Z77 maticne preporuka

poruka: 37
|
čitano: 5.773
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Z77 maticne preporuka

Pošto će Ivy Bridge procesori izaći 29.04, došlo je vrijeme da će oni koji kupuju nove procesore 3. generacije morati potražiti odgovarajuće ploče.

Pokrećem ovu temu kako bi se olakšao odabir Z77 matičnih ploča svim novim kupcima te kako ne bi morali otvarati nove teme za svaku ploču.

Tu bi forumaši trebali postati svoje upite ili dvojbe za matične, a oni koji znaju nešto o njima te imaju kakav savjet bi im trebali olakšati odabir.

Pa da počnem: Zanima me koju bi mi Z77 matičnu preporučili, da ima 2 utora za SLI/CrossFire te da podržava jače overclockiranje te da košta od 800 do 1200 kn.

Koma
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Z77 maticne preporuka

I ja sam u "slatkom problemu"!!! Razmišljao sam da uzmem Maximus IV Extreme a onda sam se definitivno predomislio... Sabertooth Z77!{#}

15 godina
protjeran

Zna se koja EVGA Z77 FTW pravljena bas za Extreme OC, stim sto ubaci u nju SB, bolje je. :)

Sa memorijom cisto razmisljam koju bi uzimao 4x4 GB mozda bi trebao stvarno pozajmiti oko 200e jos ici na 2011.

Ako nista drugo za to ce biti i IB-E mozda stvarno kakav je ovaj trebao da bude samo six core. 

Da ne zaboravimo dobio bi 6 jezgra a prosao skuplje za oko 200e od planiranog. Z77 kombinacije.

Koje ludo vreme za sklapanje PCa. A od brzine nikad dobro ne ispadne nista. 

Ja isto razmisljam koji CPU, koji socket, koje ovo koje ono a sve sam imao u planu.

Racunica je prosta

1. EVGA Z77FTW(300e) + 3770k grejalica(300e) oko 600e = trpi sta si kupio sta je tu je OC nemoguc

2. EVGA Z77 FTW(300e) + 2700k odlicni (270e) oko 570e zakucan mrtav do 2015 Native USB 2.0. PCI-2.0, SATA 3Gbps

3. EVGA X79 SLI(230E) + 3930k Six Core (470) tacno 700e tj 70-100e skuplje od Ivy kombinacije sa mogucnoscu na IB-E iskoro godinu dana vremena za to i mirnog koriscenja.

Na bilo koju od ovih kombinacija u planu je Dominator GT 4X4GB koji na X79 Quad Channel radi a u prve dve kombinacije je jedina logicna opcija jel je QVL za tu plocu.

Buckuris sta i kako, a sve je lepo bilo slozeno samo da Ivy dodje, ploce dolaze za Bgd EVGA a EVGA X79 SLI vec ima.

Crna djavolska cela, potpuno.

Na sve to ja mislim da sam otkucao za zadnjih nedelju dana 50 puta Ivy Bridge Revision citajuci da li ima nekih nagovestaja mada mislim da ovo bog ne ispravi vise bez novog socketa. 

Za vas koji podnosite ASUS bez osipa kada cujte ime i histericnih napada predlazem Maximusavu malu.

Hocemo EVGA GK110 STO PRE
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 23:56 (Vlada011).
15 godina
neaktivan
Z77 maticne preporuka

Do prije nekoliko dana imao sam Asus Rampage Extreme i nisam imao nikakvih problema. To je izvrsna ploča, ima bezbroj opcija za podešavanje koje gotovo da nisam koristio. To je jedini razlog zbog kojeg sam odustao od Maximus Extreme i odlučio se za novi čipset i prilično jeftiniju ploču a jednako a možda i kvalitetniju ploču od Extreme serije (ako u obzir uzmemo kvalitet komponenata koje se ugrađuju u Sabertooth). Maximus na e-bay košta oko 300$, dok  Sabertooth Z77 košta od 240$ na Amazon-u i 247$ na e-bay. Usporedbe radi 4GB DDR3 2133 košta od 30$ na e-bay!!! Još jedan razlog za jeftiniju opciju, dakle Sabertoooth Z77.

http://event.asus.com/2011/mb/TUF/product_Z77.htm

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Z77 maticne preporuka

E moj vlada, puko si ti k'o kokica.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pa ne znas kako sam prsao sve sam organizovao i smirio se. Price oko faila me nisu doticale jel sam znao da meni manijacki klokovi ne trebaju.

Jos memorija koju sam planirao pre ploce dok nisam znao kakva ce biti EVGA ispadne da je ta memorija podrzana od strane proizvodjaca bas predlozena za nju. 

I bas memorija CORSAIR I Dominator GT. Sve je islo po planu da se polako samo CORSAIR-EVGA smeste unutra do kraja 2012. Ostale bi sitnice.

Ipak ja imam AMD, da bar imam i7-950 nego AMD koji pravi skor manji nego Q procesori Intela.

Ali preterali su ovo najgore prognoze nisu ovako mogle da zamisle. Ni oni koji mrze Intel su mislili da ce razvaliti procesor od kvaliteta, stabilnosti, visokog kloka.

Evo prelistajte sta su ljudi pricali pre 5-6-7 meseci do pre mesec dana i manje. Jedino se znalo da ce maks 15% biti poboljsanje. Ispada da je manje od 5% u odnosu na SB.

Nije 5%, manje je sigurno.

Gledajuci gornju racunicu onaj ko je mislio top klasu ploca i 3770k ispada bolje da ide na Intel Extreme.

Pa 3930k se manje greje i bolje klokuje. Six core.

Hocemo EVGA GK110 STO PRE
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 6:29 (Vlada011).
14 godina
neaktivan
Z77 maticne preporuka

Vlada u mojoj temi FTW  {#}, btw. ima li koja druga preporuka osim EVGA Z77 FTW jer je malo preskupa

Koma
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 12:51 (Koma_Zd).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Suzio sam izbor na 6 maticnih ploca:
AsRock Z77 Pro 4 - 907 kn ADM
AsRock Z77 Extreme 4 - 1136 kn ADM
Asus P8Z77-V LX - 1021 kn ADM
Asus P8Z77-V LE - 1219 kn ADM
MSI Z77A-G45 - 1079 kn ADM
Gigabyte GA-Z77-D3H - 900 kn ADM

Koju bi preporucili, po meni je najbolji izbor AsRock Z77 Extreme 4.
Koma
17 godina
Koma_Zd kaže...
Suzio sam izbor na 6 maticnih ploca:
AsRock Z77 Pro 4 - 907 kn ADM
AsRock Z77 Extreme 4 - 1136 kn ADM
Asus P8Z77-V LX - 1021 kn ADM
Asus P8Z77-V LE - 1219 kn ADM
MSI Z77A-G45 - 1079 kn ADM
Gigabyte GA-Z77-D3H - 900 kn ADM

Koju bi preporucili, po meni je najbolji izbor AsRock Z77 Extreme 4.

best buy.

14 godina

Uzmi tu AsRock-ovu.

13 godina
neaktivan
Z77 maticne preporuka

Ja imam ASRock Z77 Extreme4.

Imaš sve živo na njoj, čak i PWR/RST tipke na ploči, SLI, CF,4xUSB 3.0 + header, Intel SATA3, SRT, RST, XFast LAN/RAM/USB itd. čak i fini bonus jedan od boljih audio na ploči.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Ja cekam li cekam EVGA nece da rizikuje P67 eventualni pa tek krajem ovog meseca izlazi prodaja ploca.

Meni to i odogovara dok cekam i iscitavam rezultate 3770k koji su totalno razliciti.

Znaci ono je cudo koliko se razlikuju neki primerci. 

Malo sam se iznervirao oko Ivya i cak pomislio da ne kupim Z77 ali mi treba Upgrade samo ce mozda 2700k biti. 

Sta za jednu grafiku dovoljan, jel tako. Pa nek je cudoviste kakvog nema on ce i onu koja izadje za 3 god lepo nositi.

Hocu jel mi se sve sklopilo Dominator GT 2133 QVL i sve kako sam bas zeleo. Ali sam jako srecan sto je EVGA ovako

postupila i sto ceka razvoj situacije bolje nego da sa trzista povlaci kao sto bi svi morali da urade.

Njene verne musterije cekaju, pozuruju ih ali cekaju.

Jos me i keva pita sta je sada rekao si u Aprilu pa u Maju pa u Junu pa sada neces da menjas, kao jednom sa obecao  plocu i CPU

a ja rekao bezveze treba mi pare za posle, ona kao Ajde ajde daj nadoknadicu ti ja nekako.

Dobro sa njom je lako zna kada je nekome muka istoka i ona je bila mlada i to kada se sve proizvodilo Holandija, Belgija, USA, Canada, Japan, kada je stvarno sve bio kvalitet kada nas nije zadesila

Tai Pei - Peking kvalitet.

I ona kaze tacno tada je sve pocelo da se kvari kao ludo. Pre nisi znao coveka koji kupi nesto da mu ne radi posle 15 god, o tome se nije pricalo kao nesto sto se dogadja ko zna kada.

I sada sve ukljucuje Kinez ali var on ne bira materijale svuda i bar se on ne pita kakvo je pakovanje jel gde se pita sve je otvoreno vec. 

CORSAIR-EVGA
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2012 1:21 (Vlada011).
13 godina
neaktivan
Z77 maticne preporuka

Vlada, a šta misliš o korejancima?

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Z77 maticne preporuka
Kakva je ova maticna za klokovanje? Asus P8Z77-V. 150 eura kosta razmisljam se nju da uzmem. Ima li sto bolje za ove novce/

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Z77 maticne preporuka

Ja bi na tvom mjestu uzeo Gigabyte Z77-D3H jer je ploča sitno bolja od Z77A-GD55 a bolja je od te asrock te bolji layout

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2012 19:46 (Bulldozer).
Moj PC  
0 4 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Ja bi na tvom mjestu uzeo Gigabyte Z77-D3H jer je ploča sitno bolja od Z77A-GD65 a bolja je od te asrock te bolji layout

Znaci 4+2 regulacija je bolja od 8+2/8+4, doobro...

Ofc.
14 godina
protjeran
Z77 maticne preporuka

Proof - 

http://tbreak.com/tech/2012/04/gigabyte-ga-z77-d3h-review/4/

Pa nije ovo prvi put da konkurencija sa manje faza opere asrock sa više faza :) Kako 890FXA-GD70 treba manji napon za istu frekvenciju nego 990FX-Fatal1ty ?

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2012 19:37 (Bulldozer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Proof - 

http://tbreak.com/tech/2012/04/gigabyte-ga-z77-d3h-review/4/

Pa nije ovo prvi put da konkurencija sa manje faza opere asrock sa više faza :) Kako 890FXA-GD70 treba manji napon za istu frekvenciju nego 990FX-Fatal1ty ?

Manji napon? Koliko se sjecam sa validacije trebalo joj je cak 0.02V manje. Razlika? Neznatna.

Ofc.
14 godina
protjeran
Z77 maticne preporuka
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Eto, ni 0.2V 0.02V, kao što sam reka. Može se staviti i pod toleranciju pogreške senzora.

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.5.2012 19:52 (mate960).
15 godina
protjeran
mate960 kaže...

Eto, ni 0.2V, kao što sam reka. Može se staviti i pod toleranciju pogreške senzora.

0.2V je puno! :D

Ali 0.02 je malo.. Točnije 0.016V, što je - ništa.

Razlog je malo viši napon radi IMC-a, jer na ASRockici imam 2x 4GB umjesto 2x 2GB memorije.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
mate960 kaže...

Eto, ni 0.2V, kao što sam reka. Može se staviti i pod toleranciju pogreške senzora.

0.2V je puno! :D

Ali 0.02 je malo.. Točnije 0.016V, što je - ništa.

Razlog je malo viši napon radi IMC-a, jer na ASRockici imam 2x 4GB umjesto 2x 2GB memorije.

Moja greska, trebalo je pisati 0.02V {#}

Ofc.
14 godina
protjeran
Z77 maticne preporuka

Moja stara ploča radi rekorde :))))

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Bulldozer kaže...

Moja stara ploča radi rekorde :))))

S jednom jezgrom

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2295848

Sa dvije jezgre, ili svim jezgrama, nema ni blizu 7GHz.

14 godina
neaktivan
Z77 maticne preporuka
Oce li mi reci neko da li na ove z77 maticne ploce mogu da stavim ATA optiku da ne kupujem novu ako vec moze? :D

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Z77 maticne preporuka

Nema veze ali i dalje je 7Ghz 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Z77 maticne preporuka

Kihoty mislio si da neću ić provjeravat ali da namjerno sam išao i zaključio pa da i tvoja asrock je sa 1 cores i 2 threads ali msi je bolja ploča !

Prekrivaju broj jezgri i threada Prekrivaju broj jezgri i threada
napokon dali ! napokon dali !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Zašto uvjek govoriš "tvoja asrock"?

Mislim, jel tebi fali nekakav mentalni sklop ili se praviš blesav?

Da je ASRock moja firma - sad nebi bio ovdje nego negdje na karibima i ispijao koktele iz kokosa.

PS - Na žalost, tih 6.9GHz je postigla djevojka. Toliko o tome da žene ne znaju OC-ati.

http://hwbot.org/submission/2276050_cherv_pcmark_2005_core_i7_2600k_61108_marks

Čak tu i tamo drži WR-ove na HWBOT-u. I to sa ASRock Z77 Professional Fatal1ty. 

14 godina
protjeran
Z77 maticne preporuka

To nije Ivy Bridge 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Nije, to je link od Cherv.

https://www.youtube.com/embed/ymUpOtDWHCU

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice