ovo pita moj frend: programira u pythonu i želi koristiti modul pygtk te napraviti naca4 profil. da li je to netko vec radio?
Gdje sa Pythonom nakon uvoda?
- poruka: 37
- |
- čitano: 8.188
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Snimam nokat na nožnom palcu stidne uši (koja se trenutno nalazi iznad trogodišnjeg ženskog rotvajlera zaraženog bjesnilom) pomoću elektronskog mikroskopa, pa pitam je li netko to već radio?
Može li pitanje biti specifičnije? Vjerojatno ćeš ovdje naći nekoliko osoba koje su koristile GTK+ (štoviše i ja sam isto nešto malo švrljao s time), naći ćeš i one koji koriste python. Onih koji koriste baš python i GTK+ neće biti baš puno na ovom forumu, a nisam siguran da ćeš naći nekoga tko koristi to dvoje i još je izrađivao naca4 profil (ja nisam ni znao koji je to vrag dok nisam upitao google).
Kada pišeš neku aplikaciju onda najčešće ili ponavljaš nešto što je 1000x napravljeno (media player recimo), ili radiš nešto veoma specifično za što ćeš sam morati iskemijati rješenja problema.
Dakle neka se taj tvoj frend javi sa konkretnim i generaliziranim problemom (recimo: ne znam otvoriti novi prozor, ne znam kako crtati krivulje pomoću GTK+, ne znam sortirati X... itd). Jer kad pitanje postaviš u obliku: "kako pomoću pygtk napraviti aplikaciju kojom mogu izraditi naca4 profil?" u biti onda tražiš nekoga da prvo sjedne izradi takvu aplikaciju (kako bi se upoznao sa problematikom, jer koja je šansa da je već baš to izrađivao), te nakon toga tebi daje savjete oko pisanja takve aplikacije. Kužiš apsurd?
to mu treba za faks. prenit cu mu to sto si napisao. hvala
Ja sam taj prijatelj :). Stvar je u tome da imam gotov zadatak napravljen ali pomoću wx modula(nisam ja radio). Za fax moram napraviti sa Pygtk modulom(ili slično kao što je gtk+). I želim naći poveznicu između wx i pygtk ako je uopće ima tako da čim manje moram novoga toga pisati. Imam i tutorial za Pygtk koji ima 300-400 str i neda mi se to sve čitat jer imam kratak rok za to napraviti. Pa eto ako netko zna i wx i pygtk, molio bi ga da mi se javi.
Uglavnom riječ je o ovome http://airfoiltools.com/airfoil/naca4digit?MNaca4DigitForm[camber]=4&MNaca4DigitForm[position]=40&MNaca4DigitForm[thick]=12&MNaca4DigitForm[numPoints]=81&MNaca4DigitForm[cosSpace]=0&MNaca4DigitForm[cosSpace]=1&MNaca4DigitForm[closeTe]=0&yt0=Plot
Da se u pythonu otvori tako jedan interactive interface sa sliderima kao unos podataka i da odmah crta.
Pozdrav! Evo počeo sam prije kojih mjesec dana učiti python programski jezik. Obradio sam većinu što ima za uvod. Pod uvod mislim stringove, FOR, IF, WHILE, DEF, I/O, itd. Može li mi netko predložiti kakvu literaturu za nastavak učenja? Po internetu jedino ima uvod u programiranje, nema advanced ili intermediate. Pa, ako itko zna kakvu knjigu ili pdf knjigu, bilo kakve tutoriale bio bih vam vječno zahvalan. I pošto je 1.1. Sretna Nova godina!
Hvala, već sam prešao sve prije dva tjedna
Ima li još netko kakvu dobru ideju? Blackjack je bila odlična iskoristio sam sve što sam naučio u tom programu! Pls napišite ako imate ideje!
Probaj napravit neku textualnu avanturu, možeš ubacit i RPG elemente. To je veliki projekt tako da ćeš sigurno puno naučiti. Iako je možda bolje prvo naučit OOP (klase i objekti) za takve projekte. Imaš i pygame (pygame.org) - modul koji ti omogućuje da koristiš grafiku, što otvara puno novih mogućnosti. Ili ako nisi kreativna duša probaj napraviti program koji sprema passworde. Tako ćeš naučiti I/O sa datotekama i možda malo enkripcije.