Takt procesora

poruka: 7
|
čitano: 2.819
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Takt procesora

Pozdrav jos jednom. Evo ovako kolega jedan  mi je rekao da je odnio kod jednog gospodina koji mu je sredio win i ujedno mu naredio rad takta procesora. Koliko sam ga ja shvatio, ovaj mu je naredio procesor da neradi punom brzinom, nego kada netreba puno korisnosti procesora on je usporen, ali kada je potrebno izvrsiti neke vece poslove na racunalu kao npr. igre, i te fore onda mu se sam ubrza. Je li to ikako moguce ili je to samo pusta prica?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Takt procesora
To je istina. Kad nije pod opterecenjem, automatski se snizi takt zbog manje potrosnje i zagrijavanja.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
14 godina
neaktivan
Takt procesora

Postoji. Kod Intel-a se to zove Speed-Step tehnologija. Za AMD nisam siguran.

Dafuq I just read?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
shad1eh kaže...

Pozdrav jos jednom. Evo ovako kolega jedan  mi je rekao da je odnio kod jednog gospodina koji mu je sredio win i ujedno mu naredio rad takta procesora. Koliko sam ga ja shvatio, ovaj mu je naredio procesor da neradi punom brzinom, nego kada netreba puno korisnosti procesora on je usporen, ali kada je potrebno izvrsiti neke vece poslove na racunalu kao npr. igre, i te fore onda mu se sam ubrza. Je li to ikako moguce ili je to samo pusta prica?

Kolega se ocigledno nasalio s tobom, procesori inace dok pc miruje rade na spustenim taktovima, a kada se pc optereti tada se poveca i takt.

To je sve radi ustede energije i manje buke.
Tako da nema se tu šta posebno naštimavati, po defaultu radi kako sam ti ore napisao, jedino ako imas nekakav razlog to se da iskljuciti.

Alistair Overeem vs. Brock Lesnar - Match godine 30.12.2011<3
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 19:51 (Brega55).
15 godina
shad1eh kaže...

Naravno da je moguće, to se zove Cool 'n' Quiet. Evo meni dok surfan procesor radi na 980 MHz, dok upalim nešto zahtjevnije digne se na 3650 MHz

15 godina
neaktivan

Koji je nacin da se to aktivira, Cool 'n' Quiet, ili ti on sam. AMDovac sam :D

14 godina
shad1eh kaže...

Koji je nacin da se to aktivira, Cool 'n' Quiet, ili ti on sam. AMDovac sam :D

Udi u bios i nadi tu opciju.

clock2much
1
Nova poruka