da mislis da znas OOP , a u stvari ne znas u njemu. OOP zahtijeva potpuno novi nacin razmisljanja i zahtijeva odredeno ucenje, a kasnije to nije bas pretesko primjeniti u bilo kojem programskome jeziku.
"Znam" OOP i procedurno programiranje, ja vecinom koristim procedurno jer za one stvari koje radim mi je vazan ali bas doslovno svaki bajt, tu ne mogu koristiti OOP jer je problem kad definiram klasu on je cijelu ucita u memoriju iako mi mozda dio stvari u njoj u tom trenutku ne treba, a mozda mi ni nece trebat taj put kad koristim program. Tako prije koristenja jednog i drugog treba znaci procjeniti sta je u tom trenutku najefikasnije. A "znati c++" je nemoguce definirati jer programski jezik je samo alat za rjesenje problema, koji se moze rijesiti na milijadru nacina, sa manjim znanjem jezika ili vecim... jer sam sam to iskusio, sa malo znanja sam iso napravit kalkulator i neke jednostavne stvari tada pretvarao u velike komplikacije, ali koje su radile , pa sam kasnije kad sam malo savladao jezik to promjenio u nesto jednostavnije i bolje.