Pozdrav jos jednom. Evo ovako kolega jedan mi je rekao da je odnio kod jednog gospodina koji mu je sredio win i ujedno mu naredio rad takta procesora. Koliko sam ga ja shvatio, ovaj mu je naredio procesor da neradi punom brzinom, nego kada netreba puno korisnosti procesora on je usporen, ali kada je potrebno izvrsiti neke vece poslove na racunalu kao npr. igre, i te fore onda mu se sam ubrza. Je li to ikako moguce ili je to samo pusta prica?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Postoji. Kod Intel-a se to zove Speed-Step tehnologija. Za AMD nisam siguran.
Pozdrav jos jednom. Evo ovako kolega jedan mi je rekao da je odnio kod jednog gospodina koji mu je sredio win i ujedno mu naredio rad takta procesora. Koliko sam ga ja shvatio, ovaj mu je naredio procesor da neradi punom brzinom, nego kada netreba puno korisnosti procesora on je usporen, ali kada je potrebno izvrsiti neke vece poslove na racunalu kao npr. igre, i te fore onda mu se sam ubrza. Je li to ikako moguce ili je to samo pusta prica?
Kolega se ocigledno nasalio s tobom, procesori inace dok pc miruje rade na spustenim taktovima, a kada se pc optereti tada se poveca i takt.
To je sve radi ustede energije i manje buke.
Tako da nema se tu šta posebno naštimavati, po defaultu radi kako sam ti ore napisao, jedino ako imas nekakav razlog to se da iskljuciti.
Naravno da je moguće, to se zove Cool 'n' Quiet. Evo meni dok surfan procesor radi na 980 MHz, dok upalim nešto zahtjevnije digne se na 3650 MHz
Koji je nacin da se to aktivira, Cool 'n' Quiet, ili ti on sam. AMDovac sam :D
Koji je nacin da se to aktivira, Cool 'n' Quiet, ili ti on sam. AMDovac sam :D
Udi u bios i nadi tu opciju.